reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@jagoda87, nie przesadzasz. Ja poroniłam w jakoś w lipcu. We wrześniu był chrzest u brata rodzonego męża. Nie pojechałam, nie byłam w stanie. Powiedziałam mężowi, że jak chce, niech jedzie sam. Ja się do oglądania maleństw jeszcze nie nadaję. Został ze mną. Pojechaliśmy w zimę jak się poskładałam do kupy. Teściowa i teść coś tam kwękali, że nie pasuje, ale rodzice malutkiej zrozumieli i nie mieli żalu.
Wiesz co, ja bym poszła w zaparte. Poprosiłabym męża, żeby przedzwonił wprost do brata lub sama zadzwoń i wytłumacz, że nie czujesz się jeszcze na siłach i że jak się pozbierasz to na pewno przyjedziecie. Jak ma serce i rozum to ogarnie sprawę, a jak nie. Trudno. Wytłumaczysz jak staniesz na nogi.
Teściowej nic do tego. Czasem one są naprawdę bez wyczucia.
I nie płacz kochana. Załatwcie to sami bezpośrednio. Mówię Ci.

reklama
@jagoda87 Ja myślę podobnie jak @ivvonka - niech mąż zadzwoni i wytłumaczy, że przyjedziecie innym razem, bo na ten moment jest to dla Was zbyt trudne. I niech poprosi brata, żeby powiedział teściowej, że się umówiliście na inny termin. Powinni zrozumieć.

Jejku, to zdjęcie miałam wstawić. ech... dobra, dam miniaturkę. Nie będzie tak dawać po oczach. Sorry za jakość..., ale chyba za bardzo pozmniejszałam, bo nie chciało się wgrać. No i te szaty. Wiem, że się odstroiłam jak na wykopki, ale "sa pardco mi tupa urosła" i nie mieści się w ładne. Znaczy mieści się, ale ciśnie. hehe.
ciąża fot.png

Załączniki

• ciąża fot.png
    ciąża fot.png
    113,6 KB · Wyświetleń: 150
Ja nie chce się z nią widzieć ale teściowa na sile chce zaplanować spotkanie, gdzie mąż już kilka razy jej mówił ze ja nie chce się spotkać bi jest to dla mnie ciężka sytuacja. To ona twierdzi ze ja muszę umieć się zachować bo już dużo czasu minęło...
A teściowej trzeba dać wyraźnie do zrozumienia, że nie życzycie sobie, żeby ona wam organizowała spotkanie. Tez mam taką teściową, więc wiem jak to jest. Z moją to zawsze rzeczowo, krótko i na temat :p

oj, bardzo bardzo bym już chciała mieć taki brzusio...ale muszę poczekać jeszcze ponad 2 miesiące. Ale w myślach się pocieszam że jak dobrze pójdzie do będę kwietniową albo majową mamą :D Bo wrześniową już byłam przy Matyśce :)

Jejku, to zdjęcie miałam wstawić. ech... dobra, dam miniaturkę. Nie będzie tak dawać po oczach. Sorry za jakość..., ale chyba za bardzo pozmniejszałam, bo nie chciało się wgrać. No i te szaty. Wiem, że się odstroiłam jak na wykopki, ale "sa pardco mi tupa urosła" i nie mieści się w ładne. Znaczy mieści się, ale ciśnie. hehe.
Zobacz załącznik 848635
Ivvnka cudny domek :)
@ivvonka ładny ten twój brzuszek...też już bym taki miała...ehhhh :(
Słuchaj dziewczyn, one rację mają :)
Dzięki dziewczyny[emoji8] już mi trochę lepiej, chyba musiałam się wygadać i wypłakać.
Nie przejmuj się, ja ze swoją mieszkam i bywa hardkorowo :)

Moja @dobiega końca wiec sprawa zamknięta. Życie pokaże jsk się ułoży ale póki nie na menopauzy to temat otwarty :)

reklama
Do góry