reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Witakcie mi sie wydaje tak jak hona mowi ze nie ma co przesadzac z wyprawka bo tak jak mowisz moze sie okazac ze beda rzeczy ktorych nie zalozycie dzidziusiowi wiem z praktyki i statystyk ze studiow ze dzieci rodza sie coraz wieksze oczywiscie sa tez wyjatki;)

reklama
Wróciłam- lekarz sympatyczny. Wygadałam się , popłakałam... Powiedział , że z racji tego , że chce starac sie o kolejne dziecko on nie da mi żadnych leków. Stwierdził , że teraz uratować mnie może tylko spokój i jego papierek z l4. Ogólnie cała uwage mam skupić na swoim synu, spędzać z nim dużo czasu.

@Ewarut i jak ulżyło? To dobry lekarz jak leków Ci nie dał, mój psychiatra też mi mówił że w ciąży żadnych leków (w sensie na głowę) brać nie można, bo nie ma żadnych badań które potwierdziłyby że nie zaszkodzą dziecku. Będziesz szła jeszcze na wizytę, jakąś terapię czy tylko po L4. NA długo psychiatra wypisuje zwolnienie?

@Ewarut i jak ulżyło? To dobry lekarz jak leków Ci nie dał, mój psychiatra też mi mówił że w ciąży żadnych leków (w sensie na głowę) brać nie można, bo nie ma żadnych badań które potwierdziłyby że nie zaszkodzą dziecku. Będziesz szła jeszcze na wizytę, jakąś terapię czy tylko po L4. NA długo psychiatra wypisuje zwolnienie?
Będę chodzić na terapię i po zwolnienie. Powiedział mi wprost , że miał kilka pacjentek którym wypisywał L4 dłuższy czas a one w trakcie zachodziły w ciążę. Z uśmiechem na twarzy powiedział jakkolwiek to zabrzmi ale działam cuda na pacjentki bo zachodzą w ciążę. I dodał ja będę wypisywał papierki a Pani będzie zachodzić w ciążę. Zwolnienie na dwa tygodnie.

Napisane na CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

@...Margotka9022... ehh ,najwazniejsze ,ze Asiula zdrowa[emoji5]okazalo sie ,ze moja przyjaciolka tez na nia trafila i te same odczucia hahah
Niedlugo teoje prenatlne i stresik pewnie[emoji5]
Gratuluje motylka[emoji7]mnie moja motylica teraz po jedzeniu tak skopala ,ze nie wiem[emoji23]
Ja cos 3,5 kg ale to zalezy jaki dzien[emoji4]
A reszta dziewczyn??@katarina91 @Calineczka24 chociaz nieeee,Ty sie nie odzywaj hehe
Calineczko ja czytalam wszedzie ,ze glukoze robi sie po 24 ciazy.

Dziewczyny bylysmy na usg.
Z om 8t1d ,z usg sprzed tygodnia powinno byc 7t5d,a wyszlo 6t2d.
Nie uwidoczniono fhr.
Ja to widze marnie,poszlysmy na bete,ale hmm,nie mowie jej wprost bo nie chce robic przykrosci ale troszke tlumacze,natomiast ,ona teraz wpadla na pomysl ,ze zle liczylam jej wiek ciazy bo przeciez nie zaszla w okres[emoji53]
Juz wytlumaczylam jej jak sie liczy wiek ciazowy ale jej M nie moze tego zroumiec i cos tam protestowal,poza tym zarodek nie moze sie zmniejszac lub nie rosnac.
Jutro idzie na usg do tej babki sprzed tygodnia.

