reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

O to widzę że nie tylko ja walczę z wagą :D Ja już ponad 2 miesiące ćwiczę z fit mom co drugi dzień po 40 minut no i odstawiłam słodkie, fast foody itp. ale z wagi spadło 2 kg i stoi jak zaklęte. Ciało widać że się ujędrnia ale obwody na początku trochę spadły a teraz dalej stoją, więc chyba bez jakiejś diety redukcyjnej się nie obędzie :(

reklama
Wiola 9 ją poronilam tego roku w 7 tyg dokładnie 29 lutego teraz jestem w 17 tyg ciąży , borykam się z wieloma problemami i niewiadomymi . Czekam na wyniki badań genetycznych, w październiku jestem umowiona na zrobienie badań genetycznych ,,kariotypy" . Chcemy sprawdzić co było przyczyną poronień , a było ich 3 . Mam 39 lat i boję sie bardzo co moje wyniki pokażą kilka dni temu miałam amniopunkcja iczekam na wyniki , boję się ogromnie i modke się żeby moje maleństwo było zdrowe ....Kocham je już mocno i czekam aż będę mogła je przytulić w Lutym 1.02.2018 ...

@Calineczka24 spełnieniem moich marzeń byłoby 25kg ale to nierealne. 18-20kg to bylabym przeszczesliwa. Także jest co zrzucać... ja z tych co całe życie na diecie a 50kg to wazylam w okresie niemowlecym chyba... już 15kg daloby mi dużo radości. Póki co planuje przestawić się na same warzywa i owoce oraz włączyć ćwiczenia np. Orbitrek co drugi dzień bo na siłownie ani inne wyjścia na zewnątrz nie da rady. Po pracy muszę wracać do córci a do domu 35km. Mieszkam na wsi tu nic nie ma wiec na basen czy silownie tez 35km. Oj za dużo jeżdżenia

@madzia0902 to możesz mnie wspierać?

Ostatnia edycja:
@Calineczka24 spełnieniem moich marzeń byłoby 25kg ale to nierealne. 18-20kg to bylabym przeszczesliwa. Także jest co zrzucać... ja z tych co całe życie na diecie a 50kg to wazylam w okresie niemowlecym chyba... już 15kg daloby mi dużo radości.
A myślałaś, żeby skorzystać z porady dietetyka? Bo to jednak bardzo dużo chcesz zrzucić. Samej może być Ci ciężko.
Ważne też jest to żebyś sobie nie zaszkodziła. Bo o to nie trudno gdy nie ma się wiedzy w zrzucaniu zbędnych kilogramów ( wcale nie uważam że tej wiedzy nie masz ) uważam, że dobrze poradzić się kogoś wykwalifikowanego. :)

@Calineczka24 no dietetyków też już w życiu przerabialam. Ostatnio zalamywala ręce. Będąc na diecie i ćwicząc tylam. Okazało się że prolaktyne miałam strasznie wysoką. Zmiana pracy i jest ok. Ale waga nie chce już sama spadać...
Zobaczę co sama zdzialam a najwyżej jak kiepsko będzie szło to będę szukać pomocy

@Calineczka24 no dietetyków też już w życiu przerabialam. Ostatnio zalamywala ręce. Będąc na diecie i ćwicząc tylam. Okazało się że prolaktyne miałam strasznie wysoką. Zmiana pracy i jest ok. Ale waga nie chce już sama spadać...
Zobaczę co sama zdzialam a najwyżej jak kiepsko będzie szło to będę szukać pomocy
Dobry dietetyk powinien zaczac od badań i dopiero w oparciu na to ułożyć diete. Trzymam kciuki.
Ja bym chciala zrzucić 5 kg i jakos nie moge się zmotywować. Slodyczy i fast-food ów jem malo i w symie jestem aktywna, wydaje mi sie, ze nie jem duzo, a jednak waga stoi jak zakleta.
@roxie123 @ przyszla?
@mamcia2014 podziwiam. Napisz jeszcze raz z jakiej ksiazki korzystasz przy jedzonku.

