reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@ivvonka nic nie podczytuj, nie porównuj bo to nie ma sensu. Każdy rozwija się inaczej dodatkowo sama wiesz że owu miałaś późno. Nie można porównywać mnie czy Ciebie do chociażby @membaris. My po terminie @ test pozytywny dopiero a ona 5 dni przed terminem @ już miała cień cienoa. Także easy ;-)

reklama
Dziewczyny moja gin mi powiedziała, że nie ma czego łyżeczkować, jak byłam u niej 3 stycznia. Endonmetrium było wtedy 3mm. Kurcze -mogłaby mi w końcu odpisać...

@ivvonka nie rob bety bo to tylko na poczatku sie robi po co Ci stres nie potrzebny.
@roxie123 powied lekarzowi o noskim cisnieniu ale juz kiedys mowilam ze kazdy lek ma skutki uboczne niestety.

Dziewczyny jesli jeszcze raz zlapie mnie dol prosze abyscie daly mi kopniaka w tylek dzisiaj wstalam i powiedzialam sobie dosc w ogole spie strasznie dlugo wstaje polamana jak cwiczylam to nie mialam problemow z tym a teraz no ciezko. Ale ja mam tak ze zapalam sie do czegos potem rezygnuje no i tak teraz bylo bo swieta , wesele, sylwester cwiczenia olalam buraki to samo. Mialam tez dzisiaj dziwny tez sen snilo mi sie lozeczko puste pamoetam dokladnie jaki byl materac kolor itp no makabra:/ oraz moja zmarla mama ze probowalam cps posprzatac i ona miala mi pomoc ale nie bylo jej wolalam a nie przychodzila.

@ivvonka nie porownuj sie do nikogo. Jak ja czytalam styczniowki o stawiajacych sie brzuchach, wczesnych ruchach, w ogole o ruchach dziecka i porownywalabym sie z nimi, to bym osiwiala. Pomomo krwawien i nieustajacych skurczow bylam dosc aktywna. Mam psa i nie moglam okupowac kanapy. Robilam to tylko w sytuacjach kryzysowych. Jezdzilam na dzialke, pielilam ogrod. A one coagle cos. Ja nie wiem co znaczy, ze dziecko liczy ci zebra, czy meczy narzady. Do ruchu to syna ciagle musze stymulowac. Teraz jak jestem na ktg to widze, ze on sie rusza, a ja tych ruchow zwyczajnie nie czuje. Takie porownywanie sie nie jest dobre, bo tylko rodzi niepokoj. A kazde dziecko i mama rozwijaja sie naprawde w swoim tempie. Nie ma 2 takich samych ciaz. I tego sie trzymaj [emoji8]

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

@AgaB33 @Destino dzieki, no staram się tak myśleć, cieszyć się tym, że nie plamię, że usg wyszło ok, że lekarz nic niepokojącego nie wykrył i czasem naprawdę mi się udaje a czasem to jakaś głupawka pospolita mnie ogarnia. Gary pozmywałam, to mi się lepiej na duszy zrobiło.

@zosiak ja milcze, bo jestem w zlej formie i nie mogę sie ogarnąć. Raz bardzo chce i nie moge pogodzic sie z tym, ze wszystkim sie udaje, a mi nie, to znow mysle, ze dobrze jest jak jest. Dzis mija rok od mojego poronienia. Moj synek mialby prawie 7 miesięcy a ja nawet w ciąży nie jestem. W dodatku maz znowu na antybiotyku, bo ma nadal zapalenie, juz mniejsze, ale jeszcze jest. Ja musze isc do gina zrobic czystosc, bo nie wiadomo, czy cos tam tez sie nie dzieje, ale mam tak dosc tch wizyt, ze sie zebrac nie mogę. Ech...w ogole jestem przybita.

