reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Eh zaszokuje was po raz kolejny angielska sluzba zdrowia. Karetka byla, zabrala, z a&e zaprowadzili od razu do szpitalnego gp gdzie czekalam na poczekalni ponad 2 h, potem przyjal mnie lekarz i kazal oddac mocz. Jako ze nie moglam to znow kazal mi siedziec na poczekalni az bede mogla choc 2 krople. Po tym jak sfalo sie to wykonalne zaprosil do siebie, zmierzyl cisnienie, wysluchal co mi jest i wsadzil papierek w mocz. Po czym stwierdzil ze mam dopiero pierwszy stopien odwodnienia i nie zleci mi kroplowki, ze mam pic a jak nie daje rady to plukac usta i wypluwac i to wystarczy, brac paracetamol i przepisal mi lek antyhistaminowy zeby zalagodzic mdlosci. Dziekuje i do domu. Tak ze no.... pomoc otrzymalam "cudna".

Ja juz poprostu nie mam nerwow. Co bym nie zrobila to mnie olewaja. Zebram o pomoc a dostaje wielkie nic. W karetce mialam cisnienie 160/120 z tych wszystkich nerwow.... szkoda mi slow.

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom
Taka jest angielska służba zdrowia. A ty ani nikt inny nic na to nie poradzi. Trzeba się nauczyć z tym funkcjonować.

Napisane na EVA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@kari21 bardzo Ci współczuje. Jestes wyniszczona fizycznie i wykonczona psychicznie. A. co z ciążą? Plamisz, czy wszystko w porządku? Potrzebujesz pomocy specjalisty, psychiatry, badz psychoterapeuty. Szybko znajdz kogos odpowiedniego. Rodziny do pomocy nie mozna zmusić, moze ich tez to przerasta, ale specjalista Ci pomoze, jesli bedziesz chciala. Jestes to winna swoim dzieciom. Oni Cię potrzebuja. Nie poddawaj sie i chodź regularnie na terapię. U nas mozesz sie wyzalic, ale to za malo. Potrzebujesz wiekszej pomocy. Trzymam za Ciebie kciuki.

@Dziewczyna82 nie da sie do niej przyzwyczaić chyba ze ma się tylko katarek czy przeziębienie i leczy paracetamolem [emoji39] ja osobiście miałam przygody i mogę jedynie wysmiac pseudo specjalistów...
W medycynie nie wystarczy tylko ładnie się uśmiechać i mówić będzie dobrze ...
@kari21 nie wiem Twoja decyzja ale musisz po prostu musisz skupić uwagę teraz na sobie, scisnąć posladki i umówić na leczenie . Jeśli nie da rady przyjechać do Polski próbuj w Pl klinikach wiem ze to koszty...ale według mnie zdrowia się nie przelicza kiedy jest tak kruche. Zadbaj o siebie bo my sie tutaj martwimy jakby nie bylo podzieliłas się z nami kawałkiem życia i czujemy sie odpowiedzialne w jakimś stopniu aby Ci pomóc

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

@ivvonka mdłości mam ogromne i dopadają mnie gorsze chwile kiedy chce mu się płakać. Wymiotowałam tylko raz do tej pory. Z synkiem najgorsze zaczęło się w 8 tygodniu więc wszystko przede mną. Myśl, że mdłości dobrze wróżą mnie jakoś trzyma :)

Coś was tutaj dzisiaj mało laseczki ;) a ostatnio po jednym dniu nie szło was nadrobić :p
@kari21 waga 35 kg, to już na prawdę ostatni kilogram żeby coś z tym zrobić. Nie możesz już więcej stracić na wadze, bo to będzie dla ciebie śmierć. Kochana musisz zacząć leczenie, musisz pomyśleć o sobie, a jeśli mąż i rodzice ci nie pomagają, to sama zawalcz o siebie. Masz dzieci i masz dla kogo żyć. One potrzebują mamy. Może spróbuj pić jakieś odżywcze rzeczy, tak jak dziewczyny pisały, woda z glukoza chociażby, czy soki ze świeżych owoców. I znajdź tam specjalistę który ci pomoże. Nie znam realiów tamtejszych, wiem tyle ile dziewczyny napisały i nie wygląda to za ciekawie, ale potrzebujesz pomocy i to specjalisty. A jak będziesz potrzebować, to pamiętaj że zawsze możesz do nas napisać :)
@Olasec mdłości to dobry objaw, i dlatego musisz to jakoś wytrzymać. Który u ciebie w ogóle tc i kiedy jakaś wizyta??