Wrocialam wyglodniala i zmeczona,od 14-19 nic nie jadlam co dla mnie nie jest normalne bo jem co ok 3 godz.
Zrobilam sobie herbatke z miodem,pisakm tantum verde i jest troszke lepiej[emoji4]

@roxie123 trzymam kciuki za blizniaki[emoji16]a jak nie to choc jeden niech jest pekniety[emoji173]️

@Katarina91 ja z tymi 56 nie zamierzam przesadzac bo zawsze moge dokupic ,musze policzyc ale kilka sztuk to juz na pewno mam[emoji4]

@Ewarut to super[emoji5]dobrze,ze sie wygadalas

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@...Margotka9022... ehh ,najwazniejsze ,ze Asiula zdrowa[emoji5]okazalo sie ,ze moja przyjaciolka tez na nia trafila i te same odczucia hahah
Niedlugo teoje prenatlne i stresik pewnie[emoji5]
Gratuluje motylka[emoji7]mnie moja motylica teraz po jedzeniu tak skopala ,ze nie wiem[emoji23]
Ja cos 3,5 kg ale to zalezy jaki dzien[emoji4]
A reszta dziewczyn??@katarina91 @Calineczka24 chociaz nieeee,Ty sie nie odzywaj hehe
Calineczko ja czytalam wszedzie ,ze glukoze robi sie po 24 ciazy.

Dziewczyny bylysmy na usg.
Z om 8t1d ,z usg sprzed tygodnia powinno byc 7t5d,a wyszlo 6t2d.
Nie uwidoczniono fhr.
Ja to widze marnie,poszlysmy na bete,ale hmm,nie mowie jej wprost bo nie chce robic przykrosci ale troszke tlumacze,natomiast ,ona teraz wpadla na pomysl ,ze zle liczylam jej wiek ciazy bo przeciez nie zaszla w okres[emoji53]
Juz wytlumaczylam jej jak sie liczy wiek ciazowy ale jej M nie moze tego zroumiec i cos tam protestowal,poza tym zarodek nie moze sie zmniejszac lub nie rosnac.
Jutro idzie na usg do tej babki sprzed tygodnia.

Wrocialam wyglodniala i zmeczona,od 14-19 nic nie jadlam co dla mnie nie jest normalne bo jem co ok 3 godz.
Zrobilam sobie herbatke z miodem,pisakm tantum verde i jest troszke lepiej[emoji4]

@roxie123 trzymam kciuki za blizniaki[emoji16]a jak nie to choc jeden niech jest pekniety[emoji173]️

@Katarina91 ja z tymi 56 nie zamierzam przesadzac bo zawsze moge dokupic ,musze policzyc ale kilka sztuk to juz na pewno mam[emoji4]

@Ewarut to super[emoji5]dobrze,ze sie wygadalas

Jestem zadowolona z wizyty nawet bardzo. Ma podejście do ludzi. Powiedział że mam ciężki orzech do zgryzienia. Kazał dać mi sobie czas na to by przeżyć tą żałobę. I nie powinnam dusić płaczu w sobie.

Napisane na CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Funia szkoda tej koleżanki, ale wlasnie trudno kogoś jeszcze bardziej dołować w takiej sytuacji, chociaż tak jak piszesz takie sa fakty...
Ja tez nie zamierzam szaleć z ilością ubranek w rozmiarze 56, wlasnie tak około 6 kompletów mam zamiar kupić, jak cos to sie dokupi. Chociaż jak widzę to większość noworodków pływa w tym rozmiarze na początku wiec faktycznie tak jak dziewczyny mówią, moze posłużyć dłużej niż sądzimy.

Jeśli chodzi o kg to ja jestem o 2kg do przodu [emoji12]

Dziewczyny co mają mutacje, jutro mam konsultację z genetykiem, może macie jakieś pytanie które Was nurtuje albo co byście chciały wiedzieć to sobie zapiszę i postaram się zapytać :) /jak coś to piszcie śmiało

@Katarina91 teraz na szczescie sa takie czasy ,ze sklepy pod nosem a w nich ubranek pod dostatkiem,dlatego lepiej dokupic niz miec za duzo bo po co[emoji4]
Gorszy dylemat mam z rozmiarem kombinezonu zimowego.
Wozio wybrany?
2 kg,nie draznij mnie ...grrr hehe

@Ewarut dobrze ,ze sie zdecydowalas i trafilas na dobrego specjaliste[emoji4]

reklama
Dziewczynki wlasnie wyszlam z pracy jupii urlop :))) teraz pakowanie jeszcze musze troche podgarnac po remoncie i w piatek rano wylot :) trzymam kciukasy za testujace:*

Do góry