reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Calineczka24 obiecuję, że od dziś tylko tęczowe kucyki.
Całe szczęście, że dostrzegli w porę te problemy z szyjką. Niewiele jej już zostało do końca, dzidziuś jest już spory, więc myślę, że da radę dotrwać i za rok takie dwa małe cioteczne pulpeciki będą się turlać po dywanie albo zabierać sobie smoki.
Calinka, to z tym porodem przez pachę to już na wyższy poziom wtajemniczenia weszłaś.;)

@nafoczka, hehe oni mają to we krwi.

A jeszcze dodam, że w czasie postu ciążowego to człowiek już w ogóle nie wie z której strony wróg nadejdzie.
Odwrócisz się 1)pupą-kusisz, odwrócisz się 2)przodem, zderzakami-ooo,kusisz. Położysz się na 3)plecach-no to już w ogóle full kuszenie, położysz się na 4)brzuchu - patrz punkt 1)

@witch84 to jeszcze nie doszłam do tego etapu z masłem.:)

reklama
@Frezja_1 przy pai-1 acard powinno się brać już w trakcie starań odstawia się jak np. Niestety @ przyjdzie i jest bardzo obfita itp. - inna niż zazwyczaj. A tak to można brać cały czas i z tego co Lekarz mówił wieczorem. A heparyne bierze się od pozytywu czyli gdy wiesz już że ciąża jest.
Przy mthrf ja biorę prenatal uno i jest ok. Zbadałam homocysteine i kwas foliowy i b12 i są na odpowiednim poziomie. Czasem biorę jeszcze b complex gdzie też te dwie są metylowane.
Wiadomo o wszystkim decyduje lekarz no ale to tak w standardzie

@ivvonka mi się np. śniło, że pękła mi skura pod pachą i tam moja córka wystawiła sobie główkę i tak jechałam na porodówkę rodzić :D

@nafoczka to siostra [emoji14] wiadomo, że musi być dobrze, ale zawsze obawa jest.

@witch84 nie wiem :/ siostra chodzi do tego samego ginekologa co ja.

@agatush no lekarz pewnie powie co i jak. Musi być dobrze ;)

Edit :
@Destino a Ty masz mieć cesarkę? Dobrze pamiętam? Jak dzidzia? Wszystko ok?
Powaliłaś mnie swoim snem hahahaha

p19u3e3k07swjokw.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

@Destino, oj wyćwiczyłaś nerwy, dziewczyno. A z tym krwawieniem, to też mi przez myśl przeszło, że może specjalnie. A boli Cię coś?

@AgaB33, no tak trochę mało delikatnie sobie rzekła, ale wiesz mi się wydaje, że oni muszą u kobiet po poronieniach brać pod uwagę wszystko. Nie zawsze jednak potrafią to odpowiednio przekazać. Niby mówią: Pani będzie spokojna, Pani będzie dobrej myśli, ale czasem jak jakieś ciężkie działo wytoczą to lepiej nie słuchać.
Ja pamiętam jak mi naprotechnolog dała do wiwatu, mówiąc po ostatnim poronieniu: no mogła krew dobrze nie krążyć, nie było dość składników odżywczych i zagłodziła Pani to dziecko na śmierć.:eek:
To było niecałe 2 mce po poronieniu i byłam na etapie składania się do kupy to jeszcze tak mi wyjechała, że zaczęłam na nowo się obwiniać. Głupia baba, więcej do niej nie poszłam.

@AgaB33 bardzo dziękuję.:)
Ja uwazam, ze nalezy sie cieszyć ciaza, my i tak mamy z tylu glowy strach i swiadomosc zagrożenia, ktora nas nie opusci, dlatego lekarz nie powinien podcinac skrzydeł, ale moj tez jest taki rzeczowy pod tym wzgledem.

@martakratka to sie roznie dzieje. Po zabiegu plamilam prawie 2 tygodnie. Nastepnyb okres dostalam planowo, ale byl krworoczny i wrocilam jako powiklanie po zabiegu do szpitala. Jak ronilam naturalnie, to najpierw plamienie, potem krwawienie, w sumie 2tygodnie, moze nieco dluzej. U jednych sie szybko konczy u drugich wolniej. Jak cos cie nie pokoi, to wal do lekarza niech sprawdzi. Mnie ciagle kontrolowali.

@ivvonka na koncowce wszystko boli [emoji1] owszem brzuch i to bardzo. Mlody cisnie sie w kanal, to tez slodkie nie jest jak napiera na kosc lonowa. Chyba naprawde jestem wycwiczona i staram sie nie denerwowac. Juz umowilam sie z moja gin na badanie jutro albo we srode

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

@AgaB33 , @Frezja_1 u mnie też nie zagwarantował, że się uda. Powiedział wręcz, że mogę się spodziewać plamień, wszystko się może na tym etapie wydarzyć, ale trzeba być właśnie spokojnym, dobrej myśli i cierpliwie czekać do 12 tygodnia. No to czekam, chociaż czekaniem z cierpliwością, spokojem to bym tego nie nazwała.
Lekarze, też się chyba boją przy nawet najmniejszym ryzyku poronienia zapewnić, że będzie dobrze tym razem, bo muszą brać i takie historie pod uwagę. Podejrzewam, że jakby kobieta bez przejść zapytała w w pierwszym trymestrze, czy na pewno będzie wszystko dobrze, to najwyżej powiedzą, że powinno/na chwilę obecną jest bardzo dobrze i takie tam gatki w kwiatki, ale na piśmie jej tego nikt nie da.

Ale dziewczyny, srele morele - tym razem będzie dobrze i tak mamy myśleć. Bierzemy Iekarstwa, oszczędzamy się, strachy zostawiamy na forum, więc psychicznie też jest lżej. I już. O :)

reklama
@martakratka to sie roznie dzieje. Po zabiegu plamilam prawie 2 tygodnie. Nastepnyb okres dostalam planowo, ale byl krworoczny i wrocilam jako powiklanie po zabiegu do szpitala. Jak ronilam naturalnie, to najpierw plamienie, potem krwawienie, w sumie 2tygodnie, moze nieco dluzej. U jednych sie szybko konczy u drugich wolniej. Jak cos cie nie pokoi, to wal do lekarza niech sprawdzi. Mnie ciagle kontrolowali.

@ivvonka na koncowce wszystko boli [emoji1] owszem brzuch i to bardzo. Mlody cisnie sie w kanal, to tez slodkie nie jest jak napiera na kosc lonowa. Chyba naprawde jestem wycwiczona i staram sie nie denerwowac. Juz umowilam sie z moja gin na badanie jutro albo we srode

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Dziękuję Ci bardzo.... Do lekarza umówię się pod koniec stycznia. Póki co - nic mnie nie boli i ogólnie dobrze się czuję fizycznie więc nie bedę się spieszyć, tymbardziej, że mój gin mnie łyżeczkowaniem straszył jak będę plamić więcej niż 3 dni... Poszłam prywatnie do poleconej lekarki i się dowiedziałam czego innego więc spokojnie jeszcze poczekam..,..

Ostatnia edycja:
Do góry