reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@kropkikreski4 nie namawiam do pelnej diagnostyki, bo to duzy koszt. I morze sie tak zdarzyc, ze hsg wystarczy. U mnie byl jeden glowny powod endometrioza, ale po 2 poronieniach nie mialam watpliwosci ze jest tego wiecej stad diagnostyka. Mam nadzieje, ze u ciebie ciaza po prostu pojdzie i tego ci zycze

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@kropkikreski4 nie namawiam do pelnej diagnostyki, bo to duzy koszt. I morze sie tak zdarzyc, ze hsg wystarczy. U mnie byl jeden glowny powod endometrioza, ale po 2 poronieniach nie mialam watpliwosci ze jest tego wiecej stad diagnostyka. Mam nadzieje, ze u ciebie ciaza po prostu pojdzie i tego ci zycze

Nie chodzi bynajmniej o koszta. Jestem obecnie zła na siebie,że nie zrobiłam tych badań zaraz po poronieniu. Ale trochę sobie myślę,że może tak miało być. Czy możesz polecić jakieś badania,które mogę zrobić niezależnie od czasu po poronieniu?.

Napisane na MI 4LTE w aplikacji Forum BabyBoom

@kropkikreski4 badan jest naprawde duzo. Na pewno warto zrobic mutacje mhtfr w 2 wariantach, v-laiden, gen przeciwko protrabinie. Dziewczyny tu robily wysylkowo. Dobry panel i taniej niz w labie. Antykoagulat tocznia, zespol antyfosfolipidowy, bialko c i s, homocysteine, panel tarczycowy tsh ft3 ft4 i przeciwciala. To tak na poczatek. Jest tu dodatkowy watek, gdzie wszystkie badania sa wypisane. Jak chcesz to wieczorem wrzuce ci liste tych, ktore robilam. No i m tez trzeba przebadac.

@Aggs jaki test na bogato! @miloscwczasachpopkultury luteina to naturalny progesteron czasem ale czasem ciaze leca bo nie ma go wystarczajaco i przez to nie odzywia sie zarodek...

Czyli nie zaszkodzi jak kupię takie tabletki? Do lekarza tego u którego byłam 8 grudnia i następna wizyta 4 stycznia i tak już teraz się nie dostanę i nie mam nawet jak zapytać, a nie podoba mi się jego podejście skoro powinien zrobić i przepisać mi cokolwiek co wspomogło by rozwój następnej ciąży skoro beta rosła i można by pomoc. Pójdę wiec dziś do apteki i zapytam o ten środek :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

@kropkikreski4 badan jest naprawde duzo. Na pewno warto zrobic mutacje mhtfr w 2 wariantach, v-laiden, gen przeciwko protrabinie. Dziewczyny tu robily wysylkowo. Dobry panel i taniej niz w labie. Antykoagulat tocznia, zespol antyfosfolipidowy, bialko c i s, homocysteine, panel tarczycowy tsh ft3 ft4 i przeciwciala. To tak na poczatek. Jest tu dodatkowy watek, gdzie wszystkie badania sa wypisane. Jak chcesz to wieczorem wrzuce ci liste tych, ktore robilam. No i m tez trzeba przebadac.

Bardzo Ci dziękuję, podeślij proszę. M przebadany, obecnie trzeci raz wraz z genetyką plemników, czekamy na wyniki. Ja na pewno sprawdzę w pierwszej kolejności Wit D, B i kwas foliowy. Tego nigdy jeszcze nie badałam. Te które wymieniłas, dopisze do swojej listy. Myslisz,że mutacja mhtfr jest niezależna od czasu po poronieniu?

Napisane na MI 4LTE w aplikacji Forum BabyBoom

@Funia90 jestem z województwa łódzkiego. W miejscowości gdzie psy du..mi szczekają. A pochodzę z Sosnowca i szlak mnie czasem trafia bo chyba wolałabym w mieście mieszkać.
Bardzo Ci współczuję problemów rodzinnych. Sa to trudne chwile. Ja wierzę że będzie dobrze i tego Wam życzę na te święta.

