reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
14.08 byłam u lekarza by usłyszeć serduszko on stwierdził że obraz jest nie wyraźny a tętna jeszcze nie ma. Wyszłam z gabinetu. Zadzwoniłam do poradni K ublagałam wizytę jeszcze na ten sam dzień. Poszłam do innego lekarza słyszałam tętno. Tylko stwierdził że płód za mały. Kazał przyjść za tydzień 21.08 i to był sądny dzień, tętna nie było. Dał skierowanie i na 22 do szpitala.

Napisane na HUAWEI CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

@Ewarut , ogromnie Ci współczuję. Ten szpital to jakaś rzeźnia. Zamiast pomóc to jeszcze fundują dodatkowe cierpienie, którego można było uniknąć. Co do leków, mi lekarz pozwolił brać zwykłe tabletki zawierające paracetamol, ale jak po kilku dniach ból nie minie to trzeba iść do lekarza i skonsultować. Zostań z nami. W grupie łatwiej dojść do pionu i informacji pożytecznych można sporo znaleźć i uzyskać. Przytulam mocno.

@Calineczka24 okres powinnam dostać wczoraj lub dziś. Dziś już nie testuję ale może jutro się odważe. Wolę w sobotę jak mąż będzie cały dzień ze mną :) on mi każe czekać żebym ćwiczyła cierpliwość, której często mi brakuje. Ale już mu dziś mówiłam, że raczej ciąża jest:) bo intuicja mi tak mówi:)

@Ewarut bardzo mi przykro, ale to co przeszłaś dodatkowo w szpitalu jest niewyobrażalne :O Nie sądziłam że w tych czasach mają miejsce jeszcze takie rzeczy, a nie próbowali najpierw wywołać Ci poronienia farmakologicznie? Eh Trzymaj się kochana, wiem że ciężko w to uwierzyć ale z czasem będzie lepiej.

Ewarut współczuję Ci ogromnie (*) światełko dla aniołka.Bol po stracie zostaje już zawsze tylko nieco blednie z czasem....ja do dziś nie mogę pojąć dlaczego to takie niesprawiedliwe.
To co przeżyłaś w szpitalu to dodatkowa trauma, jestem w szoku że tak Cię potraktowali, powinnaś złożyć skargę,teraz jeszcze ten ból brzucha... oby tylko wszystko dobrze się pogoiło.

Funia taki kwas przepisał lekarz,nie sugerowałem mu że powinnam mieć metylowany,przy następnej wizycie zapytam ale podejrzewam że nic nie dostane innego,mieszkam w Holandii tu trudno doprosić się o cokolwiek.Tak jak teraz naprzykład od dwóch dni się proszę o wcześniejszą wizytę bo krwawić zaczęłam....i ciągle tylko słyszę że nie ma wskazań ,na tym etapie ciąży nic nie można zrobić, trzeba czekać i mieć nadzieję.:/

reklama
@Ewarut Aż mi się słabo zrobiło jak przeczytałam Twoją historię. A gdzie takie rzeczy się dzieją? Pewnie w papierach jest wszystko pięknie... I weź tu walcz ze służbą zdrowia... A na wypisie ze szpitala masz wpisane zastosowane znieczulenie? Ja miałam łyżeczkowanie w 11tc, a ciąża obumarła 7-8tc. Lekarz przypisał mi Ketonal forte. Zielone światło na starania dostałam po pierwszej @. Nie wiem jak w Twoim przypadku będzie - ale na pewno na kontrolę nie poszłabym do szpitala.

@roxie123 Trzymam kciuki za pozytywną decyzję bankową!

Do góry