reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Calineczka24 obiecuję, że od dziś tylko tęczowe kucyki.
Całe szczęście, że dostrzegli w porę te problemy z szyjką. Niewiele jej już zostało do końca, dzidziuś jest już spory, więc myślę, że da radę dotrwać i za rok takie dwa małe cioteczne pulpeciki będą się turlać po dywanie albo zabierać sobie smoki.
Calinka, to z tym porodem przez pachę to już na wyższy poziom wtajemniczenia weszłaś.;)

@nafoczka, hehe oni mają to we krwi.

A jeszcze dodam, że w czasie postu ciążowego to człowiek już w ogóle nie wie z której strony wróg nadejdzie.
Odwrócisz się 1)pupą-kusisz, odwrócisz się 2)przodem, zderzakami-ooo,kusisz. Położysz się na 3)plecach-no to już w ogóle full kuszenie, położysz się na 4)brzuchu - patrz punkt 1)

@witch84 to jeszcze nie doszłam do tego etapu z masłem.:)

reklama
@Frezja_1 przy pai-1 acard powinno się brać już w trakcie starań odstawia się jak np. Niestety @ przyjdzie i jest bardzo obfita itp. - inna niż zazwyczaj. A tak to można brać cały czas i z tego co Lekarz mówił wieczorem. A heparyne bierze się od pozytywu czyli gdy wiesz już że ciąża jest.
Przy mthrf ja biorę prenatal uno i jest ok. Zbadałam homocysteine i kwas foliowy i b12 i są na odpowiednim poziomie. Czasem biorę jeszcze b complex gdzie też te dwie są metylowane.
Wiadomo o wszystkim decyduje lekarz no ale to tak w standardzie

@ivvonka mi się np. śniło, że pękła mi skura pod pachą i tam moja córka wystawiła sobie główkę i tak jechałam na porodówkę rodzić :D

@nafoczka to siostra [emoji14] wiadomo, że musi być dobrze, ale zawsze obawa jest.

@witch84 nie wiem :/ siostra chodzi do tego samego ginekologa co ja.

@agatush no lekarz pewnie powie co i jak. Musi być dobrze ;)

Edit :
@Destino a Ty masz mieć cesarkę? Dobrze pamiętam? Jak dzidzia? Wszystko ok?
Powaliłaś mnie swoim snem hahahaha

p19u3e3k07swjokw.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

@Destino, oj wyćwiczyłaś nerwy, dziewczyno. A z tym krwawieniem, to też mi przez myśl przeszło, że może specjalnie. A boli Cię coś?

@AgaB33, no tak trochę mało delikatnie sobie rzekła, ale wiesz mi się wydaje, że oni muszą u kobiet po poronieniach brać pod uwagę wszystko. Nie zawsze jednak potrafią to odpowiednio przekazać. Niby mówią: Pani będzie spokojna, Pani będzie dobrej myśli, ale czasem jak jakieś ciężkie działo wytoczą to lepiej nie słuchać.
Ja pamiętam jak mi naprotechnolog dała do wiwatu, mówiąc po ostatnim poronieniu: no mogła krew dobrze nie krążyć, nie było dość składników odżywczych i zagłodziła Pani to dziecko na śmierć.:eek:
To było niecałe 2 mce po poronieniu i byłam na etapie składania się do kupy to jeszcze tak mi wyjechała, że zaczęłam na nowo się obwiniać. Głupia baba, więcej do niej nie poszłam.

@AgaB33 bardzo dziękuję.:)
Ja uwazam, ze nalezy sie cieszyć ciaza, my i tak mamy z tylu glowy strach i swiadomosc zagrożenia, ktora nas nie opusci, dlatego lekarz nie powinien podcinac skrzydeł, ale moj tez jest taki rzeczowy pod tym wzgledem.

@martakratka to sie roznie dzieje. Po zabiegu plamilam prawie 2 tygodnie. Nastepnyb okres dostalam planowo, ale byl krworoczny i wrocilam jako powiklanie po zabiegu do szpitala. Jak ronilam naturalnie, to najpierw plamienie, potem krwawienie, w sumie 2tygodnie, moze nieco dluzej. U jednych sie szybko konczy u drugich wolniej. Jak cos cie nie pokoi, to wal do lekarza niech sprawdzi. Mnie ciagle kontrolowali.

@ivvonka na koncowce wszystko boli [emoji1] owszem brzuch i to bardzo. Mlody cisnie sie w kanal, to tez slodkie nie jest jak napiera na kosc lonowa. Chyba naprawde jestem wycwiczona i staram sie nie denerwowac. Juz umowilam sie z moja gin na badanie jutro albo we srode

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

@AgaB33 , @Frezja_1 u mnie też nie zagwarantował, że się uda. Powiedział wręcz, że mogę się spodziewać plamień, wszystko się może na tym etapie wydarzyć, ale trzeba być właśnie spokojnym, dobrej myśli i cierpliwie czekać do 12 tygodnia. No to czekam, chociaż czekaniem z cierpliwością, spokojem to bym tego nie nazwała.
Lekarze, też się chyba boją przy nawet najmniejszym ryzyku poronienia zapewnić, że będzie dobrze tym razem, bo muszą brać i takie historie pod uwagę. Podejrzewam, że jakby kobieta bez przejść zapytała w w pierwszym trymestrze, czy na pewno będzie wszystko dobrze, to najwyżej powiedzą, że powinno/na chwilę obecną jest bardzo dobrze i takie tam gatki w kwiatki, ale na piśmie jej tego nikt nie da.

Ale dziewczyny, srele morele - tym razem będzie dobrze i tak mamy myśleć. Bierzemy Iekarstwa, oszczędzamy się, strachy zostawiamy na forum, więc psychicznie też jest lżej. I już. O :)

reklama
@martakratka to sie roznie dzieje. Po zabiegu plamilam prawie 2 tygodnie. Nastepnyb okres dostalam planowo, ale byl krworoczny i wrocilam jako powiklanie po zabiegu do szpitala. Jak ronilam naturalnie, to najpierw plamienie, potem krwawienie, w sumie 2tygodnie, moze nieco dluzej. U jednych sie szybko konczy u drugich wolniej. Jak cos cie nie pokoi, to wal do lekarza niech sprawdzi. Mnie ciagle kontrolowali.

@ivvonka na koncowce wszystko boli [emoji1] owszem brzuch i to bardzo. Mlody cisnie sie w kanal, to tez slodkie nie jest jak napiera na kosc lonowa. Chyba naprawde jestem wycwiczona i staram sie nie denerwowac. Juz umowilam sie z moja gin na badanie jutro albo we srode

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Dziękuję Ci bardzo.... Do lekarza umówię się pod koniec stycznia. Póki co - nic mnie nie boli i ogólnie dobrze się czuję fizycznie więc nie bedę się spieszyć, tymbardziej, że mój gin mnie łyżeczkowaniem straszył jak będę plamić więcej niż 3 dni... Poszłam prywatnie do poleconej lekarki i się dowiedziałam czego innego więc spokojnie jeszcze poczekam..,..

Ostatnia edycja:
Do góry