reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@hona, @Frezja_1 za pozno na dziecko jest wtedy, kiedy wy same odpuscicie. Mi lekarze nie dawali szans na macierzynstwo, a tu 29 tc. Co prawda ciezkiej, ale jest. Ze zdrowiem trzeba zrobic porzadek, bo wtedy latwiej. A czasem trzeba nawet odpuscic starania by sie udalo. Nie ma zlotego srodka. Na handre jesienna i dla zdrowia polecam wit d3 w dawce 2000. Samopoczucie sie poprawi i nerwy uspokoi.

@frezja_1super masz podejscie do zycia. Mnie tez swieta ratowaly. Teraz tez ratuja. Zajme mysli prezentami i kartkami. U mnie robione osobiscie.

@roki_1991 ciesze sie ze twoj maly wielki czlowiek sie ujawnil. Szukaj spokoju nawet jak masz zle przeczucia, a w raxie co do gina lec sprawdzic. Zycze ci nudnych 9 mcy. Juz w zasadzie mniej [emoji4]

Pytacie o homocysteine. Jesli nie buraki, to zbija sie ja wit b12, wit b6 i kwasem foliowym. Dawek raczej nie podaja, ale by zadzialalo musza byc te 3 razem. Solgar wymyslil cos takiego jak modulator homocusteiny wlasnie po to by ja normowac. Warto o tym poczyyac chocby. To te 3 wit w odpowiedniej dawce latwoprzyswajalne.

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@Destino dzięki za podanie sprawdzonego środka. Ja powtórze te badania jutro (wynik pewnie za tydzień) i jak coś to wiem co jeść. Ten poziom kwasu foliowego mnie zastanawia no ale zobaczymy co znowu wyjdzie.

@hona @Frezja_1 ja uważam że za starym na macierzyństwo jest się wtedy gdy tak się człowiek czuje. Ja te myśli miałam miesiąc temu. Nie wiem co pomogło ale odkąd jem d3 10000j.m. jest lepiej. Dodatkowo staram się wyciągać córcie na spacery. Teraz to już ciemno jak z pracy wracam to co drugi dzień na orbitrek wchodze. Póki co 30 minut bo mnie wszystko boli od ostatniego przeziebienia. Po ćwiczeniacg wiem chociaż pd czego boli ;-) ale już niebawem planuje wydłużyć ten czas aż wröcę do formy że godzinę daje radę. To naprawdę daje radę. Mimo że gnaty bolą to hormony szczęścia się dźwigaja.

@hona z tymi metodami wychowawczymi to mam to samo. Proszę, tłumaczę i nie dociera. Gorzej jak z dzieckiem. A najgorzej jak postanawia ją wychowywać jak coś jest nie tak... Czasem to bym przez łeb trzepła. Drze się bez powodu. Staram się nie zwracać mu uwagi przy dziecku ale są momenty że się już nie da. A może jakis urlopik? Ja jutro mam ;-) jeden dzień a naprawdę pomaga się zresetować.

@roxie123 będzie dobrze. Znasz powód ewentualniych niepowodzeń i możesz działać. To że w rodzinie są problemy nie znaczy że się nie uda. Kuzynkom się udało to i Tobie się uda

Zauważyłam dziś lekkie brązowe plamienie :( już się zdążyłam poryczeć.. Bardzo się martwię :( o 12 mam lekarza.. Moja gin mówiła mi że mam maleńki torbiel na prawym jajniku i mam nadzieję że to przez to to lekkie plamienie :( wyszłam z pracy bo nie wysiedze, strasznie się boję, że to może być coś złego.. Wczoraj trochę dźwigałam ale taka praca :( i już mam żal do siebie..

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

@Marika92 spokojnie. Brązowe to nie jest źle, takie rzeczy się zdarzają i to jest normalne. Ja w pierwszej ciąży też tak miałam i było ok. Idź do lekarza niech sprawdzi co się dzieje. A skoro wyszłaś z pracy to do domu. Kładź sie, nogi do góry i nie rób poza rzeczami niezbędnymi aż do wizyty u lekarza. Możliwe że każe Ci wziąc więcej progesteronu u mnie tak było. Spokojnie nie stresuj się. Odpoczywaj i do lekarza niech obczai sytuacje. Trzymam mocno kciuki

@nafoczka to czym to zbijać? Biorę prenatal uno ktory zawiera metylowany kwas o b12. Kwas na poziomo 32 mi wyszedł norma do 17,5 a b12 mam 689 przy górnej granicy coś ok 780. Zrobię w tym tygodniu te badania jeszcze raz na czczo ale coś chyba się dzieje że to takie wysokie.
Aga z naturalnych sposobów sok z buraków pieknie zbija poziom homocysteiny, sama pilam to wiem z prawie 10 zeszłam do niecałych 5 :)

@Marika92 brązowe krawanienie to stara krew, będe mocno trzymac kciuki!

@mfifi04 kciuki i tak zaciśniete :*

@AgaB33 właśnie te niepowodzenia są spowodowane czymś na co zbytnio wpływ u nie mam :/
@hona to takie przesilenie jesienne ;** będzie dobrze

@Marika92 znam ten strach ;( musi byc dobrze czekamy na wieści [emoji4]

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry