reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Przepraszam,ze tak pozno ,ale nie dosc ,ze badanie bylo z opoznieniem to musialam cos zalatwic a teraz wstawic rosol na moje przeziebienie ,ale skaldniki same sie do domu nie przyniosa wiec tez trzeba bylo jechac[emoji4]
Wiec tak: Asia zdrowa,wszystko w normach,troszke jeden przeplyw mam na granicy ale w normie i ta babka nic nie mowila.
Wazy 405 gram[emoji5]terminu porodu mi nie obliczali:/ mam wiec wpisany na tych wynikach z om,a jak robila pomiary to widzialam,ze niunia jest wieksza.
Zdjecia beznadziejne,liczylam na cos fajnego ale coz...lekarka nieuprzejma,a mala na taka to sie jedynie wypinala tyleczkiem[emoji4]
Ale to nic ,najwazniejsze ,ze wszystko dobrze[emoji5]

Mam dzis urwanie glowy,przyjaciolka w ciazy z om 8t1d ,byla tydz temu na wizycie ,byl zarodek ,ale nie powiedzieli nic o serduszku,poszla dzis do innej lekarki i ta ,ze nic tam nie widzi,w koncu dojrzala jakas kropke:/
Martwie sie o nia...jedziemy do lekarza po mojej pracy.
Tamta lekarka w ogole taka beznadziejna ,polowy badan jej nie zlecila ,nawet tsh,ja jej doradzilam ,ze to koniecznie musi zrobic i tsh 3,5.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Cieszę się że Asia zdrowa, no nie ma co już kawał kobitki z niej jest :) Cudowne wieści. A tak z ciekawości ile trwa takie badanie połówkowe, a to byłaś prywatnie czy na NFZ? A to Twój ginekolog Ci nie robi USG? Sorki że tak pytam, ale ciekawa jestem jak to wygląda bo u mnie wszytko robi mój ginekolog.
P.S. Trzymam kciuki za przyjaciółkę żeby wszystko było dobrze :)

@roxie123 no niby powinno coś być ale to samo miałam w pierwszej ciąży tyle że wtedy miałam 28 dniowy cykl i pamiętam 25 dnia zrobiłam test i była biel, wkurzyłam się poszłam zrobić sobie drinka z nerwów i go wypiłam a 3 dni później nie dostałam okresu zrobiłam test i była słaba kreska he :D więc na te testy też trzeba brać poprawkę :D

@madzia0902 hmm badanie trwalo gdzies ok 15 minut,dobrze,ze nie dluzej bo to okrpony stres:/
Ja ze wzgledu na 2 poronienia i trobofilie mam na nfz ale klinike wybralam ta co i tak bym szla prywatnie[emoji4]

@Katarina91 a Ty w koncu placilas za to drugie prenatalne?

@Ewarut powodzenia[emoji5]

Dzięki dziewczyny za podpowiedzi apropo wyprawki. Myśle ze fajnie jakbyśmy zrobiły jakaś listę wyprawkową [emoji2]

Margotka, który tydz u Ciebie?

Funia, super ze z Asia wszystko dobrze [emoji4] a my imienia jeszcze nie wybraliśmy.
Ja poszłam prywatnie, zapłaciłam 300 zł byłam u doktora Dudarewicza w Łodzi. Ale moja lekarka tez mi w końcu dała skierowanie na NFZ na połówkowe, tylko musiała nasciemniac ze niby nie uwidoczniono żołądka, bo inaczej by mi sie nie należało. Aczkolwiek, chyba i tak nie pójdę drugi raz bo mi cos wypadło.

reklama
Dziękuję Kochana za wywołanie i pamięć i bije się w pierś ze ledwo ogarniam porządek na forum ale już początek roku szkolnego mija wiec może i mniej papierów w domu po godzinach będzie = więcej czasu dla was :D

Lista jak najbardziej. Lista wyprawkowa do szpitala juz jest, czego nie jesc w ciąży tez ale można z lekami/suplementami zrobić listę :)

Do góry