reklama
Olasec
Fanka BB :)
Sluchajcie, postanowilam sobie wymacac te szyjke. Pomijajac fakt, ze mnie teraz cos pobolewa w podbrzuszu po tej akcji, to wymacalam na niej taki jakby babelek. Byl tam wczoraj i jest dzisiaj... i nie mam pojecia, co to moze byc. Nie pamietam, czy byl ta wczesniej [emoji15] bo nidgy nie zwracalam uwagi. Teraz to juz w ogole boje sie isc do ginekologa...
Aggs ja też często mam taki bąbelek jakby krostę. To jest normalne
@AgaB33 acard to 75 na dobę.
@Elodia nie wygłupiaj się. Każda z nas ma gorszy okres. Ja ostatnio mało się udzielam bo nie mam czasu i źle się czuję. Nikt Cię nie olewa. Bądź tu z nami i wspierajmy się wszystkie
@hona gdzie jesteś? Ja czekałam na sobotę z Twoim testowaniem a Ciebie nie ma.
Ostatnia edycja:
Elodia
@Olasec dzieki uspokoilas mnie[emoji3] ja juz snulam czarne scenariusze.
Dziewczyny pisalyscie, zeby poczekac z tym probowaniem. Ja zastanawialam sie nad tym caly wieczor i debatowalam z moim S. Szukalismy tez opinii lekarzy na stronach we wszystkich jezykach, ktore znamy. Opinie sa jak zwykle podzielone. Jedni mowia, ze taka niska ciaza to wlasciwie ciaza biochemicznw i nie wprawadza zadnych zmian w organizmie, inni zalecaja czekac nawet 6 miesiecy. Postanowilismy zaufac naturze i biologii i po prostu sie nie zabezpieczac, wiec seksy tak, ale bez spiny. A od przyszlego cyklu staranka pelna para. Mamy troche napiecie bo oboje jestesmy lekko zabobonni i wierzymy w ufo i teorie spiskowe, a z majtania zlotym lancuszkiem nad reka wyszlo nam obojgu, i za kazdym razem wychodzi tak samo, 3 dzieciaczkow. 2 chlocow i dzieweczka.
Dziewczyny pisalyscie, zeby poczekac z tym probowaniem. Ja zastanawialam sie nad tym caly wieczor i debatowalam z moim S. Szukalismy tez opinii lekarzy na stronach we wszystkich jezykach, ktore znamy. Opinie sa jak zwykle podzielone. Jedni mowia, ze taka niska ciaza to wlasciwie ciaza biochemicznw i nie wprawadza zadnych zmian w organizmie, inni zalecaja czekac nawet 6 miesiecy. Postanowilismy zaufac naturze i biologii i po prostu sie nie zabezpieczac, wiec seksy tak, ale bez spiny. A od przyszlego cyklu staranka pelna para. Mamy troche napiecie bo oboje jestesmy lekko zabobonni i wierzymy w ufo i teorie spiskowe, a z majtania zlotym lancuszkiem nad reka wyszlo nam obojgu, i za kazdym razem wychodzi tak samo, 3 dzieciaczkow. 2 chlocow i dzieweczka.
