reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@angie. Kojarzysz ceny tych badań, które robiłaś: antytrombina, białko c i s, przeciwciała gliko? To jeszcze muszę ogarnąć... i co to za badanie ten panel hpv... ?

reklama
@paulabraczo12 hej ja mialam identyczna sytuacje jak Ty tylko czekalam 2 tyg az sie zacznie..mialas zabieg? Ja niestety mialam bo nie oczyscilam sie sama powiedz ile masz lat? Masz juz pocieche? Ile sie staraliscie? Tez czulam to samo.ze to zly sen i czemu ja, troche nie moglam sie z tym pogodzic, tzn po pierwszej@ juz bylo wszystko dobrze.juz nie plakalam, usmiechalam sie do dzieci i ich mam. Moja strata 12.09 wiec juz troche temu, znow sie zaczelismy starac:) niczym sie nie obwiniaj, na badania czas teraz, ja zrobilam sporo bo kiedys borykalam sie z niezdiagnozowana choroba immunologiczna, tzn i tak ieszcze wiele mozna zbadac ale na te chwilę mam plan dzialania z ginem i przy nim na razie jestem. Niestety jeszcze pare tyg moze nie byc Ci latwo ale z dnia na dzien bedzie coraz lepiej:)

@olaa90 kurcze nie pamietam...
HPV to wirus brodawczaka ludzkiego...czyli stan przednowotworowy lub rak szyjki macicy...czy jakoś tak...

Ogólnie mialam pobierany wymaz z szyjki na panel infekcji

HPV może powodowac raka szyjki albo stan przednowotworowy. Zalezy tez odtypu wirusa bo jest kilka typów wirusa hpv ktore mogą, ale nie muszą powodować raka szyjki. Zwiekszone ryzyko jest kiedy jest się nieszczęśliwą posiadaczką wirusa typu 16 albo 18. Wtedy cytologię trzeba robic kontrolną co 3 miesiace albo co pol roku. Ja niestety mam hpv 16 ale cytologie po zabiegu póki co wychodzą dobre bo jedna byla grupa 2 a następna grupa 1. Tak że jest ok. Stan przednowotworowy może często nawracać, a może też nie wrocic nigdy jak juz sie przejdzie zabieg konizacjilub elektrokonizacji.

f2wlk6nllyt56xuu.png

Aniołek [*] 10.12.2017 8t3d

HPV może powodowac raka szyjki albo stan przednowotworowy. Zalezy tez odtypu wirusa bo jest kilka typów wirusa hpv ktore mogą, ale nie muszą powodować raka szyjki. Zwiekszone ryzyko jest kiedy jest się nieszczęśliwą posiadaczką wirusa typu 16 albo 18. Wtedy cytologię trzeba robic kontrolną co 3 miesiace albo co pol roku. Ja niestety mam hpv 16 ale cytologie po zabiegu póki co wychodzą dobre bo jedna byla grupa 2 a następna grupa 1. Tak że jest ok. Stan przednowotworowy może często nawracać, a może też nie wrocic nigdy jak juz sie przejdzie zabieg konizacjilub elektrokonizacji.

f2wlk6nllyt56xuu.png

Aniołek [*] 10.12.2017 8t3d
Wspolczuje Ci. Ale nie ma co sie martwic na zapas tylko pilnowac terminow badan, a wszystko bedzie dobrze. Ja mam mutacje genu CHEK2 i tez musze badac sie co rusz. Ale jest dobrze. Zarowno HPV jak mutacje moga, a nie musza spowadowac, ze zachorujemy.

@paulabraczo12 hej ja mialam identyczna sytuacje jak Ty tylko czekalam 2 tyg az sie zacznie..mialas zabieg? Ja niestety mialam bo nie oczyscilam sie sama powiedz ile masz lat? Masz juz pocieche? Ile sie staraliscie? Tez czulam to samo.ze to zly sen i czemu ja, troche nie moglam sie z tym pogodzic, tzn po pierwszej@ juz bylo wszystko dobrze.juz nie plakalam, usmiechalam sie do dzieci i ich mam. Moja strata 12.09 wiec juz troche temu, znow sie zaczelismy starac:) niczym sie nie obwiniaj, na badania czas teraz, ja zrobilam sporo bo kiedys borykalam sie z niezdiagnozowana choroba immunologiczna, tzn i tak ieszcze wiele mozna zbadac ale na te chwilę mam plan dzialania z ginem i przy nim na razie jestem. Niestety jeszcze pare tyg moze nie byc Ci latwo ale z dnia na dzien bedzie coraz lepiej:)
Mam 23 lata, nie mam dzieci, od kwietnia 2017. Wczoraj i dzisiaj obudziłam się o tej samej godzinie, o której to się zaczęło :( tak strasznie boli :( a bez zabiegu niestety się nie obyło, miałam, tak strasznie płakałam :(

@paulabraczo12 przykro mi. Jestes jeszcze mloda a czesto jest tak ze za drugim razem sie udaje wiadomo jest to przezycie . Odczekaj do drugiego cyklu i dzialajcie jesli wtedy sie nie uda to porob sobie badania.
@olaa90 wysokie nk wysoka homocysteina oraz niska wit d. Skonxzylam z badaniami bo to worek bez dna. mam brac encorton heparyne i acard poltorej mies przed staraniami hormony i jeszcze zastanawiamy sie nad szczepieniami ale teraz mysle ze to byly moje dwie straty i nie wiem czy bede ryzykowac z ttmi szczepianiami musze sie zastanowic. Ola co studiujesz:)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witam nowe Aniolkowe mamusie światełko dla waszych maleństw (*) .
Bardzo mi przykro że musiałyscie przez to przejść zostancie z nami razem raźniej;).

@Elodia ja jak byłam swiadkowa to moje dane były tylko potrzebne chyba właśnie tylko imię nazwisko adres a przed samym ślubem poproszono mnie o dowód osobisty w urzędzie stanu cywilnego.

No i co wstałam i głowę umylam nie chciało mi się wczoraj teraz muszę wysuszyć i ułożyć.
Jadę do teściowej bo mąż będzie czyscil akwarium a mamy spore więc ja i młody wybywamy żeby mały nie przeszkadzal.

reklama
@zosiak moze u mnie te nk tez zawiodły... czyli da się to leczyć tak? Teraz zarządzanie oświata :) a Ty czym się zajmujesz?

Ostatnia edycja:
Do góry