reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Jesli bardzo krwawisz tez poszlabym z tym do lekarza. a ja @ dostane na wesle juz mam dosyc cykl mi sie przesunal i szaleje raz mam go za wczesnie raz z opoznieniem
@zosiak u Ciebie to pewnie przez to, ze raz jest owulacja, a raz nie ma, tzn. Chodzi mi o ten usuniety jajowod, ze to moze dlatego jednen cykl krotszy, a drugi dluzszy.
@roki_1991 mnie tez sie wydaje, ze trzy tygodnie po zabiegu to juz @. Ja krwawilam od razu, nie pamietam jak dlugo, pozniej z dwie @ normalne, ale gin cos dojrzal na usg w endometrium, podejrzewał, ze cos zostalo. Postraszyl mnie, ze raczej bede musiala miec drugi zabieg. Ryczalam jak glupia w domu, ale kolejna @ przyszla mega obfita. Zalewalo mnie i sie doczyscilo.
Współczuję kochana.
Dziewczyny nie rozumiem o co chodzi z hona? Byla, przeczytala, ze tak czekamy, co sie u niej okazało i nic nie napisała? Czy ja cos przegapilam?

reklama
@roki_1991 kochana konsultuj sie z lekarzem. Takie silne krwawienie to nie zarty. Ja przy kazdym poronieniu krwawilam max4dni,pozniej ewentualnie tydz plamien i tyle. Z tym,ze ja nie mialam zabiegow robionych. A @przychodzily 6lub7tyg po.
@mamcia2014 kiecka na pewno bedzie pieknie lezec :)
@zosiak mala nie poddawaj sie! Musisz walczyc o marzenia! Przytulam Cie mocno.

@Destino kto wie czy to nie krwotok. Bo przy lezeniu wymieniam podpaski takie nocne, co dwie godziny... A ból do tego niesamowity. Nospa nie działa, z resztą nigdy nie działała, a swoich tabletek nie mam. Zadzwonię potem do lekarki zapytam. Bo normalnie jak z kranu. Bez skrzepów czysta krew
Spokojnie u mnie tez tak sie lalo :-/ to normalne

☆ Walczyć o marzenia ☆

@K28 wiesz kiwdys tez myslalam ze po burzy orzychodzi slonce teraz ciezko mi w to uwierzyc najlpiej siebpodniesc i zyc dalej zaakceptowac to co jest.

@Funia90 @zosiak @Frezja_1 @K28 @mfifi04 dziękuję wam bardzo za troskę i rady :*
Otóż, byłam w szpitalu bo ból był tak ogromny że zwijałam się na łóżku i w każdej pozycji było mi źle. A jak doszły takie mega bóle krzyża to już przeważyło szalę.
Trafiłam na swoją p. Doktor :D okazało się że jest to prawdopodobnie już @ (chociaż troszkę mnie to dziwi, ale okej) i zrobił mi się taki mega ogromny gigant skrzep, który zablokował się w szyjce i nie mógł wyjść, bo szyjka bardzo mocno trzymała. Jadłam śniadanie więc dostałam na wstępie opr że miałam być na czczo w razie zabiegu. Obeszło się bez. Skrzep mi lekarka usunęła, ból był jak tam grzebała, ale momentalnie poczułam ulgę bo przeszły bóle brzucha i pleców :) teraz tylko trochę pobolewa ale minimalnie, mniej niż czasem przy @ :)
Zrobiła mi usg, powiedziała że jest bardzo ładnie, troszkę krwi zostało więc musi się ulotnic, ale teoretycznie nie powinno być problemów już. Dalej czuje ze lecą ze mnie takie glutki ale dostałam oksytocynę więc macica się teraz powinna uspokoić. Generalnie obraz usg wygląda ładnie. Endometrium 0.72 więc cienkie coś ale wiadomo jak to po zabiegu.
W tej całej sytuacji jest pozytyw taki, że szyjka ładnie trzyma i jest szansa że przy ewentualnej ciąży nie będzie większych problemów ze strony szyjki :p oby.
Powiedziałam lekarce o przeciwciałach powiedziała żebym poszła do endo ale mówię że wizyta na środę :)

@zosiak głowa do góry, zobaczysz że jak wróci twój M to będzie ci lepiej psychicznie :) trzymam za Ciebie mocno kciuki :)

@ROKI1991 ja po zabiegu tez szybciej krwawilam i dzwonilam do gin. Kazała mi sprawdzać czy podpaska nie przemaka. Jak nie to się nie przejmować. A jak się czujesz ?

@zosik ja też zaszłam po 9 cach starań a po roku od poronienia. Tez była chwila zwątpienia i powiedziałam. .. tylko do nowego roku i tyle. .. w październiku się udało ♡

@mamcia2014 podziwiam za siłę. Mi na spotkaniu pani wyliczyla ze powinnam mieć z 2kg mięśni więcej i ćwiczyć conajmniej 3x w tyg. po godzinie... a w życiu. ..:) 3× w tygodniu po 20 min to i tak sukces i pić pić pić :)
Dziś biorę M do spa na urodziny bo on z 01.01 (do Odeonu, @roxie123 wpadniesz?) :*

@zosiak dobrze jest sie z tym pogodzic i isc dalej to pomaga chocby w tym, by udalo sie na spontanie. To bardzo dojrzale podejscie, jesli nie jest sugerowane zwatpieniem, a raczej pogodzeniem sie z wlasnym losem jaki na dzis mamy. Sloneczko jedno tylko sugeruje zrob sobie droznosc jajowodow. Chocby z tego wzgledu, ze mialas cp. To bardzo wazne u ciebie pilnowac, by byly w pelni drozne, aby uniknac drugi raz podobnej historii. Chcialam ci napisac priva, ale nie wiem czemu nie widzi tam twojego niku. Buzka kochana, piers do przodu i robisz swoje. Skonczysz szkole, troche obowiazkow odejdzie, nowe przyjda i moze to wam pozwoli zobaczyc wasze roxowe male szczescie.

@roki_1991 super, ze to sprawdzilas. Przynajmniej nie bedziesz sie stresowac, a to tez waxne [emoji8]
Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Czesc dziewczyny.
Jest to kolejny cykl staran. Poronilam na poczatku roku, ciaza przestala sie rozwijac, w sierpniu wg monitoringu cykl sie nie udal. Odpuscilam, odstawilam leki i...w pazdzierniku zaskoczylo, jednak byla to ciaza biochemiczna. Wrocilam do lekarza, zmienil troche taktyke leczenia i tak oto wyglada moj test, zrobiony dzis. Jutro, po 10 dniach powinnam odstawic duphaston, jednak teraz mam dylemat. Moze mam omamy i mozg mi szwankuje i widze to co chcialabym zobaczyc...

Link do: Zapodaj.Net - Darmowy hosting zdjęć i obrazków bez rejestracji! - 1df842d3fc226.jpg

Ja tam widzę bardzo bladą krechę ale jednak jest. Nie masz omamów. To moze dupka nie odstawiaj tak na wszelki wypadek....?

f2wlk6nllyt56xuu.png

Aniołek [*] 10.12.2017 8t3d

Do góry