reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Marika92 w Polsce też nie ma zbytnio dobrych najlepiej przez neta zamawiać ze sprawdzonych firm...ja wiedziałam że masz cos z mutacji jak się przedstawiałas w sensie swoją historię i dobrze ze zbadalas . V leiden to już trudniejsza bajka...musisz iść po zalecenia być może większą dawka heparyny trudno mi powiedzieć . Rób zastrzyk 12h od acardu ;* a jaką masz homocysteine? Podejrzewam że do zbicia bedzie

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@Marika92 możesz sie umówić na rozmowę tel z doradca genetycznym czy jakoś to się nazywa wiem że tu dziewyczyny dzwoniły po poradę i zalecenia te żeby np.miec leki z refundacja tez

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny mi gin ma teraz dawac acard i heparyne chociaz wyniki ujemne ale wole brac tylko nie wiadomo czy beda refundowane, co ma kombinowac bo reumatolog wystawila podejrzenie zespolu antyfosfolipidowego i kazala powtarzac badania wiec moze sie uda ale wiecie ile kosztuje acard i heparyna bez refundacji?

@Totois30 acard nie jest drogi i jest bez recepty ale clexane już tak. 10 strzykawek w pudełku około 120 zl bez refundacji. Ja robiłam badania na zespół antyfosfolipidowy i wyszły mi ujemne ale lekarz i to nie jeden uważa, że powinnam brać i biorę. Teraz dostaje z refundacja na szczęście. Jest zamiennik o nazwie neoparin ale moja szwagierka jest anestezjologiem i mówiła żeby zamiennika nie brać.

@zosiak mi gin planuje podciągnąć opinie reumatologa o podejrzeniu zespolu anty i zaleceniu powtarzania badan ale czy sie uda faktycznie to dowiem sie najwczesniej za 6 tyg;)

reklama
No wlasnie nie usmiecha mi sie wydac tyle kasy na to badanie i wyjda mutacje ktorych i tak sie spodziewam a naprzyklad refundacji nie dostane :/

Do góry