Dziewczyny zrobiłam tą betę bo M kazał to stwierdziłam że nie będę już w testy sie bawić. Także czekam, około 12 powinny być. Czuję że nic tam nie wyjdzie. Fakt ze to 27dc. Ostatnio w 26dc betę miałam ujemna - na drugi dzień poszłam na wesele i żadnych zahamowań bo ciąży nie ma. Trzy dni później @ nie przyszła. Kolejne dwa dni jej nie bylo to w 31dc na betę pojechałam i było 25,56. Próbowałam M wczoraj wytłumaczyć że jak nie wyjdzie to w sumie nadal nic nie wiemy. Ale uparł sie no i byłam. I teraz przeżywam stresss. Wczoraj pokusilam się na sikanca popołudniu ale pewnie domyślacie się jaki wynik.

@miloscwczasachpopkultury trzymam mocno kciuki aby teraz się udało. Całkowicie Cię rozumiem. Ja jestem bardzo niecierpliwa osobą. I też chciałabym się upewnić. Faktem jest że nic to na tym etapie nie wniesie ale jeśli Cię uspokoi to idź do lekarza bo stres jest niewskazany

@miloscwczasachpopkultury przykro mi z powodu Twojej straty, ale jednocześnie gratuluję tak szybkiej, ponownej ciąży. Dużo zdrowia i spokojnych miesięcy. Ja bym pewnie nie wytrzymała i poszła na USG prywatnie. Ale to indywidualne podejście, kwestia cierpliwości,której nie mam ;)

Dziękuje kochana za wsparcie :) wszystkim innym również dziękuje za zainteresowanie i odpowiedzi, już nie zdążę na wszystko odpisać, bo trzeba szykować się do pracy i wyjść z czworonożnym synem :D ja właśnie dzis chce zadzwonić do prywatnego lekarza, który jest bardzo polecany i przy poprzedniej ciąży w ten sam dzień co zadzwoniłam i wyprosiłam o wizytę to przyjął mnie godzinę po telefonie to może i dziś albo na jutro się uda, bo jednak chciałabym chociaż zobaczyć zalążek czy się pojawił, bo 8 grudnia nic jeszcze nie było bo chyba za wcześnie. Ja właśnie tez mało cierpliwa jestem i z racji poprzedniej sytuacji wole się przed świetami cokolwiek upewnić. Pozdrawiam ;) i będę oczyswiscie informowała o dalszych etapach gdy się cokolwiek dowiem.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

@Calineczka24 na moja wage to wydaje mi sie ,ze w zupelnosci w normie[emoji4]
Podejrzewam ,ze urodze i wieksza czesc mi spdnie takze niczym sie nie martwie,a chudsza niz wczesniej absolutnie byc nie moge[emoji4]
wrzuce jak cos cykne[emoji6]
Dla niuni mam juz raczej wszytsko od miesiaca.
Wczoraj zaczelam ubierac juz lozeczko bo ze stresu to niewiadomo kiedy urodze.
Lekarza mam za tydzien a Ty?

@kropkikreski4 zespol antyfosfolipidowy najlepiej do 6 tyg od poronienia zrobic.

@AgaB33 ah ,myslalam ,ze ze Slaska wlasnie.
W lodzkim sa dobrzy lekarze no ale w miescie.
Kochana kciuki za bete[emoji8]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@Funia90 ja się jeszcze wstrzymam z ubraniem łóżeczka :)
Ja miałam wizytę we wtorek i kolejną mam 9.01 ;)
Kurczę tak mnie plecy bolą, że chyba zwariuje zaraz:hmm: ani siedzieć, ani leżeć.. :no2:

@Destino podejrzenie czego? Ja to naprawdę chowam się przy Was :ninja2:
Zielona jestem jak ta buźka " :happy2: " - dobrze chociaż, że uśmiechnięta :laugh2:
Oczywiście, że młody przeżyje i wszystko będzie dobrze :* już za chwilkę będziesz tulić swój największy skarb :)

reklama
Do góry