reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
@Adeline89 czesc Ci, bardzo mi przykro z powodu strat. Masz poswiadczenie tych ciaz? Po 3 stratach zaczyba sie duzo refundacji badan, na trombofilie itd tez. Kochana czy moge Ci zadac pytanie o ta ostatnia ciaze z wada? Jak czesto mialas usg? Czy dzidzia rosla prawidlowo? Skoro kariotypy dobre to mogl bys duzy pech ze wciaz sie trafialy slabe zarodki, ale moze organizm niestety tez tak dokonywac podzialu. Czasem tak sie dzieje i wlacza sie sterydy, szczepienia, inne leczenie. Ale ja nie w temacie . jest kilku lekarzy w Polsce ktorzy sie zajmuja immunologia i ciaza. W Lodzi i w Krakowie/Rzeszowie. Zycze powodzenia w szukaniu winowajcy. @patuśka duzo pierwszych ciaz tak sie konczy:/ wsrod moich kolezanek 50/50 :/ taka natura. Moja kolezanka stracila a teraz ma najcudowniejszego Kazika na swiecie :) bardzo czesto to natura, niestety jak drugi raz sie zdarzy to juz mozna podejrzewac problem np immunologiczny. ALE mozna zapobiec ewentualnemu drugiemu razowi albo upewnic sie ze powinno byc ok. Zeby wiedziec na 100% no to jest duzo kasy ale mozna za 500 zl zrobic dobry pakiet podstawowy. Po pierwszej stracie mysle ze wystarczy. Jesli dalej bedzie strata no to ja juz planuje speca w Łodzi i konkretna diagnostyke ale mam nadzieje ze sie uda:) teraz masz czas zeby poczytac i sie zastanowic czy cos badac czy wierzyc ze pech i sie trzego trzymac:) bo jak juz sie pojawia 2 kreseczki to juz nie bedzie czasu na badania, tylko trza bedzie czekac na rozwoj sytuacji:) oczywiscie bedziemy Ci wspierac jakakolwiek decyzje podejmiesz:)i zyczyc jak najlepiej!:*
Czy możesz napisać, co wchodzi w ten podstawowy pakiet?
Ja, co prawda, jestem tylko po jednej stracie, ale nie mogę pojąć dlaczego tak się stało... Mamy z narzeczonym tą samą grupę krwi, na badania przed staraniami wydałam kupę pieniędzy, antykoncepcji hormonalnej nie stosuję od 3 lat, jestem młoda, zdrowa, w ciążę zaszłam naturalnie. Jedyne, co mogę sobie "zarzucić" to długie i nieregularne cykle.
Często się słyszy i z resztą Ty też tak wyżej napisałaś, że w pierwszej ciąży poronienia stanowią bardzo duży procent i częściej są to przypadki niż inne powody. Głęboko wierzę, że ten przypadek dotyczy też mnie, ale nie będę miała spokojnej głowy jeżeli nie zrobię chociaż podstawowych badań. A jestem więcej niż pewna, że moja ginekolog na wizycie kontrolnej po zabiegu powie mi coś w stylu "Pani Michalino, jedno poronienie o niczym nie świadczy, niech Pani nie szuka przyczyn tylko skupi się na dalszych staraniach". Z drugiej strony też nie zamierzam popadać w paranoję i wydawać kilku tysięcy na poznanie diagnozy.

@Adeline89 czesc Ci, bardzo mi przykro z powodu strat. Masz poswiadczenie tych ciaz? Po 3 stratach zaczyba sie duzo refundacji badan, na trombofilie itd tez. Kochana czy moge Ci zadac pytanie o ta ostatnia ciaze z wada? Jak czesto mialas usg? Czy dzidzia rosla prawidlowo? Skoro kariotypy dobre to mogl bys duzy pech ze wciaz sie trafialy slabe zarodki, ale moze organizm niestety tez tak dokonywac podzialu. Czasem tak sie dzieje i wlacza sie sterydy, szczepienia, inne leczenie. Ale ja nie w temacie . jest kilku lekarzy w Polsce ktorzy sie zajmuja immunologia i ciaza. W Lodzi i w Krakowie/Rzeszowie. Zycze powodzenia w szukaniu winowajcy. @patuśka duzo pierwszych ciaz tak sie konczy:/ wsrod moich kolezanek 50/50 :/ taka natura. Moja kolezanka stracila a teraz ma najcudowniejszego Kazika na swiecie :) bardzo czesto to natura, niestety jak drugi raz sie zdarzy to juz mozna podejrzewac problem np immunologiczny. ALE mozna zapobiec ewentualnemu drugiemu razowi albo upewnic sie ze powinno byc ok. Zeby wiedziec na 100% no to jest duzo kasy ale mozna za 500 zl zrobic dobry pakiet podstawowy. Po pierwszej stracie mysle ze wystarczy. Jesli dalej bedzie strata no to ja juz planuje speca w Łodzi i konkretna diagnostyke ale mam nadzieje ze sie uda:) teraz masz czas zeby poczytac i sie zastanowic czy cos badac czy wierzyc ze pech i sie trzego trzymac:) bo jak juz sie pojawia 2 kreseczki to juz nie bedzie czasu na badania, tylko trza bedzie czekac na rozwoj sytuacji:) oczywiscie bedziemy Ci wspierac jakakolwiek decyzje podejmiesz:)i zyczyc jak najlepiej!:*
Dzięki Kochana, niemniej jednak jedna uwaga- mam już córeczkę, to byla druga ciaza, i właśnie przez to w ogóle nie brałam pod uwagę, że takie nieszczęście mi się przytrafi. Pierwsza ciaza byla zupelnie bezproblemowa.
A czy w tym pakiecie podstawowym, o ktorym mówisz sa moze badania na krzepliwosc? Bo mi czesto przy pobieraniu krwi nic nie chce lecieć, nawet jak sie pielegniarka dobrze wkluje. Z drugiej strony, da sie przy trombofilii donosic ciaze bez lekow???

@porcelana jestem umowiona na 11 czerwca do bardzo dobrego lekarza, ktory przyjmuje w klinice leczenia niepłodności. Licze na to, ze mi podpowie, jakie badania jest sens zrobic po 1 donoszej i 1 straconej ciazy.
@Adeline89 czesc, przykro mi strasznie...

@kb.karola90 wiedziałam, że się w maju zazhulaliscie Bardzo się cieszę i już ściskam kciuki za pomyślność działań.:)

@Tutti_frutti_by-Iga a możliwe, możliwe. Czasem dziewczyny po zabiegu nie mają okresu, za to mają dwie kreski. Gdzieś to musi mieć początek:)

@Irenaa baw się, baw i niech się okaże, że hulaliście we troje.:)

Znasz jakiegoś lekarza z Rzeszowa ?

reklama
Jeszcze dodam od siebie, ze bardzo sie boje, ze ta strata moze miec jakis zwiazek z cc oraz wkladka hormonalna, ktora wyjelam w styczniu. Chciałabym, zeby tak nie bylo. Teraz moja macica jeszcze jest po lyzeczkowaniu :( przeszla swoje

Do góry