reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@zosiak mam plan jutro zbadać homocysteine i poziom kwasu foliowego. Zobaczymy co to będzie. A jutro będę dzwonić do poradni naczyniowej, żeby ktoś popatrzył na te moje nogi, bo cały czas dokuczaja tak dziwnie :(

reklama
@roki_1991 Tak, pierwsze poronienie- ciąża obumarła pod koniec 9t. Starania o pierwsze dziecko:) Nie robiłam żadnych badań. Z histopatologii też nic nie wyszło. Zostawiłam sprawy same sobie. Mam nadzieję, że nie będę żałować, że nie "rozgrzebałam" pierwszego poronienia...

@roki_1991 co z tymi nogami Ci sie dzieje? czesto nogi w ciazy puchna. A jesli Ci moge doradzic to jedz orzechy szczegolnie wloskie i pij kefir jest bardzo zdrowy;)
Sa rzeczy po ktore nigdy bym nie siegnela
-buraki
-kefir
-mieso z krolika
-szproty
Juz nigdy nie powiem ze nie tkne czegos:p

W środę powtórzę drugą betę, a w czwartek dzwonie do mojej lekarki co mam robić.... Jestem nawet przed datą spodziewanej miesiączki... mam nadzieję, że się już nic nie podzieje.

@zosiak kiedyś już tak miewałam, że bolały i były jakie ciężkie. Ale nie miałam takich miejscowych ucisków jakby. Moja gin mi powiedziała żebym poszła do naczyniowca i zrobiła sobie usg dopplera żeby sprawdzić o co chodzi. Teraz jak mam wyniki tych mutacji to pójdę, bo ma to jakiś sens. Jutro idę poszukać w aptekach folianu i jeśli uda mi się wyrwać z pracy, to chcę zrobić sobie właśnie badania krwi. Szkoda że tak późno to wszystko, ale mam nadzieję że mimo wszystko będzie dobrze....
@mallutka życzę ci żeby teraz wszystko było dobrze :) ja długo czekałam z badaniami, w końcu je zrobiłam, dzisiaj dostałam wyniki, ale jestem już w ciąży i boję się bardzo czy jednak nie za późno znam te wyniki. Czy nie za późno zacznę coś robić...

@roki_1991 czy to jakieś specjalistyczne badania?... znam masę dziewczyn które poroniły a teraz są szczęśliwymi mamami, niektóre to już z drugą tura lecą:) Nikt mnie nie namawiał do żadnych badań, choć znam smutną prawdę, że dopiero 3 poronienie traktują jak "anomalie". Ja podciągnęłam się pod statystyki... zdarzają się poronienia i zdarzyło się mnie... tak to sobie tłumaczę, i gorąco w to wierzę że drugi raz nie będę zadawać sobie pytania dlaczego....

@roki_1991 idziesz prywatnie do naczyniowca? ja z nfz mialam termin na wrzesien 2018:D skierowano mnie ale poszlam prywatnie i niby wszystko ok:)
@mallutka mysle ze nie powinnas teraz o tym myslec tylko czekac na wizyte do lekarza.

@mallutka nie jest powiedziane że u ciebie coś nie tak :) ja robiłam pakiet badań na mutacje no i coś mi tam wyszło. Ale może u ciebie to tylko przypadek. Trzymam kciuki ;)
@zosiak chce zapytać jakie mają terminy prywatnie, bo na nfz nie mam co liczyć

reklama
Do góry