reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

A ja najchetniej chcialabym zeby juz sob przyszla lubie swoja prace na praktykach tez jest fajnie ale juz jestem zmeczona a tu jeszcze dwa dni jak przezyc i upaly wstaje wczesnie rano i klade sie spac pozno ale zyje juz sob i nast tyg i wylotem do meza.

reklama
@Olasec ja bym dzialala,predzej czy pozniej i tak chcesz dzidzi a z kolanem nie polepszy sie pewnie ot tak,skoro juz dlugo masz probkemy,wiec moze wystraczy kilka dni odpoczynku[emoji4]trzymam kciuki za owu[emoji5]

@roki_1991 ojej bidulko wspolczuje[emoji17]

@AgaB33 co za bezsens folik brac i juz [emoji4]
I M pociagnij za uszy ode mnie ,jak on tak mogl w ogole??? Ja bym zabila na miejscu.
Na kontrole i to juz.
Poza tym wytrysk z krwia to raczej nie blacha sprawa:/
Ktorej z dziewczyn M mial jakies zylaki i podobna sytuacje ale nie pamietam dokladnie.

Apropo gorszego dnia,mam i ja[emoji17][emoji17][emoji17]
Ryczec mi sie chce,czuje sie do niczego.
Beznadzieja.
Chce ruchy bo sfiksuje,zaden glupi detektor mnie nie uspoki ,dzis nie wiem po co szukalam tego serduszka ale nie moglam znalezc ,potem wydawalo mi sie ,ze znalazlam ale juz sama nie wiem [emoji29][emoji29][emoji29]
Oszaleje i osiwieje a gdzie tam styczen[emoji19]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Funia90 Kochanie spokojnie!!! Nie denerwuj się. I na pewno znalazłaś serduszko. Przecież Twoje Dzieciątko jest jeszcze malutkie - nawet jak znalazłaś serduszko to Maleństwo mogło za chwilę odpłynąć dalej :-* głową do góry!!!

@Olasec ja bym dzialala,predzej czy pozniej i tak chcesz dzidzi a z kolanem nie polepszy sie pewnie ot tak,skoro juz dlugo masz probkemy,wiec moze wystraczy kilka dni odpoczynku[emoji4]trzymam kciuki za owu[emoji5]

@roki_1991 ojej bidulko wspolczuje[emoji17]

@AgaB33 co za bezsens folik brac i juz [emoji4]
I M pociagnij za uszy ode mnie ,jak on tak mogl w ogole??? Ja bym zabila na miejscu.
Na kontrole i to juz.
Ktorej z dziewczyn M mial jakies zylaki i podobna sytuacje ale nie pamietam dokladnie.

Apropo gorszego dnia,mam i ja[emoji17][emoji17][emoji17]
Beznadzieja.
Chce ruchy bo sfiksuje,zaden glupi detektor mnie nie uspoki ,dzis nie wiem po co szukalam tego serduszka ale nie moglam znalezc ,potem wydawalo mi sie ,ze znalazlam ale juz sama nie wiem [emoji29][emoji29][emoji29]
Oszaleje i osiwieje a gdzie tam styczen[emoji19]

Spokojnie będziesz czuć ruchy [emoji9] mówiłam że ten wynalazek to stresuje na tym etapie ... dobrze jest [emoji8]

Ja też sobie wylam cały wieczór. Po pierwsze odmawiałam nowennę i już z takimi zalosciami ze ledwo zmówiłam.
Bo tu różaniec tu te siniaki i wg i tak mi się ciężko zrobiło...
Jeszcze M mnie zdraznil i zamknęłam się w pokoju na parę godzin aż zmadrzeje może nie celowo to było ale wkurzyłam się ... bo po pracy idzie na budowę no i dziś tez był do późna...najpierw odwiedził to sąsiad później mój kuzyn z żoną i 3 piwka wypił i wesoło. Mi się strasznie żal zrobiło bo nawet nie zadzwonił do mnie przez ten czas ani nic ani nie zawołał. Mówię wam byłam wściekła...
Ja tu przybita a ten ma towarzystwo i wesoło... no halo...
Takim sposobem mam foch...

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Dzisiaj faktycznie jakiś pechowy dla wszystkich dzień... Oby jutro było lepiej ;)
My już 2h w trasie. Właśnie była krótka przerwa na tankowanie i siku, ale miałam problem żeby w ogóle z auta wysiąść, nie mówiąc już o wyczynach w WC... Jedziemy dalej, mamy jeszcze 550 km... Planowo 6h

@AgaB33 mysle, ze powinnas isc na konsultacje do prywatnego gina. Poza tym po tabletkach antykoncepcyjnych niektorzy lekarze zalecaja odczekac kilka cykli bo owulacjia blokowana przez tabsy moze byc bardzo owocna i zamiast jednego dominujacego pęcherzyka sa dwa, badz trzy i ryzyko ciazy mnogiej, a taka ciaza to ciaza wysokiego ryzyka. I maz tez musi swoje sprawy urologiczne wyprostować.:-) :)
A te plamienia masz przez jeden dzien? Ja mam tak 2-3 a czasem 4 dni. Konsultowalas to z lekarzem?
Tez słyszałam o takiej opcji ze po anty może być wiecej
@AgaB33 ja bym nie brała tych tabletek. Jakaś dziwna ta metoda leczenia.