Ja jakoś przeżyłam dzisiejszą pracę, ale jestem mega zmęczona i cały czas chce mi się spać. Już od godziny się zastanawiam czy nie iść się położyć do łóżka, ale boję się że potem obudze się w nocy i nie będę mogła spać :p do tego jestem strasznie nerwowa od kilku dni, wszystko mnie irytuje.... Tak samo miałam w poprzedniej ciąży, ale nie chce tak myśleć i nie chce się nakręcac. Zobaczymy za tydzień.

Dziewczyny stwierdzam ze to moje przed ostatnie wesele ( ostatnie u mojej siostry i naszczescie spedze z mezem) siedze sama w toalecie i powstrzymuje sie od lez kazdy pyta gdzie jest maz. kuzwa mac troche taktu mogliby miec ludzie nawet moj tato sie lepiej bawi ode mnie stwierdzilam ze z wiekszoscia ludzi przepraszam z rodzina i kuzynostwem juz noe mam kontaktu i w zasadzie juz nie chce miec. Co najgorsze wszyscy z dziecmi zadowoleni a ja z mina ,,usmiechnieta" jakby nigdy nic kula w leb ale wypilam dwa drinki takze @roxie123 nie tylko Ty masz gorsze dni ale ja wyciagne z tego wbioski oj wyciagne

@roki_1991 odpocznij sobie. Połóż sie do lozeczka i zrelaksuj, moze jakis serial albo ksiazka. Kieliszek wina tez nie zaszkodzi.
@zosiak wypij jeszcze jednego drinka i na zlosc wszystkim baw sie dobrze.
@ivvonka poprawiaczko humoru, gdzie jestes? Zosiak Cie pilnie potrzebuje:);) buziaki

@Dziewczyna82 nie da sie do niej przyzwyczaić chyba ze ma się tylko katarek czy przeziębienie i leczy paracetamolem [emoji39] ja osobiście miałam przygody i mogę jedynie wysmiac pseudo specjalistów...
W medycynie nie wystarczy tylko ładnie się uśmiechać i mówić będzie dobrze ...
@kari21 nie wiem Twoja decyzja ale musisz po prostu musisz skupić uwagę teraz na sobie, scisnąć posladki i umówić na leczenie . Jeśli nie da rady przyjechać do Polski próbuj w Pl klinikach wiem ze to koszty...ale według mnie zdrowia się nie przelicza kiedy jest tak kruche. Zadbaj o siebie bo my sie tutaj martwimy jakby nie bylo podzieliłas się z nami kawałkiem życia i czujemy sie odpowiedzialne w jakimś stopniu aby Ci pomóc

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom
Ja też miałam do czynienia z wieloma pseudo lekarzami. Nie tylko dla mnie ale też dla mniej córki. Ale w końcu po ponad roku wywalczyłam dla niej specjalistyczne badania. Ale niestety u lekarza gp i w szpitalach jest tak jak jest. Paracetamol to lek na wszystko. Upór jedyne co może pomóc.

Napisane na EVA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@Frezja_1 dzisiaj po powrocie do domu, ogarnęłam odkurzanie i umycie podług, pranie razy dwa, obiad, a potem była relaksująca kąpiel w wannie przy audiobooku :) siedziałam tam ponad godzinę, aż woda była całkiem zimna :p ale czuję że moje ciało odpoczeło, a i psychicznie już po dzisiejszym dniu jest lżej. A teraz właśnie stwierdziłam że nie mam szans dokończyć oglądania filmu, więc idę spać. Wiem że to jest pora dla dzieci do spania, ale kto bogatemu zabroni :D

Do góry