reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dziewczyny kiedy po poronieniu dostałyście pierwszy @ i czy był on normalny...? Chyba powoli kończy się moje krwawienie i zastanawiam się kiedy się go - znaczy @ mogę spodziewać.... Warto korzystać wtedy z pasków owu, zeby trochę skontrolować ten cykl? Bo nawet nie wiem kiedy mogę się spodziewać @? Jak myślicie?

Ja dostałam okres po 4 tygodniach i był on normalny. Ale wiem, ze można czasami czekać i 6 tygodni i odczuwać go bardziej dotkliwie.

@Calineczka24 moja znajoma miała zalożony pessar w 30 tc. w 38 t.c. go zdjęli,za a tydzień później urodziła. Tylko musi pamiętać o częstych kontrolachu ginekologa bo przy pessarach lubią pojawiać się infekcje

reklama
@Calineczka24 A może małego coś źle pomierzyli i stąd taki wynik? Nie martw się o siostrę. 33tc to już całkiem duże dziecko. A od czwartku też już kilka dni minęło. A każdy dzień dużo znaczy.

@ivvonka To z Twoją ciążą wszystko w porządku. Będąc w ciążach też różne głupie sny miałam - to chyba jeden z objawów ;-) Później doszło: "Jeśli chleb jest w lodówce, to masła szukaj w chlebaku" ;-)

@ivvonka mnie na poczatku bolal mocno brzuch. Dopiero w 2 trymestrze troche odpuscilo, a od 4tc do 14 plamilam na przemian z krwawieniem. Jednej nocy obudzilam sie z placzem bo snilo mi sie ze poronilam. Brzuch bolal krew sie lala. Na szczescie to byl tylko sen. Oh na ciaze trzeba stalowych nerwow i cierpliwosci.

@Calineczka24 wlasnie wracam. Pani tak mnie zbadala, ze krew sie teraz leje. We czwartek jak nie zaczne rodzic ide na porodowke

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

@ivvonka mi się np. śniło, że pękła mi skura pod pachą i tam moja córka wystawiła sobie główkę i tak jechałam na porodówkę rodzić :D

@nafoczka to siostra :p wiadomo, że musi być dobrze, ale zawsze obawa jest.

@witch84 nie wiem :/ siostra chodzi do tego samego ginekologa co ja.

@agatush no lekarz pewnie powie co i jak. Musi być dobrze ;)

Edit :
@Destino a Ty masz mieć cesarkę? Dobrze pamiętam? Jak dzidzia? Wszystko ok?

@ivvonka powiedziała np. Aby za 2tyg iść na usg zobaczyć czy serce nadal bije i że póki co składa nieśmiałe gratulacje. No i że ma nadzieję że leczenie zostało odpowiednio wcześnie wdrożone i będzie dobrze. No takie rzeczy to ja mogę mówić, nie lekarz. No moja cała radość po usg tak spłynęła..
A sny są odzwierciedleniem naszych lęków i najbardziej ukrytych myśli.

@anja93 Ty dziś wizytujesz? Daj znać co u Ciebie.

@roki_1991 moja dietetyk jest na macierzyńskim. Muszę poszukać kogoś innego

@Destino wiesz ze takie badanie to celowa robota? Chcą przyspieszyć poród Kochanie. Spokojnie mam nadzieję że teraz się rozkręci :-* masz może w domu piłkę do ćwiczeń?

Napisane na PRA-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

@AgaB33 tak kochana, mam dzisiaj pierwsza wizyte u gin o 17. Boje sie okropnie ale jestem nastawiona bojowo! :) tzn ostatnio poszlam na lajcie a wyszlam z placzem a teraz jestem nastawiona na wszystko. :)
A dzisiaj mi sie tez takie glupoty snily ze szkoda gadac! :D nie wiem czy to ma cos wspolnego ze stresem w jakim teraz jestem ale m.in snilo mi sie ze cofnelam sie do szkoly i pisalam sprawdzian z polskiego a potem pojechalam do Energynalndii taki park rozrywki niedaleko mnie i spadlam z kolejki xD

@AgaB33 leczenie, to miala na mysli heparyne, czy cos jeszcze?
Dziewczyny jak ja mam te dwie popularne mutacje, te co wiekszosc, to mam brac acard caly cykl, a gdyby sie kiedys cydem udalo dodatkowo heparyne? Jesli chodzi o metyle to biore prenatal uno, to wystarczy?

reklama
Ja dostałam okres po 4 tygodniach i był on normalny. Ale wiem, ze można czasami czekać i 6 tygodni i odczuwać go bardziej dotkliwie.

@Calineczka24 moja znajoma miała zalożony pessar w 30 tc. w 38 t.c. go zdjęli,za a tydzień później urodziła. Tylko musi pamiętać o częstych kontrolachu ginekologa bo przy pessarach lubią pojawiać się infekcje
A po jakim czasie po poronieniu przestałaś krwawić? Przepraszam, jeśli pytanie nie na miejscu...

Do góry