Dziewczyny przepraszam, że tak o sobie zacznę gadać ale płacze jak bóbr bo taki mam zły dzień. Wiecie, że mam problemy z kolanami. Prawe jest w fatalnym stanie i zawszę obciążam lewe i k.... dziś sobie skręciłam 2 razy lewe. Jest tak spuchnięte, że jutro idę do ortopedy bo masakra. Ledwo chodzę a najgorsze jest to, że dziś albo jutro będzie owulacja bo na teście są już prawie jednakowe kreski. I teraz nie wiem co robić. Czy odpuścić ten cykl czy jednak próbować. Ale jak coś poważnego z kolanem a będę w ciąży, która dodatkowo obciąży mi stawy to nie wiem jak dam radę mając jeszcze 2 letnie dziecko. Aaaaa wyć mi się chce!!!!!
Olasec ja bym wszystko postawiła w rękach najwyższego :*
@AgaB33 ja też bym nie brała tych tabletek. Nie słyszałam o takiej metodzie też. Skoro to było poronienie samoistne i na tak wczesnym etapie, to powinno się samo oczyścić. Ja bym poczekala tydzień i jak się skończy krwawienie,poszłabym do gin na usg czy wszystko się wyczyściło. Poczekalabym jeden cykl i do roboty, chociaż to oczywiście twoja decyzja

Skoro się skarżymy, to ja też. Byłam dzisiaj na plaży i graliśmy z M w paletki. I tak jakoś nieszczęśliwie skoczyłam że coś mi się w krzyżu przestawiło... Nie mogłam wstać... A teraz nie mogę siedzieć ani chodzić za bardzo.... Jak stoję przed lustrem to mam niesymetryczne biodra.... A do tego dzisiaj w nocy wracamy i czeka mnie 9 godzin w aucie :( nie wiem jak dam radę... :( mam nadzieję że nic sobie nie zrobiłam poważnego, bo już wcześniej miałam jakąś szczelinę w kręgosłupie w odcinku krzyżowym :(
Jeśli chodzi o krzyże cóż. .. po ciąży i porodzie będzie tylko gorzej ;)
@Olasec ja bym dzialala,predzej czy pozniej i tak chcesz dzidzi a z kolanem nie polepszy sie pewnie ot tak,skoro juz dlugo masz probkemy,wiec moze wystraczy kilka dni odpoczynku
emoji4.png
trzymam kciuki za owu
emoji5.png

@roki_1991 ojej bidulko wspolczuje
emoji17.png

@AgaB33 co za bezsens folik brac i juz
emoji4.png

Na kontrole i to juz.

Apropo gorszego dnia,mam i ja
emoji17.png
emoji17.png
emoji17.png

Beznadzieja.
Chce ruchy bo sfiksuje,zaden glupi detektor mnie nie uspoki ,dzis nie wiem po co szukalam tego serduszka ale nie moglam znalezc ,potem wydawalo mi sie ,ze znalazlam ale juz sama nie wiem
emoji29.png
emoji29.png
emoji29.png

Oszaleje i osiwieje a gdzie tam styczen
emoji19.png

O i widzisz babo po co ci był detekor? :D

Dziewczyny za chwilę nowy dzień [emoji8]
U mnie sprawa się wyjaśniła oczywiście było inaczej niż ja sobie wyobrażałam...no ale to cała ja . Okazało się że M cały czas coś tam robił a moj kuzyn przyszedł się wygadać z piwem .
Wiecie jak to jest jak się do końca nie wie to inne wrażenie się odnosi xD ja się poczułam źle ze imprezuje a ja się kuje i leżę... A tu tak nie było xD M wrócił późno i właśnie mi zdał relację bo nie wiedział czemu go nie chcialam wpuścić do pokoju haha... teraz już śpi biedny zmęczony a ja mu jeszcze nawymyslalam ze ma mnie w dupie i nawet nie zawoła jak siedzą... norma...jak ja to nie mam w zasięgu wzroku to zaraz mam takie scenariusze ze heja [emoji39] ale ze wszystkie ryczały to i ja miałam powody xD idę się przytulić i spać do jutra ; **

Dzisiaj faktycznie jakiś pechowy dla wszystkich dzień... Oby jutro było lepiej ;)
My już 2h w trasie. Właśnie była krótka przerwa na tankowanie i siku, ale miałam problem żeby w ogóle z auta wysiąść, nie mówiąc już o wyczynach w WC... Jedziemy dalej, mamy jeszcze 550 km... Planowo 6h
Będę się teraz zamartwiac jutro od razu do lekarza [emoji8]

reklama
@nafoczka to mnie pocieszylas... Na tą chwilę uważam że gorzej być już nie może. Tak to mnie jeszcze nigdy w życiu nie bolały plecy...
@roxie123 kochana jesteś :* ale dam radę :) nie chce iść do lekarza, bo i tak bez prześwietlenia nic nie powie, a nie chce robić rtg póki nie wiem na czym stoję... W tamtej ciąży robiłam rtg co prawda stopy, jak jeszcze nie byłam świadoma ciąży i skończyło się wiadomo jak. Pewnie ze to mogło nie mieć nic wspólnego ale tego też nigdy się nie wie na pewno. A rtg kręgosłupa lędźwiowego to już w ogóle prześwietlenie całej macicy...
Zastanawiam się jak się mają np plastry rozgrzewające bo tego nie wiem. Wiem że voltaren odpada i że Altacet chyba może być

Do góry