muza_ton
Fanka BB :)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja mogę jedynie podpytać moja koleżankę bo wiem że ma doświadczeni z autystami i może coś będzie wiedziała :-)@Marika92 prze prze cudne zdjęcia :*
dziewczynki, pytałam juz na drugim watku ale zapytam tez i tutaj
wiem, że w róznych dziedzinach pracujecie ale może, któraś z was ma doświadczenie zdziećmi z AUTYZMEM (lub coś podobnego) Plizz poradźcie coś prosze bo chce to rozsadnie ogarnąć..
Mam skierowanie ze starszym synem (l6, kl0) do poradni bo "jest mądry ale niezaiteresowany" to tak w skrócie
otóz na połrocznej diagnozie wypadł super na poziomie wysokim
ale niestety to jest tylko w tedy gdy Pani z nim rozmawia i poswięca czas, gdy jednak pani mu nie przypomina o robieniu zadań lub gdzy on robi a dzieci sie bawią to on natychmiast przestaje koncentrować swoją uwage i tak jest zarówno przy zadaniach, jedzeniu, sprzątaniu itp zawsze jest w ostatniej 2 lub z zaległosciami, które oczywiście codziennie wieczorem musze z nim nadrabiać
po drugie, nie lubi hałasu i natychmiast zwtaca na nią uwage lub zatyka uszy
no ale jesli chodzi o komunikatywnośc to w przeciwieństwie do dzieci z autyzmem poszedłby z każdym i wszedzie
i co?
Oczywiście tylko dodam, ze Pani mocno sie zastanawiała nad skierowaniem bo w diagnozie ocenia wiedze a nie tempo pracy, co nie zmienia faktu, ze będzie mial ogromne trudności jesli tak dalej pójdzie...