reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

O to widzę że nie tylko ja walczę z wagą :D Ja już ponad 2 miesiące ćwiczę z fit mom co drugi dzień po 40 minut no i odstawiłam słodkie, fast foody itp. ale z wagi spadło 2 kg i stoi jak zaklęte. Ciało widać że się ujędrnia ale obwody na początku trochę spadły a teraz dalej stoją, więc chyba bez jakiejś diety redukcyjnej się nie obędzie :(

reklama
Wiola 9 ją poronilam tego roku w 7 tyg dokładnie 29 lutego teraz jestem w 17 tyg ciąży , borykam się z wieloma problemami i niewiadomymi . Czekam na wyniki badań genetycznych, w październiku jestem umowiona na zrobienie badań genetycznych ,,kariotypy" . Chcemy sprawdzić co było przyczyną poronień , a było ich 3 . Mam 39 lat i boję sie bardzo co moje wyniki pokażą kilka dni temu miałam amniopunkcja iczekam na wyniki , boję się ogromnie i modke się żeby moje maleństwo było zdrowe ....Kocham je już mocno i czekam aż będę mogła je przytulić w Lutym 1.02.2018 ...

@Calineczka24 spełnieniem moich marzeń byłoby 25kg ale to nierealne. 18-20kg to bylabym przeszczesliwa. Także jest co zrzucać... ja z tych co całe życie na diecie a 50kg to wazylam w okresie niemowlecym chyba... już 15kg daloby mi dużo radości. Póki co planuje przestawić się na same warzywa i owoce oraz włączyć ćwiczenia np. Orbitrek co drugi dzień bo na siłownie ani inne wyjścia na zewnątrz nie da rady. Po pracy muszę wracać do córci a do domu 35km. Mieszkam na wsi tu nic nie ma wiec na basen czy silownie tez 35km. Oj za dużo jeżdżenia

@madzia0902 to możesz mnie wspierać?

Ostatnia edycja:
@Calineczka24 spełnieniem moich marzeń byłoby 25kg ale to nierealne. 18-20kg to bylabym przeszczesliwa. Także jest co zrzucać... ja z tych co całe życie na diecie a 50kg to wazylam w okresie niemowlecym chyba... już 15kg daloby mi dużo radości.
A myślałaś, żeby skorzystać z porady dietetyka? Bo to jednak bardzo dużo chcesz zrzucić. Samej może być Ci ciężko.
Ważne też jest to żebyś sobie nie zaszkodziła. Bo o to nie trudno gdy nie ma się wiedzy w zrzucaniu zbędnych kilogramów ( wcale nie uważam że tej wiedzy nie masz ) uważam, że dobrze poradzić się kogoś wykwalifikowanego. :)

@Calineczka24 no dietetyków też już w życiu przerabialam. Ostatnio zalamywala ręce. Będąc na diecie i ćwicząc tylam. Okazało się że prolaktyne miałam strasznie wysoką. Zmiana pracy i jest ok. Ale waga nie chce już sama spadać...
Zobaczę co sama zdzialam a najwyżej jak kiepsko będzie szło to będę szukać pomocy

@Calineczka24 no dietetyków też już w życiu przerabialam. Ostatnio zalamywala ręce. Będąc na diecie i ćwicząc tylam. Okazało się że prolaktyne miałam strasznie wysoką. Zmiana pracy i jest ok. Ale waga nie chce już sama spadać...
Zobaczę co sama zdzialam a najwyżej jak kiepsko będzie szło to będę szukać pomocy
Dobry dietetyk powinien zaczac od badań i dopiero w oparciu na to ułożyć diete. Trzymam kciuki.
Ja bym chciala zrzucić 5 kg i jakos nie moge się zmotywować. Slodyczy i fast-food ów jem malo i w symie jestem aktywna, wydaje mi sie, ze nie jem duzo, a jednak waga stoi jak zakleta.
@roxie123 @ przyszla?
@mamcia2014 podziwiam. Napisz jeszcze raz z jakiej ksiazki korzystasz przy jedzonku.

