reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@membaris, widzisz... tylko problem jest taki, że już dwa razy byłam w aptece i zawsze zapominam, bo mi wtedy jest dobrze. Jak mnie rano zemdli to wtedy...Eee...membaris o kropelkach mówiła.

@nafoczka tak, cierp ciało kiedyś chciało. Co do siemienia - w bułce mogę, w bagietce mogę, ale nie wypiję. Próbowałam kilka razy jak miałam problemy z żołądkiem po wypadku i bez znaczenia było ile miałam wtedy oleju w głowie i czy było w ziarenkach czy mielone - no nie byłam w stanie.

Ostatnia edycja:
reklama
hej, ja również poroniłam ...

robiłam wczoraj beta hcg
wynik : 19,69 mIU/ml .
Norma w laboratorium, kobiety nie będące w ciąży <5 lub, = 25 mIU/ml- wskazanie powtórzenie badania .
Dodam, że 4.02 minie miesiąc od zabiegu.
Dla porównania ostatnie badanie beta hcg, robiłam 20.11, kiedy dowiedziałam się o ciąży i wynosiło ono 6677,09 mIU/ml.
Czy wszystko jest ok?
Czy beta spada prawidłowo ?
Czy za wolno ?

@Paulinax Bardzo mi przykro, że musiałaś tutaj zajrzeć. Moim zdaniem beta spada prawidłowo, tak jak w zalecaniach wykonaj ponownie badanie, np. za miesiąc. I koniecznie po pierwszej @ pójdź do lekarza na kontrolne USG, by sprawdzić czy się wszystko oczyściło.

@ivvonka A puszczaj pawie - na zdrowie - to oznaka dobrze rozwijającej się ciąży ;-) Powinno minąć w drugim trymestrze :)

@roxie123 ja mam zawsze w torebce, ale na próbie mieliśmy awarię. Ciacho urodzinowe dla jednej z dziewczyn upaćkało niechcący obrus czekoladowym sosem i to jeszcze obrus z ołtarza (klerycy ćwiczą Mękę Pańską na tych samych deskach, mają rekwizyty za kulisami) Spakowaliśmy ten obrus do prania w reklamówkę dla pawia. :)

@anja93 ja też dziś po wizycie. Bez rewelacji, po prostu mam w końcu to zwolnienie. Jedynie martwi mnie poziom leulocytów bo ponad 15 są. Ale może mnie już wtedy brał bakcyl mojego dziecka. Dziś nie było co powtarzać tych badań bo przecież cały czas się męczę. Na szczęście nie mam już dylematu czy jeść czy oddychać także jest lepiej. Wróciłam niedawno z Łodzi i inhalatorem sie traktuje. Kolejna wizyta za 3tygodnie. Usg prenatalne a po nim wizyta.

@membaris super że u Ciebie wszystko dobrze. Mi kurcze nie dali posłuchac serduszka jeszcze ale widziałam jak miga ;-) kiedy kolejna wizyta??

@Totois30 tylko nie krzycz ;-) proszę bo wiesz my tak razem miałyśmy ważną dla nas tą date. Ciekawość mnie zżera i tak o... Wiem że to pierwszy stopień do piekła no ale coż... Czy mogę założyć że jak nie piszesz to nie ma @ ??

@roki_1991 jak tam, przestawiona już na bezglutenewie?? ;-)

Ostatnia edycja:
@membaris @ivvonka @Anja90 mdłościami prosze mi się tu nie przejmować- chceciałyscie to macie :) ja też miałam i gorzej kińczyły sie te ciąże bez więc loozz :* w większości przypadków przechodzą

@kb.karola90 karola co do siemienia tez piłam i piję nadal, a raczej mieszam z otrebami do mleka albo daje do ciasteczek bo jak to moja tesciowa twierdzi "krowie też poprawiały wygląd" :D
Aleś mnie pocieszyła @nafoczka :D bo ja akurat z tych ktore mdlosci nie mają, nawet nie wiem co to mdlosci a juz niedlugo koniec 9tc. :> musze zaczac sie stresowac? :p
@AgaB33 no i fajnie. Przynajmniej odpoczniesz w domu sobie.. Szkoda ze nie poprosilas zeby dal Ci posluchac serca, ja sie az wzruszylam :) ktory u Ciebie tydzien juz??

reklama
Do góry