reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@zosiak mam plan jutro zbadać homocysteine i poziom kwasu foliowego. Zobaczymy co to będzie. A jutro będę dzwonić do poradni naczyniowej, żeby ktoś popatrzył na te moje nogi, bo cały czas dokuczaja tak dziwnie :(

reklama
@roki_1991 Tak, pierwsze poronienie- ciąża obumarła pod koniec 9t. Starania o pierwsze dziecko:) Nie robiłam żadnych badań. Z histopatologii też nic nie wyszło. Zostawiłam sprawy same sobie. Mam nadzieję, że nie będę żałować, że nie "rozgrzebałam" pierwszego poronienia...

@roki_1991 co z tymi nogami Ci sie dzieje? czesto nogi w ciazy puchna. A jesli Ci moge doradzic to jedz orzechy szczegolnie wloskie i pij kefir jest bardzo zdrowy;)
Sa rzeczy po ktore nigdy bym nie siegnela
-buraki
-kefir
-mieso z krolika
-szproty
Juz nigdy nie powiem ze nie tkne czegos:p

W środę powtórzę drugą betę, a w czwartek dzwonie do mojej lekarki co mam robić.... Jestem nawet przed datą spodziewanej miesiączki... mam nadzieję, że się już nic nie podzieje.

@zosiak kiedyś już tak miewałam, że bolały i były jakie ciężkie. Ale nie miałam takich miejscowych ucisków jakby. Moja gin mi powiedziała żebym poszła do naczyniowca i zrobiła sobie usg dopplera żeby sprawdzić o co chodzi. Teraz jak mam wyniki tych mutacji to pójdę, bo ma to jakiś sens. Jutro idę poszukać w aptekach folianu i jeśli uda mi się wyrwać z pracy, to chcę zrobić sobie właśnie badania krwi. Szkoda że tak późno to wszystko, ale mam nadzieję że mimo wszystko będzie dobrze....
@mallutka życzę ci żeby teraz wszystko było dobrze :) ja długo czekałam z badaniami, w końcu je zrobiłam, dzisiaj dostałam wyniki, ale jestem już w ciąży i boję się bardzo czy jednak nie za późno znam te wyniki. Czy nie za późno zacznę coś robić...

@roki_1991 czy to jakieś specjalistyczne badania?... znam masę dziewczyn które poroniły a teraz są szczęśliwymi mamami, niektóre to już z drugą tura lecą:) Nikt mnie nie namawiał do żadnych badań, choć znam smutną prawdę, że dopiero 3 poronienie traktują jak "anomalie". Ja podciągnęłam się pod statystyki... zdarzają się poronienia i zdarzyło się mnie... tak to sobie tłumaczę, i gorąco w to wierzę że drugi raz nie będę zadawać sobie pytania dlaczego....

@roki_1991 idziesz prywatnie do naczyniowca? ja z nfz mialam termin na wrzesien 2018:D skierowano mnie ale poszlam prywatnie i niby wszystko ok:)
@mallutka mysle ze nie powinnas teraz o tym myslec tylko czekac na wizyte do lekarza.

@mallutka nie jest powiedziane że u ciebie coś nie tak :) ja robiłam pakiet badań na mutacje no i coś mi tam wyszło. Ale może u ciebie to tylko przypadek. Trzymam kciuki ;)
@zosiak chce zapytać jakie mają terminy prywatnie, bo na nfz nie mam co liczyć

reklama
Do góry