O widzę grono które również chce zawalczyć z kilogramami no ja juz ważę tyle ile chciałam teraz cały pic żeby te wagę utrzymać. Ale służę wsparciem dziewczyny ja zrzucilam 14 kg.

@Frezja_1 kochana mam książkę Ewy Chodakowskiej Przepis na sukces i powiem tak zależy co się ma w lodówce na pierwszy rzut oka wyglada to na drogi interes ale ja wydałam w tym tygodniu 50 zł głównie na warzywa i nabiał nie kupuje wszystkiego na raz tylko tak przy okazji jak tak usiąść i się wczytać to jest to proste dość ja planuje sobie np co zjem jutro i trzymam się godzin posiłków i tego co zaplanowalam i pije dużo wody 2 litry dziennie .To tak w skrócie opisałam.

@ivvonka ja w drodze powrotnej z gór jadłam po cygansku bodajże; ).

@Calineczka24 dziękuję za wsparcie.

Dużo zależy od jedzenia i stałych por posiłków ja jem ostatni posiłek 2 godziny przed snem np a wczesniej jadłam 3 godziny przed snem najwięcej schudłam ćwicząc 30 minut dziennie i nie jedząc fast food ów oraz słodyczy.
Był taki moment że stałam w miejscu ale potem waga zaczęła spadać od września 2016 do stycznia 2017 schudłam najwięcej i trzymam wagę w przedzialach od 60 59 momentami było 62 ale się brałam za siebie i to jakoś zrzucalam.

Rozpisałam się:D

@AgaB33 Wiesz ja miałam trochę inaczej zawsze byłam chuda ale jak w 2011 zachorowalam na tarczyce to w ciągu miesiąca utylam 14 kg rozstępy miałam nawet bo za szybko przytyłam.
Wyglądałam źle i źle się czułam ze sobą schudłam przed ciąża do 62 kg i po ciąży tyle samo wazylam ale no cóż zajadalam się słodyczami fast foodem po ciąży nie pilnowalam wagi i było jojo klasyczne.
No i przełom nastąpił w 2016 latem na plaży jak wyszłam z moim dużym brzuchem i czułam się jak wielorybek i od września zaczęłam trochę ćwiczyć nie jakoś czesto na początku nieregularnie ale jakieś małe efekty były więc zwiekszalam sobie ilość ćwiczeń zmierzylam się zrobiłam foto z brzuchem i cwiczylam ćwiczę do dziś z krótkimi przerwami rok czasu prawie rany jakby mi ktoś powiedział że ja będę ćwiczyć przez rok dawniej jak byłam duża to bym wysmiala chyba , no ale efekt jest bo zgubilam w obwodach jakies 33 cm licząc wszystko razem.
Jeżeli chcesz zgubić kg nadmierne to masz moje wsparcie.Wiem jak to jest podejmować wysiłek czy też trzymać w ryzach apetyt na coś nie zdrowego płakałam nawet kiedyś jak głodna leżalam w łóżku z zakwasami tylko ze ja jadłam ogromne ilości jedzenia i jak przez 3 godziny nie jadłam i szłam spać to to był dla mnie koszmar ,ale przezylam i teraz samej sobie dziękuję. Dlatego jak coś to służę wsparciem.

Ostatnia edycja:
Widzę rozważania nad dietami :D
Podziwiam za samozaparcie i życzę Wam powodzenia [emoji4]

@Frezja_1 nie ma :( nie wiem co się podziało :( w każdym razie nie cieszy mnie opóźnienie ...

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

@AgaB33, moja koleżanka dietetyczka kiedyś mi powiedziała i to działa, że w diecie warzywa i owoce są mega ważne, ale same to za mało, chyba, że na krótką metę, bo one nie dają siły, sycą na krótko. Dlatego
warzywa dobrze łączyć np.na obiad z chudym mięsem drobiowym, indyczym, kaszami, makaronem pełnoziarnistym, a na śniadania lub kolację surowe warzywka z pieczywem pełnoziarnistym, chudym nabiałem. Aha, i owoce nie mogą być jako ostatni posiłek, bo zawierają cukry. Tyle jej mądrości pamiętam.:)

reklama
Do góry