O widzę grono które również chce zawalczyć z kilogramami no ja juz ważę tyle ile chciałam teraz cały pic żeby te wagę utrzymać. Ale służę wsparciem dziewczyny ja zrzucilam 14 kg.

@Frezja_1 kochana mam książkę Ewy Chodakowskiej Przepis na sukces i powiem tak zależy co się ma w lodówce na pierwszy rzut oka wyglada to na drogi interes ale ja wydałam w tym tygodniu 50 zł głównie na warzywa i nabiał nie kupuje wszystkiego na raz tylko tak przy okazji jak tak usiąść i się wczytać to jest to proste dość ja planuje sobie np co zjem jutro i trzymam się godzin posiłków i tego co zaplanowalam i pije dużo wody 2 litry dziennie .To tak w skrócie opisałam.

@ivvonka ja w drodze powrotnej z gór jadłam po cygansku bodajże; ).

@Calineczka24 dziękuję za wsparcie.

Dużo zależy od jedzenia i stałych por posiłków ja jem ostatni posiłek 2 godziny przed snem np a wczesniej jadłam 3 godziny przed snem najwięcej schudłam ćwicząc 30 minut dziennie i nie jedząc fast food ów oraz słodyczy.
Był taki moment że stałam w miejscu ale potem waga zaczęła spadać od września 2016 do stycznia 2017 schudłam najwięcej i trzymam wagę w przedzialach od 60 59 momentami było 62 ale się brałam za siebie i to jakoś zrzucalam.

Rozpisałam się:D

@AgaB33 Wiesz ja miałam trochę inaczej zawsze byłam chuda ale jak w 2011 zachorowalam na tarczyce to w ciągu miesiąca utylam 14 kg rozstępy miałam nawet bo za szybko przytyłam.
Wyglądałam źle i źle się czułam ze sobą schudłam przed ciąża do 62 kg i po ciąży tyle samo wazylam ale no cóż zajadalam się słodyczami fast foodem po ciąży nie pilnowalam wagi i było jojo klasyczne.
No i przełom nastąpił w 2016 latem na plaży jak wyszłam z moim dużym brzuchem i czułam się jak wielorybek i od września zaczęłam trochę ćwiczyć nie jakoś czesto na początku nieregularnie ale jakieś małe efekty były więc zwiekszalam sobie ilość ćwiczeń zmierzylam się zrobiłam foto z brzuchem i cwiczylam ćwiczę do dziś z krótkimi przerwami rok czasu prawie rany jakby mi ktoś powiedział że ja będę ćwiczyć przez rok dawniej jak byłam duża to bym wysmiala chyba , no ale efekt jest bo zgubilam w obwodach jakies 33 cm licząc wszystko razem.
Jeżeli chcesz zgubić kg nadmierne to masz moje wsparcie.Wiem jak to jest podejmować wysiłek czy też trzymać w ryzach apetyt na coś nie zdrowego płakałam nawet kiedyś jak głodna leżalam w łóżku z zakwasami tylko ze ja jadłam ogromne ilości jedzenia i jak przez 3 godziny nie jadłam i szłam spać to to był dla mnie koszmar ,ale przezylam i teraz samej sobie dziękuję. Dlatego jak coś to służę wsparciem.

Ostatnia edycja:
Widzę rozważania nad dietami :D
Podziwiam za samozaparcie i życzę Wam powodzenia [emoji4]

@Frezja_1 nie ma :( nie wiem co się podziało :( w każdym razie nie cieszy mnie opóźnienie ...

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

@AgaB33, moja koleżanka dietetyczka kiedyś mi powiedziała i to działa, że w diecie warzywa i owoce są mega ważne, ale same to za mało, chyba, że na krótką metę, bo one nie dają siły, sycą na krótko. Dlatego
warzywa dobrze łączyć np.na obiad z chudym mięsem drobiowym, indyczym, kaszami, makaronem pełnoziarnistym, a na śniadania lub kolację surowe warzywka z pieczywem pełnoziarnistym, chudym nabiałem. Aha, i owoce nie mogą być jako ostatni posiłek, bo zawierają cukry. Tyle jej mądrości pamiętam.:)

reklama
Do góry