reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dziewczyny kiedy po poronieniu dostałyście pierwszy @ i czy był on normalny...? Chyba powoli kończy się moje krwawienie i zastanawiam się kiedy się go - znaczy @ mogę spodziewać.... Warto korzystać wtedy z pasków owu, zeby trochę skontrolować ten cykl? Bo nawet nie wiem kiedy mogę się spodziewać @? Jak myślicie?

Ja dostałam okres po 4 tygodniach i był on normalny. Ale wiem, ze można czasami czekać i 6 tygodni i odczuwać go bardziej dotkliwie.

@Calineczka24 moja znajoma miała zalożony pessar w 30 tc. w 38 t.c. go zdjęli,za a tydzień później urodziła. Tylko musi pamiętać o częstych kontrolachu ginekologa bo przy pessarach lubią pojawiać się infekcje

reklama
@Calineczka24 A może małego coś źle pomierzyli i stąd taki wynik? Nie martw się o siostrę. 33tc to już całkiem duże dziecko. A od czwartku też już kilka dni minęło. A każdy dzień dużo znaczy.

@ivvonka To z Twoją ciążą wszystko w porządku. Będąc w ciążach też różne głupie sny miałam - to chyba jeden z objawów ;-) Później doszło: "Jeśli chleb jest w lodówce, to masła szukaj w chlebaku" ;-)

@ivvonka mnie na poczatku bolal mocno brzuch. Dopiero w 2 trymestrze troche odpuscilo, a od 4tc do 14 plamilam na przemian z krwawieniem. Jednej nocy obudzilam sie z placzem bo snilo mi sie ze poronilam. Brzuch bolal krew sie lala. Na szczescie to byl tylko sen. Oh na ciaze trzeba stalowych nerwow i cierpliwosci.

@Calineczka24 wlasnie wracam. Pani tak mnie zbadala, ze krew sie teraz leje. We czwartek jak nie zaczne rodzic ide na porodowke

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

@ivvonka mi się np. śniło, że pękła mi skura pod pachą i tam moja córka wystawiła sobie główkę i tak jechałam na porodówkę rodzić :D

@nafoczka to siostra :p wiadomo, że musi być dobrze, ale zawsze obawa jest.

@witch84 nie wiem :/ siostra chodzi do tego samego ginekologa co ja.

@agatush no lekarz pewnie powie co i jak. Musi być dobrze ;)

Edit :
@Destino a Ty masz mieć cesarkę? Dobrze pamiętam? Jak dzidzia? Wszystko ok?

@ivvonka powiedziała np. Aby za 2tyg iść na usg zobaczyć czy serce nadal bije i że póki co składa nieśmiałe gratulacje. No i że ma nadzieję że leczenie zostało odpowiednio wcześnie wdrożone i będzie dobrze. No takie rzeczy to ja mogę mówić, nie lekarz. No moja cała radość po usg tak spłynęła..
A sny są odzwierciedleniem naszych lęków i najbardziej ukrytych myśli.

@anja93 Ty dziś wizytujesz? Daj znać co u Ciebie.

@roki_1991 moja dietetyk jest na macierzyńskim. Muszę poszukać kogoś innego

@Destino wiesz ze takie badanie to celowa robota? Chcą przyspieszyć poród Kochanie. Spokojnie mam nadzieję że teraz się rozkręci :-* masz może w domu piłkę do ćwiczeń?

Napisane na PRA-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

@AgaB33 tak kochana, mam dzisiaj pierwsza wizyte u gin o 17. Boje sie okropnie ale jestem nastawiona bojowo! :) tzn ostatnio poszlam na lajcie a wyszlam z placzem a teraz jestem nastawiona na wszystko. :)
A dzisiaj mi sie tez takie glupoty snily ze szkoda gadac! :D nie wiem czy to ma cos wspolnego ze stresem w jakim teraz jestem ale m.in snilo mi sie ze cofnelam sie do szkoly i pisalam sprawdzian z polskiego a potem pojechalam do Energynalndii taki park rozrywki niedaleko mnie i spadlam z kolejki xD

@AgaB33 leczenie, to miala na mysli heparyne, czy cos jeszcze?
Dziewczyny jak ja mam te dwie popularne mutacje, te co wiekszosc, to mam brac acard caly cykl, a gdyby sie kiedys cydem udalo dodatkowo heparyne? Jesli chodzi o metyle to biore prenatal uno, to wystarczy?

reklama
Ja dostałam okres po 4 tygodniach i był on normalny. Ale wiem, ze można czasami czekać i 6 tygodni i odczuwać go bardziej dotkliwie.

@Calineczka24 moja znajoma miała zalożony pessar w 30 tc. w 38 t.c. go zdjęli,za a tydzień później urodziła. Tylko musi pamiętać o częstych kontrolachu ginekologa bo przy pessarach lubią pojawiać się infekcje
A po jakim czasie po poronieniu przestałaś krwawić? Przepraszam, jeśli pytanie nie na miejscu...

Do góry