reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Dziewczyny co myslicie o karmi w ciazy? Mozna nie mozna? :-D strasznie za mną chodzi. Jak nigdy :)

Jak wypijesz kilka łyków to nic sie nie stanie.:)

Ooo miałam fazę na piwo z sokiem. Mąż sobie zrobił, bo stwierdził, że sok malinowy jest dobry na przeziębienie. No i kusiło bardzo, ale nie wypiłam. Wybrałam zamiennik: herbatę z sokiem.
A od jutra będzie herbata z imbirem, ponieważ, że, albowiem znów mi niedobrze jest:baffled:.

W ciąży nie piłam, ale pije teraz a karmię piersią.

Napisane na PRA-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom
o to nie tylko mi jęzor sterczał na widok piwa :D :D :D

Faze na piwo z sokiem mam teraz w ciazy caly czas, to jest chyba jedyna moja zakazana zachcianka :-D maz ostatnio kupil piwo dziki sad sliwkowy no normalnie az slinka cieknie i to doslownie, a nigdy tak nie mialam :) ale kilka lykow karmi mnie nie ratuje jak juz to cale haha, ale chyba jednak odloze na lepsze czasy :-) @ivvonka znow sie zaczynasz zle czuc?? Ale z drugiej strony to dobry znak, ze wszystko jest git :*

Faze na piwo z sokiem mam teraz w ciazy caly czas, to jest chyba jedyna moja zakazana zachcianka :-D maz ostatnio kupil piwo dziki sad sliwkowy no normalnie az slinka cieknie i to doslownie, a nigdy tak nie mialam :) ale kilka lykow karmi mnie nie ratuje jak juz to cale haha, ale chyba jednak odloze na lepsze czasy :-) @ivvonka znow sie zaczynasz zle czuc?? Ale z drugiej strony to dobry znak, ze wszystko jest git :*
A cydr? Może to by Cię poratowalo ? Ja kupowałam cydr bezalkoholowy :-D a nie przepraszam miał <0,1 % [emoji23]

Napisane na PRA-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

@AgaB33 a miałam zapytać to echo serca płodu to w którym tygodniu ciąży u Ciebie wyjdzie? Bo ja też się wybieram na koniec kwietnia. Mam to zrobić po świętach, przed wizytą u swojego lekarza.

W ogóle to umęczyłam recepcjonistę z tym zapisywaniem się na echo. Najpierw się zapisałam na echo serca, bo do głowy mi nie przyszło, że echo serca płodu to co innego i tknęło mnie, że to nazwisko lekarza to jakieś inne, niż mi ginekolog wyczytywał z netu. No to zadzwoniłam jeszcze raz i zmieniłam na echo serca płodu. Uff.
Następnego dnia przypomniało mi się, że mój ginekolog mówił na odchodnym, że jak pan profesor mi zrobi to usg to, żeby wysłać info przez smsa. No i weszłam na stronę. Dwóch lekarzy robi to badanie, ala profesor jest jeden i to nie do niego się zapisałam tylko do tego drugiego. No to co? Telefon i zmiana.
I jeszcze nie wiem czy zmieniać nie będę, bo późno ta wizyta - 25 kwietnia, a do mojego ginekologa 27 kwietnia (bo zmieniłam z 20 kwietnia) :)

oops, sory, za post pod postem.

@ivvonka Ja Ci powiem, że wraz z wiekiem ciąży objaw "mózgu ciążowego" tylko przybiera na sile. Jak wspominałam - "Jeśli chleb jest w lodówce, to masło musi być w chlebaku" ;-)

Mój ginekolog twierdził, że jak się wypije pół kieliszka wina raz na miesiąc, to dziecku nic nie będzie. Nie potwierdzam i nie zaprzeczam, bo nie testowałam. Moim zdaniem karmi można spokojnie wypić - nie zawiera więcej alkoholu niż jabłko czy kefir (słyszałam, że ten to może mieć nawet do 2% alkoholu).

A ja w końcu po imprezach. Przeżyłam. Tort oczywiście nie mojej roboty, bo do ciast mam dwie lewe ręce :p
5d344a5789cf69aem.jpg

reklama
@ivvonka ja mam 7 maja dopiero to będzie 23tydz. Nie było wcześniej terminu. I ja sie też teraz zastanawiam czy coś z tym nie da się zrobić. Dziś odebrałam legitymację zasłużonego honorowego krwiodawcy i z razcji tego przysługują mi pewne przywileje. No i tak się zastanawiam czy da się pod to podciągnąć takie badanie. Bo że zniżka na leki jest oraz do specjalisty w ciągu 7dni muszą mnie przyjąć to wiem ale nie wiem jak z takimi badaniami. Ciekawe.

@anja93 ja smaka na piwo też mam ale zwalczam pokusę.Chociaż jak pomyślę o cyderku w upalne dni to oh... Ciekawe czy przetrwam.

Byłam dziś u neurologa. Poradzić nic nie może bo ciąża. Ani leków ani badań eh... ale robiłam prywatnie rezonans i tak coś nie tak w kręgosłupie i mówi że to pieczenie palca to od tego.

Do góry