reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Mi @ wypada na 2.02 wiec moze wtedy albo juz w pon 5.02 chyba ze mnie @ uprzedzi jak ostatnio..znam octowe..nie rozumiem ale szanuje:D

Ostatnia edycja:
reklama
@Destino jaki Twój synek jest cudny:* będzie dobrze, za niedługo wyjdziecie oboje i będziecie się cieszyć sobą. Odciągaj mleczko mimo, że go jeszcze nie ma a na pewno go przybędzie. Domyślam się, że CC było? Ja po cc odciągalam co 3 godziny i po paru dniach było tego dużo. Też miałam synka na intensywnej terapii. Ściskam Was oboje:*

@Olasec rodzilam sn. Troche trudny porod i maly od razu na oiom pojechal. Zreszta co tu gadac nigdy piersi nie mialam to i mleka nie mam [emoji6]

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

@Olasec rodzilam sn. Troche trudny porod i maly od razu na oiom pojechal. Zreszta co tu gadac nigdy piersi nie mialam to i mleka nie mam [emoji6]

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Słońce ja mam piersi rozmiar a, malutkie b i karmiłam 10 m-cy. Stres też nie sprzyja. Nic na siłę. Laktacja jest w głowie ale wiem, że po ciężkim porodzie ciężko z laktacją.

@Destino mały cudny :-) gratuluję i życzę dużo zdrówka !
Rozmiar piersi nie ma żadnego wpływu na pokarm.
Tak jak @Olasec napisała, pokarm jest w głowie. Ile ja się o tym naczytałam.. potwierdzeniem tego, że pokarm jest w głowie jest to, że kobieta adoptujaca dziecko jest w stanie rozkręcić laktacje :-) wiem, że jest ciężko bo też miałam przygody jak po porodzie przywieźli mi małą do innego szpitala i stres nie pomaga, ale trzymam kciuki!

@Destino dużo zdrowia dla Natanielka. Sciąganie mleka napędza laktację, wytrwałości w walce o nią. Co do rozmiaru piersi i laktacji to @Olasec ma rację. Ja zachodząc w ciążę miałam rozmiar E a po porodzie to po podłodze je wlekłam a mleka nie było. Co powodowało stres. Całe dnie karmiłam i sciagalam pokarm ale moje nerwy nie pomagały i po miesiącu dałam sobie spokój.

@Totois30 to Ty masz termin @ a ja wizytę u lekarza ;-) już jestem w stresie.

Tato jutro wyjeżdża na 3 dni. Zostaje samna sam z zastrzykami... Pewnie będę jednym wielkim sincem.

@AgaB33 To ja miałam tak samo. Przy drugim dziecku powiedziałam sobie, że męczyć się nie będę i jak mleka nie będzie to dam mm i nie będę miała przy tym wyrzutów sumienia. No i los sobie ze mnie zadrwił, bo mały się urodził za wcześnie - a tym maluszkom wskazane jest kp... Także trwaliśmy w karmieniu mieszanym przez ok 3-4 miesiące. Dłużej nie dałam rady...

@Destino To dobre informacje. Długo planują Was tam potrzymać? Widzę, że mały sam oddycha. O mleczko powalcz - a ma młody odruch ssania?

reklama
@olaa90 Dziekuję, jest spoko.Czasem coś tam pociągnie w dole i wtedy muszę po raz kolejny przywołać słowa lekarza: macica się rozciąga, trochę musi boleć, byle nie było plamienia. No to co? Majty w dół: nie ma? Nie ma. Dobra. Aaaa no bo to macica się tylko rozciąga przecieeeeż. :)

@Destino nie wiem jak to mleko trzeba wywołać, bo nie byłam w tej roli jeszcze, ale jedno Ci powiem synuś jest śliczny i faktycznie ma tego ciałka, ma. Dobrze mamusia dbała :)
A w piątek to jeden z fiołków, z którymi walczę od wieków chyba w końcu wypuścił malutki listeczek.Już wiem z kogo wziął przykład.

Ostatnia edycja:
Do góry