reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dziewczyny masakra ten lekarz... Na usg malenstwo rośnie - 1,7 cm, serduszko bije. A on mnie tak nastawil masakrycznie... stwierdził ze nie dziwi sie czemu ta wczesniejsza moja gin nie chce prowadzic tej ciazy. Ona mnie przyjela tylko dzieki znajomosciom, bo normalnie zajmuje sie leczeniem niepłodności i kazdą pacjentkę, jak juz zajdzie, oddaje pod opiekę innym lekarzom. Wedlug niego nie chciala prowadzic bo to ciaza bardzo zagrozona. Jest torbiel na prawym jajniku. O tym wiem , bo tamta lekarka mi o tym mowila, ale mowila tez ze ona sie zmniejsza i sie wchłonie. Nie przepisal mi zadnych badan, nie podbil karty ciazy, nic. Mam wrazenie ze na straty skazal juz mnie i tą ciążę . Jestem zalamana. Siedzę i ryczę.
Marta to jakiś głupi lekarz idź do kogoś innego ...Torbiel się wchłonie. U mnie tak było z synem była duża a się wchłonęła .

reklama
@martakratka Nic sie nie stresuj. I poszukaj lekarza, ktory slyszal cos na temat empatii. Ewidentnie chcial Cie zbyc. Ja mialam torbiele w KAZDEJ ciazy - i to takie o rozmiarach 4 na 5 cm... Lekarz mnie uspokalal, ze nie sa grozne i powinny same sie po porodzie wchlonac (a jak nie - to wyleczy je hormonami). I faktycznie na pierwszych kontrolach juz sladu po nich nie bylo. Twierdzil, ze sa to torbiele czynnosciowe i aby sie nie przejmowac.

@martakratka to jest jakaś paranoja...nie przejmuj się bo to szkodzi fasolce. Musisz jak najszybciej znaleźć jakiegoś lekarza z powołania a nie cholernego konowała...
Przecież torbiel to nic takiego, mnóstwo kobiet ma torbiele i ich ciążę kończą się szczęśliwie. Byłaś u niego prywatnie czy na NFZ?? Kurcze normalnie brak mi słów. Przytulam Cię bardzo bardzo mocno i postaraj się uspokoić. A czytałaś o tym gościu (bo lekarzem go nie nazwę) opinie na necie, może on ma podejścia albo coś bo nie wiem jak to inaczej można wytłumaczyć...

@martakratka to jest jakaś paranoja...nie przejmuj się bo to szkodzi fasolce. Musisz jak najszybciej znaleźć jakiegoś lekarza z powołania a nie cholernego konowała...
Przecież torbiel to nic takiego, mnóstwo kobiet ma torbiele i ich ciążę kończą się szczęśliwie. Byłaś u niego prywatnie czy na NFZ?? Kurcze normalnie brak mi słów. Przytulam Cię bardzo bardzo mocno i postaraj się uspokoić. A czytałaś o tym gościu (bo lekarzem go nie nazwę) opinie na necie, może on ma podejścia albo coś bo nie wiem jak to inaczej można wytłumaczyć...
Bylam na nfz. Dziwne, ale wzial 100 zl ode mnie i jak tylko zapytalam ile płacę to zmienił ton rozmowy... przepisal mi luteine dopochwowo.Biore juz duphaston.
Z tego co czytalam to powinnam juz powoli zmniejszac ilosc progesteronu a on mi dowalil jeszcze tą luteinę. Nie wiem czy ją w ogole wykupowac. Czytalam opinie o nim i sa rozne. Ale ta moja gin go polecala, ze wzgledu na opinie i to ze pracuje w szpitalu, w ktorym chcialabym rodzic. Juz calkiem nie woem co robic i myśleć.

@<Jagoda> cudnie. Gratuluję pięknego serduszka. Bardzo się cieszę i rośnij Drobinko, rośnij. :)

@martakratka nie płacz kochana, bo trafiłaś po prostu na idiotę. Nie ma na to rady. Wiem, że się boisz i martwisz. Torbiel się wchłonie a najważniejsze, że z maleństwem wszystko w porządku. I tego masz się trzymać a nie jakiegoś głupiego przepowiadania.
Duphaston to takie minimum. Dużo tej luteiny kazał brać?

Ostatnia edycja:
@<Jagoda> cudnie. Gratuluję pięknego serduszka. Bardzo się cieszę i rośnij Drobinko, rośnij. :)

@martakratka nie płacz kochana, bo trafiłaś po prostu na idiotę. Nie ma na to rady. Wiem, że się boisz i martwisz. Torbiel się wchłonie a najważniejsze, że z maleństwem wszystko w porządku. I tego masz się trzymać a nie jakiegoś głupiego przepowiadania.
Duphaston to takie minimum. Dużo tej luteiny kazał brać?
Dopochwowo 2x1.

Wiecie co mi jeszcze powiedział, ze mam przyjść do niego po prenatalnych 6 czerwca, bo dopiero wtedy bedzie mogl powiedzieć cos wiecej.

reklama
@martakratka teraz to padłam. Co za idiota! A za co on niby te pieniądze od Ciebie wziął? Kurka wodna ... szukaj innego lekarza.
Bo przyjał mnie po uzgodnieniu telefonicznym, po tym jak powiedziałam ze z polecenia tej mojej gin dzwonię. Chyba dlatego. Ja bylam przekomana ze to prywatna wizyta, dopiero jak rejestrowali mnie w tej przychodni to cos mi nie pasowalo.

Do góry