@frezja_1w staraniach tak juz jest. Raz jest gorzej, raz lepiej. Jak mysle czasem o moich maluszkach, to tak je mialam, ze corcia Olivia mialaby juz prawie 3 latka a synus Michal 1,5 roku i czekalibysmy teraz na Natanielka. U mnie ciaza trafia sie raz na poltora roku pomimo stymulacji. Choc wg lekarzy zadna nie miala szans na zaistnienie. To trudne, by sie nie poddawac. Ale trzeba byc wytrwalym. Choc z drugiej strony trzeba tez sobie pozwolic na zycie nie podporzadkowane tylko staraniom. Trzeba umiec isc dalej i oswoic sie z mysla, ze dzieci wlasnych moze nie byc. To bardzo trudne, ale mozliwe.
A na lekarzy...ja juz tez nie moge patrzec, wiec zupelnie cie rozumiem. Przytulam cie mocno [emoji132]

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

@Marika92 prze prze cudne zdjęcia :*

dziewczynki, pytałam juz na drugim watku ale zapytam tez i tutaj
wiem, że w róznych dziedzinach pracujecie ale może, któraś z was ma doświadczenie zdziećmi z AUTYZMEM (lub coś podobnego) Plizz poradźcie coś prosze bo chce to rozsadnie ogarnąć..
Mam skierowanie ze starszym synem (l6, kl0) do poradni bo "jest mądry ale niezaiteresowany" to tak w skrócie :)
otóz na połrocznej diagnozie wypadł super na poziomie wysokim
ale niestety to jest tylko w tedy gdy Pani z nim rozmawia i poswięca czas, gdy jednak pani mu nie przypomina o robieniu zadań lub gdzy on robi a dzieci sie bawią to on natychmiast przestaje koncentrować swoją uwage i tak jest zarówno przy zadaniach, jedzeniu, sprzątaniu itp zawsze jest w ostatniej 2 lub z zaległosciami, które oczywiście codziennie wieczorem musze z nim nadrabiać

po drugie, nie lubi hałasu i natychmiast zwtaca na nią uwage lub zatyka uszy

no ale jesli chodzi o komunikatywnośc to w przeciwieństwie do dzieci z autyzmem poszedłby z każdym i wszedzie

i co?
Oczywiście tylko dodam, ze Pani mocno sie zastanawiała nad skierowaniem bo w diagnozie ocenia wiedze a nie tempo pracy, co nie zmienia faktu, ze będzie mial ogromne trudności jesli tak dalej pójdzie...

reklama
@Marika92 prze prze cudne zdjęcia :*

dziewczynki, pytałam juz na drugim watku ale zapytam tez i tutaj
wiem, że w róznych dziedzinach pracujecie ale może, któraś z was ma doświadczenie zdziećmi z AUTYZMEM (lub coś podobnego) Plizz poradźcie coś prosze bo chce to rozsadnie ogarnąć..
Mam skierowanie ze starszym synem (l6, kl0) do poradni bo "jest mądry ale niezaiteresowany" to tak w skrócie :)
otóz na połrocznej diagnozie wypadł super na poziomie wysokim
ale niestety to jest tylko w tedy gdy Pani z nim rozmawia i poswięca czas, gdy jednak pani mu nie przypomina o robieniu zadań lub gdzy on robi a dzieci sie bawią to on natychmiast przestaje koncentrować swoją uwage i tak jest zarówno przy zadaniach, jedzeniu, sprzątaniu itp zawsze jest w ostatniej 2 lub z zaległosciami, które oczywiście codziennie wieczorem musze z nim nadrabiać

po drugie, nie lubi hałasu i natychmiast zwtaca na nią uwage lub zatyka uszy

no ale jesli chodzi o komunikatywnośc to w przeciwieństwie do dzieci z autyzmem poszedłby z każdym i wszedzie

i co?
Oczywiście tylko dodam, ze Pani mocno sie zastanawiała nad skierowaniem bo w diagnozie ocenia wiedze a nie tempo pracy, co nie zmienia faktu, ze będzie mial ogromne trudności jesli tak dalej pójdzie...
Ja mogę jedynie podpytać moja koleżankę bo wiem że ma doświadczeni z autystami i może coś będzie wiedziała :-)

p19u3e3kuuostlcz.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

Do góry