reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
@ivvonka ja tez z checia przygarne Twoja @ bo chcialabym zebym miala juz trzecią a czekam dopiero na pierwszą... :/ ale sie usmialam, az milo ! :-D
@membaris to nie pozostaje nam nic innego jak umowic sie na konkretny dzien na staranka haha a potem wspolne czekanie... @ przyjdzie czy @ nie przyjdzie..

Oj dziewczyny powiem Wam, ze super ze jest to forum, totalna odskocznia od szarej rzeczywistosci a przede wszystkim wszystkie w podobnej sytuacji zyciowej... A najpiekniejsze co tutaj jest to przyszle mamusie !!! Ktore odliczaja tygodnie do rozwiazania dlatego lubie tu byc bo to podtrzymywanie nadziei ze dla nas tez wyjdzie slonce :-)

Dziewczynki czy któraś po poronienie czekała 2 miesiące na @? Jutro właśnie mija mi tyle a @ brak. Dr kazała robić testy ciążowe i jak nic się nie rozwiąże samo to przyjść za dwa tygodnie. Na własną rękę zrobiłam dzisiaj betę. Wyszła 3,6. Niby nie ciążowa jeszcze ale coś się dzieje. Powtórzę w sobotę bo wizytę mam umówioną na poniedzialek. Ciekawe co wyjdzie. Czy jest możliwość że coś tam w środku zostało i stąd taki wynik? Tak delikatnie pobolewa mnie brzuch jak na @ od niedzieli z przerwami. Jajo zniosę do soboty a drugie do poniedziałku z niecierpliwości.

...marzenia mają wielką moc...

@membaris j niestety nawet po drugim poronieniu nie dostalam zadnego badania na nfz,oprocz kariotypow bo to jest po 2 stracie,a tak to niestety wszytsko na wlasna reke.
Fundusz tego nie przewiduje,dopiero po 3 stracie.
Mi po dwoch poronieniach lekarze mowili ,ze nie ma sensu sie badac,ja jednak ten sens widzialam i sama zlecialam sobie badania,bez tego sytuacja by sie powtorzyla.
Z reszta teraz w ciazy tez sama pilnuje sobie co przebadac i cale szczescie bo nie wiadomo co by bylo:/

@Frezja_1 cieszcie sie soba ,zdrowiem i zyciem,dzidzi przyjdzie [emoji5]
Tez mam teraz tyle na glowie ,ze szok[emoji15]nie wiem gdzie rece wsadzic a tu jeszcze na forum trzeba zajrzec[emoji23]

@ivvonka moze czerowny kapturek Cie nie odwiedzi hihi[emoji5]fajnie ,ze masz taki wyjazd ,troszke relaksu sie przyda[emoji4]

@Velvetka masz taki wynik ,ze dopoki nie powtorzysz to sie nie dowiesz[emoji4]
Ja poltora miesiaca po wywolanym farmakologicznie poronieniu w 11 tyg mialam bete 7 i dostalam w ten sam dzien okres.
Mialas zabieg?jesli nie ,to mozliwe ,ze to stara beta.

Dziewczyny krzepliwosc poprawila sie o sekunde takze mam nadzieje,ze bedzie dobrze[emoji4]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@membaris j niestety nawet po drugim poronieniu nie dostalam zadnego badania na nfz,oprocz kariotypow bo to jest po 2 stracie,a tak to niestety wszytsko na wlasna reke.
Fundusz tego nie przewiduje,dopiero po 3 stracie.
Mi po dwoch poronieniach lekarze mowili ,ze nie ma sensu sie badac,ja jednak ten sens widzialam i sama zlecialam sobie badania,bez tego sytuacja by sie powtorzyla.
Z reszta teraz w ciazy tez sama pilnuje sobie co przebadac i cale szczescie bo nie wiadomo co by bylo:/

@Frezja_1 cieszcie sie soba ,zdrowiem i zyciem,dzidzi przyjdzie [emoji5]
Tez mam teraz tyle na glowie ,ze szok[emoji15]nie wiem gdzie rece wsadzic a tu jeszcze na forum trzeba zajrzec[emoji23]

@ivvonka moze czerowny kapturek Cie nie odwiedzi hihi[emoji5]fajnie ,ze masz taki wyjazd ,troszke relaksu sie przyda[emoji4]

@Velvetka masz taki wynik ,ze dopoki nie powtorzysz to sie nie dowiesz[emoji4]
Ja poltora miesiaca po wywolanym farmakologicznie poronieniu w 11 tyg mialam bete 7 i dostalam w ten sam dzien okres.
Mialas zabieg?jesli nie ,to mozliwe ,ze to stara beta.

Dziewczyny krzepliwosc poprawila sie o sekunde takze mam nadzieje,ze bedzie dobrze[emoji4]

Poronienie było samoistne zupełne. To była wczesna ciąża, najwyżej 4 tygodniowa i 11 dni od początku krwawienia beta była już na poziomie 28, więc chyba mało. Nic mi nie zostaje jak czekać.

...marzenia mają wielką moc...

@anja93 przyzwyczaj się do tego, że przy postaci ivvonki zawsze się uśmiejesz :) ona już taka jest :)
@Velvetka zrób jeszcze raz betę, bo faktycznie wynik nie jest jednoznaczny.
A ja dzisiaj idę powtórzyć betę i po południu idę do gin, niech sprawdzi co tam się na dole dzieje. Zastanawiam się czy nie pobrać sobie wymazów na jakieś badania. Zapytam gin co o tym sądzi.

@roki_1991 idz na bete koniecznie,mam nadzieje,ze rosnie ,a jesli nie to moze sie cos wyjasni i bedzie jakis plan dzialania[emoji4]
Ja z wymazow robilam na bakterie z szyjki i pochwy(chyba)
I na chlamydie,mykoplasme i ueroplasme[emoji4]

reklama
Do góry