reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Marika92 zobaczysz ze to nic powaznego, nie ma co sie martwic na zapas. Tez trzymam kciuki. ✊
@roki_1991 gratulacje!! Wspaniala informacja !
@hona absolutnie nie mozesz tak myslec. Przyjdzie i Twoja kolej na malenstwo i pewnie przyjdzie w momencie kiedy sie najmniej spodziewasz.
Moja sasiadka ma 44 lata i w grudniu urodzi. Takze widzisz.. :-)
To pragnienie dzidziusia jest ogromne, wiem..i to oczekiwanie czy to juz w tym miesiacu czy znowu miesiac czekania. Mimo, ze sama mam dopiero 24 lata to o niczym bardziej nie marze. A to, ze stracilam pierwsze dziecko to najgorsze co mnie w zyciu spotkalo. Ogromnie peka serce, wiem..ale nie ma co sie zalamywac.. Tylko pogpdzic sie z tym i czekac na kolejny maly cud :-)

reklama
To forum jest tego idealnym przykladem. Kazda z nas jest tutaj z wiadomego powodu..a zobacz @hona ile jest juz brzuchatek. :-)
A jeszcze mam pytanko do tych, ktore stosuja testy owulacyjne. Sama zamierzam je kupic a nigdy ich nie uzywalam bo poszlo nam ostatnio bardzo szybko.. Wiec ufacie im i dzialacie tylko tego jednego dnia? Czy staracie sie caly czas? Bo kolezanka przekonuje mnie ze warto przepościć faceta z tydz i strzelic w ten jeden dzien :-D i wtedy te plemniki sa mocniejsze.. A znow ja ostatnio staralam sie moznq powiedziec co dwa dni i wyszlo w drugim cyklu :-D

@anja93 jak przepościsz faceta to też nie dobrze :p powiem tak mam 25 lat 3 niepowodzenia w ciągu roku za sobą... robiłam testy owulacyjne , ale teraz twierdzę , że to zbytnio nie ma sensu ... chyba , że będziesz mierzyć przy tym tempereturę , bo sam test nie jest miarodajny . Ja z testów zrezygnowałam odkąd nie sprawdziły mi się z monitoringiem . Teraz mam monitoring ze względu na długi cykl ... a obecny cykl mam stymulowany clo więc owulacja powinna być na dniach jutro mam wizytę to się dowiem kiedy będzie :) co do spokojnych sexów i nie celowania w te dni...polecam co drugi dzień , mi tak dziewczyny doradziły i się udało mimo , że później się ciążą nie rozwinęła , ale się udało :) nie ma reguły bo w pierwszą ciąże zaszłam na wakacjach i było codziennie po kilka razy jak to na wakacjach ... ale przy zaburzonym cyklu czy kiedy nie wiemy kiedy owulacja najlepiej co drugi dzień wtedy nie blokujesz psychiki to raz a po drugie nie ominiesz owulacji :) to takie przemyślenia na własnych doświadczeniach

@anja93 ja stosowałam testy i nie czekałam na ten jeden dzień tylko jak kreska ciemniała to były seksy i jak był test pozytywny to oczywiście w tym dniu też były i jeszcze 2 dni po.

@mamcia2014 co u Ciebie? Już tak dawno Cię tu nie było. Martwimy się. Pisałam priv do Ciebie ale też nie odpisujesz:(

@roxie123 czekam nadal na moją ginekolog bo dziś przyjmuje w szpitalu a nie w klinice gdzie jestem zapisana, jeszcze chwilę i będę coś wiedziała... :(

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

@Marika92 czekam ;* myślę , że fałszywy alarm , że macica się jeszcze oczyszcza , a plamisz dalej ? świetnie znam ten strach
Wiesz co, bardzo delikatnie, nie nazwę tego krwią tylko właśnie plamieniem lekko brązowym. Ale strach jest i już pewnie będzie i będę dmuchać i chuchać na wszystko

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

reklama
@Marika92 musisz wiedzieć , że po poronieniu kolejna ciąża jest tzw. ciążą wysokiego ryzyka mimo , że przebiega prawidłowo... moim zdaniem powinnaś iść na l4 , sama pisałaś , że taka praca , bo tu dźwignąć tu coś

Do góry