@paulabraczo12 ja mialam torbiele, co miesiac mi sie robily, roznych wielkosci, nawet 4,5 cm. Wazne jest jakiego rodzaju jest to torbiel. Moze byc np czynnosciowa, ktora robi sie, jak nie dochodzi do owulacji. Zbiera sie w niej plyn surowiczy i czesto schodzi z @. Moga byc endometrialne, czyli wypelnione krwia, mowia na nie czekoladowe. Te nie sa mile widziane, bo oznaczaja endometrioze.
@kari21 dlugo myslalam co ci napisac i przyznaje, ze brak mi slow i jakichkolwiek madrosci. Najchetniej przyszlabym do ciebie, pozwolila ci polozyc glowe na kolanach, bys mogla sie wyplakac, a ja glaskalabym cie po glowie. Tak bys nie byla ze swoim bolem sama. Przytulalabym, siedziala obok i pilnowala twojego snu. A jak minalby odpowiednio dlugi czas znow zaczelabys na nowo zyc. Rozumiem twoje stwierdzenie, ze razem z maluszkiem umarlas. Oh umieramy w naszym zyciu wielokrotnie i lezymy w ciemnym grobie. Trudno wtedy dostrzec swiatlo, cieplo, milosc wokol, dzieci... a jednak trzeba probowac wbrew kamieniowi, ktory przygniata serce. Ono musi sie wyrywac smierci, by odpowiadac na blask milosci twoich synkow. Ze lzami, czasem z irytacja, wbrew niecheci do zycia i braku sil trzeba stawiac krok za krokiem i czekac na zmartwychwstanie, na swiatlo i cieplo, ktore na nowo pozwoli twojemu sercu, duszy, psychice i cialu odetchnac, odrodzic sie i rozradowac. Dzis placze razem z toba [emoji22]... przytulam [emoji177]... otulam nadzieja [emoji179] i wierze za ciebie [emoji178]... zachecam do zycia pomimo [emoji8]...