Totois30
@zosiak mysle ze mala przerwa to bedzie dobra rzecz.przyjdzie moment ze cos was zainspiruje i doda wam sil do walki. Pare miesiecy przerwy wam nie zaszkodzi a moze cos przeczytać, kogos spotykasz i cos sie zmieni. Przerwa na jakis czas czemu nie, nie martw sie jakos wszystko sie ulozy i moze nowy plan sie stworzy:* a co do rad innych..moja siostra 7 lat starsza potrawi mnie tak zirytowac..kiedys pisalam ze mi napisala po stracie" ojej u nas to wszyscy szczesliwie rodza, nastepnym razem bardziej pozytywnie" strasznie sie wkurzylam a po pare tyg jak opadly mi emocje zobaczylam ze napisala tez ze na pewno niedlugo bede mama a ona ciocia i ze bedzie dobrze.na te tematy nie rozmawiamy ona wie ze troche nieogarnia i bywa nietaktowna, nie umie nigdy postawic sie w czyjejś sytuacji tylko takie opinie z d... A ja wiem ze zawsze mnie bedzie irytowac co powie.ja umiem rozmawiac tylko z osobami ktore to przeszly albo staraja sie dlugo albo ew.naprawde bliskie psiapsioly.albo akurat sa bardziej delikatne i taktowne. Ale boje sie jak przy wizytach swiatecznych spytaja sie jak tam plany na dzidzi oczywiscie u mnie w rodzinie nikt nic nie wie ale pewnie sie zepne, nie wiem jak ładnie uciac temat. Musze to jakos przemyslec bo sie wkrece niepotrzebnie. Troche tez jestem negatywnie nastawiona do osob ktore wypytuja ale tak jak mowisz, dopoki nie wiesz ile to stresu wypytujesz potem rozumie sie pewne rzeczy i wiem ze skoro wypytuja to nie maja czesto pojecia jakimj z jakimi smutkami to sie moze wiązać.ale jak ładnie ucinac temat? Bo nie ma co dyskutowac, jeszcze sie z kims poklocimy, to wyzwala u nas taka reakcje i tyle to normalne. @AgaB33 jasne jesli tak miewasz to 28 dc to pt tak? To spokojnie gin Cie przyjmie i zleci leki a przyrost nawet nie taki wazny bo dobry czasem nie swiadczy dobrze a zly ze zle tylko mowisz ze masz dziadka z nfz? Moj stary z nfz tez dziadek powiedzialby Pani kochana zadnych zastrzyku, je Pani kwas foliowy i juz i wszystko bedzie dobrze wtedy podzwon do kilku gin prywatnych i wybierz tego ktory przyjmie Cie na dniach albo w ten sam dzien a najlepiej który odbierze osobiście i bedzie mily moj taki byl na razie mu ufam i ciesze sie ze do niego trafiłam: ) a wiesz ze fajnie bobaski i szczesliwe ciaze w moim otoczeniu albo z forum ,z drugiego cyklu staran po stracie wychodza3mam kciuki baaardzo i po cichu za siebie tez nie wiem jak sie odpuszcza i nie mysli o staraniach, na razie to dla mnie niewykonalne, ale domyslam sie ze trzeba sie swoje wystarac i wtedy przychodzi taki moment, tak czy siak bedzie dobrze, predzej czy pozniej, Aga tez jeszcze mlodka jestes i bedziemy wszystkie z tego forum brzuchatkami! A co! @Aggs Twoja decyzje uszanujemy i sluzymy dalej wsparciem no to trzymamy kciuki kochana! @Elodia ale Ty pisalas ze o cos pytalas na tym drugim forum i ktos Ci nie odpisal? Bo tu chyba nic nie pytalas odnosnie piersi i plamien ? Tzn pytalas odnośnie dlugosci krwawienia po zabiegu ale dziewczyny odpisaly? Ja niestety w tyg zagladam rano a potem ok 23 i czesro dopiero wtedy odpiauje a jak ktos mnie ubiegnie no to sie nie powtarzam czasami mi szkoda ze nie mam czasu tak na biezaco , lubie komus cos doradzic tylko wczoraj roki_1991 pisalam pędem w przerwie bo miala podobny problem do mojego i poczulam sie uzyteczna a jak tam dzis bejbe sie czujesz ?
Fajnie by bylo robic co miesiac spotkanie dziewczyn z tego forum na zywo ofkors
Fajnie by bylo robic co miesiac spotkanie dziewczyn z tego forum na zywo ofkors
Ostatnia edycja:
D
Deleted member 170039
Gość
@Totois30 mamy
przerwy juz 9 miesiac. W marcu ostatni raz stracilam ciaze skonczylo sie na stole i laparakopia z krwotokiem wewnetrznym. A co do rozmawiania o tym z innymi po poprostu nie czuje potrzeby o tym rozmawiac z rodzina bo u mnie nikt nie byl w takiej sytuacji i troche te udzielanie rad nie ma sensu w ich przypadku wiem ze chca pomoc ale jestem szczesliwsza gdy po prostu o tym nie mowie z nimi.
przerwy juz 9 miesiac. W marcu ostatni raz stracilam ciaze skonczylo sie na stole i laparakopia z krwotokiem wewnetrznym. A co do rozmawiania o tym z innymi po poprostu nie czuje potrzeby o tym rozmawiac z rodzina bo u mnie nikt nie byl w takiej sytuacji i troche te udzielanie rad nie ma sensu w ich przypadku wiem ze chca pomoc ale jestem szczesliwsza gdy po prostu o tym nie mowie z nimi.
Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Funia90
@DorciaMamaOlka mnie tez krzepliwosc wykancza do tego stopnia,ze balam sie plik z wynikiem otworzyc i zrobilam to 5minut przed wyjsciem do lekarza zeby w razie w nie pasc na zawal[emoji28]
@Calineczka24 ja od poczatku ciazy tsh sparwdzam co 3 tyg ,mimo ,ze przed ciaza mialam 1.2.
No i wiadomo na wlasna reke,lekarz to mi juz morfologii i moczu nie robil ponad 2 miechy ale sama sie badam
@Frezja_1 z tymi ziolami jest dokladnie tak jak mowisz,poprostu nie mozna przesadzic choc np herbatka z lisci malin to na powaznie od 37 tyg [emoji4]
@AgaB33 ja mam mthfr w obu genach czyli a i c i tez pai-1 to tez zakrzepowe,na to clexane[emoji4]ja od testu bralam
Kochana zawsze postaram sie odpowiedziec tylko ja malo czasowa jestem:/ duzo problemow,a teraz jeszcze siostra pezyjezdza przed Swietami[emoji4]
Dzis w ogole wstalismy z M o 5 i do pracy a jak o 13 wrocilismy tak teraz wstalam [emoji28]
Dziewczyny ja acard biore 75 mg 1 raz dziennie.
Juz przed staraniami
U mnie bylo tak: dwie straty,pierwsza 10 tydz pazdziernik rok temu,druga 11 tydzien marzec w tym roku.
Zalamanie,badania i decyzja zaczynami na luzie po drugiej miesiaczce.
Polecielismy do Grecji i tam sie udalo[emoji5]
Jesli chodzi o alkohol ,dziewczyny ja do twstu zylam normlanie,w poprzednich ciazach „swirowalam „ i sie nie udalo.
Teraz bylo wesele po owu,poprawiny i inne imprezy ,malo tego dzien przed testem saczylam winko.
Asia 35 tydzien wszytsko w porzasiu[emoji5]
Zyjcie,kochajcie sie na luzie ,(oczywiscie majac leki i badania) i sie uda[emoji4]
@hona nosz kurna nakrecilas mnie,gdzie jestes[emoji16]?
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
@Calineczka24 ja od poczatku ciazy tsh sparwdzam co 3 tyg ,mimo ,ze przed ciaza mialam 1.2.
No i wiadomo na wlasna reke,lekarz to mi juz morfologii i moczu nie robil ponad 2 miechy ale sama sie badam
@Frezja_1 z tymi ziolami jest dokladnie tak jak mowisz,poprostu nie mozna przesadzic choc np herbatka z lisci malin to na powaznie od 37 tyg [emoji4]
@AgaB33 ja mam mthfr w obu genach czyli a i c i tez pai-1 to tez zakrzepowe,na to clexane[emoji4]ja od testu bralam
Kochana zawsze postaram sie odpowiedziec tylko ja malo czasowa jestem:/ duzo problemow,a teraz jeszcze siostra pezyjezdza przed Swietami[emoji4]
Dzis w ogole wstalismy z M o 5 i do pracy a jak o 13 wrocilismy tak teraz wstalam [emoji28]
Dziewczyny ja acard biore 75 mg 1 raz dziennie.
Juz przed staraniami
U mnie bylo tak: dwie straty,pierwsza 10 tydz pazdziernik rok temu,druga 11 tydzien marzec w tym roku.
Zalamanie,badania i decyzja zaczynami na luzie po drugiej miesiaczce.
Polecielismy do Grecji i tam sie udalo[emoji5]
Jesli chodzi o alkohol ,dziewczyny ja do twstu zylam normlanie,w poprzednich ciazach „swirowalam „ i sie nie udalo.
Teraz bylo wesele po owu,poprawiny i inne imprezy ,malo tego dzien przed testem saczylam winko.
Asia 35 tydzien wszytsko w porzasiu[emoji5]
Zyjcie,kochajcie sie na luzie ,(oczywiscie majac leki i badania) i sie uda[emoji4]
@hona nosz kurna nakrecilas mnie,gdzie jestes[emoji16]?
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom