reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Frezja_1 wiesz lekarz jest taki , że gada to co chcesz usłyszeć ...to jest głupi gin na nfz co ide jak musze ;/ skoro miałam @ 21lipca to po tylu tygodniach moim zdaniem na usg byłoby chociaż pęcherzyk ciążowy widać ;/ byłby 5 tydzień więc coś by było ...
Jak do jutra nie przylezie to wezmę dupka...
@kari21 plamienie może potrwać nawet 2 tygodnie także lepiej niech się dobrze oczyści i wtedy do kontroli :*

Musiałam zadzwonić do tego SPA całego i poprosić o zmianę terminu :< bo jak mam dostac @ za 1,5tygodnia dopiero , a ona będzie trwała tydzień < bo u mnie to norma > , to nie pójde z okresem się relaksowac bo jak ... czekam na telefon czy mi Pani zmieni , czy jest miejsce...
Wszystko się poje**ło przepraszam za wyrażenie , ale kurde jak już się nie udało to mogłaby chociaz @ być i nowy cykl :< wybaczcie ,ze tyle smęcę ale potrzebuję komuś wylać gorzkie żale ... bo siedze i wyje
Wiecie same jak to jest ze staraniami najpierw po poronieniu czekanie , aż organizm wróci do normy ...później badania , które ciągną się w nieskończoność i czekanie na zielone światło ... jak juz w końcu mozna to się nie udaje , a na dodatek jeszcze takie atrakcje :/ najgorsze jest to , że nie mam na nic wpływu ... i szlak mnie na to trafia . Człowiek ma plan , a dobra nie udaje się , to trzeba się wyluzować zaplanować czas żeby nie myśleć i może akurat w tym cyklu będzie pozytywnie , a tu nagle taki cyrk i wszystko diabli biorą ;/

reklama
@roxie dokladnie cie rozumiem. Jakbys moje mysli wypisala. Najgorsza ta cholerna bezsilnosc bo jeszcze jakby czlowiek mogl cos zrobic to by na rzesach stanal a potem moglby miec co najwyzej do sie ie pretensje ze sie czegos nie dopilnowalo, ale kiedy nie mozna zrobic nic to sie wpada w takie depresyjne szambo.... trzymaj sie

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć dziewczynki.
Kilka dni nie pisałam, ale czytam wszystko na bieżąco.
W sumie nie chce mi się nawet pisać, ale widzę że jest nas tu więcej, więc napiszę i ja. Z góry przepraszam że będzie tylko o mnie, ale ciężko się do wszystkiego odnieść, a nie chce o nikim zapomnieć.
Niestety, ale od jakiegoś tygodnia wiem co znaczy depresyjne szambo, bo sama się tak czuję. Siedzę w pracy sama, nie ma się nawet do kogo odezwać, czuje się niepotrzebna nikomu, nikt mnie nie zauważa i w ogóle jest mi źle. Na dodatek liczyłam na to że wrócę od września na ten sklep gdzie pracowałam, ale niestety zostaje na nowym sklepie i nie mogę się tu odnaleźć. Siedzę sama, więc cały czas myślę o tym co się stało... Minęły już 4 miesiące a ja dalej nie mogę zasnąć, nie mogę w nocy spać, cały czas płacze. Wczoraj mąż wrócił po pracy, a ja cała czerwona od płaczu :( eh,czemu to wszystko takie trudne :(

@roxie123 jeśli u Ciebie test owulacyjny był pozytywny w 20 dc to owulacja mogła być wtedy lub nawet w 21 dc. Czyli okres możesz dostać 34-35 dc bo zwykle faza lutealna trwa 14 dni.

Myślałas o tym żeby mierzyć temperaturę w cyklu? Będziesz mieć jasny obraz sytuacji.

Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom

@roki przytulam. Czuje sie podobnie, wogole mam na pewno depresje i czuje sie bez wartosci kompletnie. Nie rozumiem dlaczego nie moge osiagnac swojego celu mimo staran i badan. Jestem osoba cholernie ambitna i lubie osiagac wyznaczony cel a co najgorsze wszystko musze miec tu i teraz. Moj charakter i to jak ciezko mi spelnic to najwieksze w tym momencie marzenie powala mnie z nog psychicznie. Trzymaj sie, nie jestes sama w swoich uczuciach... jak widac jest nas wiecej ktore sie swietnie rozumiemy.

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

@witch84 nie ja nie pracuje siedzę w domu z młodym ale jeszcze tylko rok potem zaczne czegoś szukać jak pójdzie do przedszkola teraz go nie poslalam niech ma jeszcze rok wolności że tak powiem; ) .

Wróciłam wnioski przyjęte zakupy zrobione obiad się piecze mąż niedługo wróci potem odsapne po obiedzie i zrobię moje brzuszki.

Funia też słyszałam że powinnam brać ten metylowany kwas ale dostałam zwykły 5 mg

Roku,Kari bardzo Was rozumie, tą bezsilność jest najgorsza,ale nie wolno Wam się poddawać, trzeba robić wszystko żeby się nie pogrążyć w depresji i negatywnym nastawieniu bo później bardzo trudno z tego wyjść.Jq miałam chwilę że musiałam na siłę uśmiechać się do lustra bo chciałam przypomnieć sobie jak wyglądam szczęśliwa, zaczęłam hodować różne kwiaty w domu i na balkonie, niemal opsesyjnie , zaczęłam malować, wyklejać z papieru..... pomogło,nie zwariowałam.Przede wszystkim trzeba myśleć że będzie lepiej, powtarzać to sobie patrząc w lustro i uśmiechać się choć na początku wydaje się to śmieszne i bez sensu.
Trzymam kciuki za Was.

Nie znam Was jeszcze za bardzo i przez to nie umie się "wbić" ale czytam czasem.
Nie mam za bardzo czasu bo akurat w tym tygodniu czeka nas przeprowadzka do nowego mieszkania więc pracy mnóstwo plus mój dwulatek...nie ma czasu już na relaks.

U mnie dziś zaczęło się plamienie... czarne myśli krążą mi po głowie ale mam nadzieję jeszcze.... wizyta dopiero w poniedziałek.

Ostatnia edycja:
@kari21 @roxie123 @roki_1991 nie wiem czy rozpylaja cos w powietrzu, czy co, ale ja tez ostatnio czuje sie do d..y. wszystko mnie przerasta, eh...
@roki_1991 nie jesteś sama. Masz nas.
@roxie123 margotka ma rację. Owulka mogla byc pozniej to i cykl sie przedluzy. Mysle, ze jest szansa jeszcze na ten pecherzyk, bo zolnierzyki potrafia cierpliwie poczekać nawet 5 dni na komoreczke, wiec moze... oby kochana. Należy Ci sie
@funia jutro bede robila te wymazy na mykoplasme i ueroplazme. Czy to jest jeden wymaz, czy dwa oddzielne. I pisalas ze musialas szybko zawieźć do laboratorium, dlaczego? Mnie babka powiedziala, ze po zrobieniu wymazu trzyma to sie w temperaturze pokojowej i moge przywiezc na drugi dzien, ale ona nie wygladala na taka co sie zna.:(

@Olasec, a szczelim se po teście.
Tak naprawdę to nawet okresu po poronieniu nie miałam.
oj tam, nie ma czego żałować...tu nikt nie lubi tej starej czarownicy w czerwonych majtach.

@roxie123, @roki_1991, @kari21, no tak to bywa, "co się polepszy to się pop... ten tego". No, ale co my, biedne mróweczki mamy zrobić, jak to nie do końca od nas zależne. Też czasem mój misterny plan licho bierze i nic na no to nie poradzę, trzeba iść dalej. Człowiek tak chciałby, żeby dobrze, żeby już te "podgórki" się wypłaszczyły, a to se ne da no. Ja wierzę, że będzie w końcu dobrze. Nawet jak trzeba 100 lat czekać to się poczeka. O, i już jest jakiś powód do radości, że aż tyle nie trzeba.;) Dziewczyny, głowy do góry. Jak nasz narodowy bohater, Czaruś mówi, twardym trza być, a nie mientkim.

@Frezja_1 tak, tak już photoshop ogarnęłam. Będą takie dwie kreski, że aż na plastik wylezie. ;)

reklama
@roki_1991 "samotność" własnie jest najgorsza , nawet jak ma się to zajęcie to i tak jak nie ma do kogo się odezwać trudno zabić myśli...coś wiem o tym... nie jesteś sama pamiętaj :*
@ania2611 dobrze ,że masz czas zapełniony ... pisz kiedy tylko masz ochotę :)
@...Margotka9022... tak doszłam do wniosku jak mi się w końcu zacznie cykl , to zaczne mierzyc tempke po @ ... brać jutro tego dupka ? a jak @ nie przyjdzie nadal mimo czekania ;/
@Frezja_1 w ciążę nie wierzę , aż takich cudów nie ma ... chce już nowy cykl eh
@ivvonka 3mam kciuki za Twój test !

Do góry