reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Frezja_1 każdy ma inaczej. Ja przy pierwszej ciąży przy 35dniowych cyklach blada druga kreske zobaczylam 41dc, teraz przy 25 dniowych cyklach (dwa ostatnie bo wcześniej 28dnie) beta Hcg na poziomi 25 dopiero w 30dc. W 24 dc (teoretycznie dzien przed @) mialam wynik bety mniej niz 0,01 także wydaje mi się że nie trzeba się poddawać

reklama
Starania odłożone.
Torbiel zniknęła. Mam do zrobienia zespół antyfosfolipidowy, kariotyp, trombofilia znowu tyle kasy :/. Więc dopóki nie będę mieć wyników starań nie będzie. Co jakiś czas będę zaglądać do Was.

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

@agab83 bedzie dobrze,obys obyla sie bez zabiegu bo wtedy mozna od razu sie starac ,a zabieg to juz ostatecznosc(jak dla mnie)
Raz mialam,a za drugim razem poronienie farmakologiczne i w 10/11 tyg udalo mi sie obyc bez zabiegu wiec u Ciebie tym bardziej.
Zycze spokoju i wytrwalosci.[emoji17]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Nie wiem jak się pozbieram. Dzis po tym usg to wyłam strasznie. Wczoraj tez jak przylalo i nie przestawalo. Tłumaczę sobie że tak miało byc i gdybym nie była świadoma swojego organizmu to mogłabym to potraktować jako opóźniona miesiączke ale czasem nachodzą mnie lęki co dalej a juz na pewno nie chce żadnego lyzeczkowania. Dzis od rana podczytuje forum jednak od pierwszej strony. I doszlam do wniosku że nie ma szans całego przeczytać przez najbliższy rok także nie znam Waszych historii. Będę się starać cofnąć wstecz ale mogę wszystkiego nie doczytać. Z góry przepraszam. Postanowiłam do Was dołączyć bo jestem teraz klebkiem nerwów a czytanie forum mi pomogło :-)

A no to może faktycznie samo sie uda. Oby. Zobaczę co jutro mój doktorek powie. Dziękuję @Funia90
Po tym usg to tak mi przylalo że mam nadzieję że się dużo oczyścilo.
W piątek mam zaplanowany wyjazd na 5 dni w góry fo Ustronia i nie chcę z tego rezygnować. Potrzebuje tego teraz ale zobaczymy co doktorek stwierdzi i jak moj organizm się zachowa.
@Funia90 a po tym farmakologicznym dlugo samo schodzilo?

@AgaB33 witaj, współczuję straty fasolki. Krwawienie z poronienia nie jest miesiączką. Chociaż podobnie moze wygladać. Moim zdaniem chyba te dwa dni to za mało na samoistne oczyszczenie się macicy
Może lekarz jest zwolennikiem oczyszczania przez zabieg. A to wcale nie jest lepsze dla organizmu. Też chyba bym skonsultowała z innym lekarzem.

@AgaB33 wierze ,ze jest Ci zle ,wiem ,nawet dobrze[emoji17]u mnie dwa razy bilo serduszko i dwa razy potem uslyszalam ,ze przestalo[emoji29]to ciezkie chwile ale mimo wszystko uwazam ,ze masz dobry tok myslenia,lepiej teraz niz pozniej.
Bolec bedzie jeszcze dlugo,dlugo nie zapomnisz.
Ale w koncu nadejdzie lepszy czas[emoji5]
Ja sie dowiedzialam w czwartek ,ze serduszko stanelo a kazali mi czekac na zabieg do wtorku,straszne to bylo,a niestetey mie bylo zadnego krwawienia ani objawow[emoji53]zycie jest brutalne ale musisz byc silna.
Zostan z nami bo forum daje sile i nadzieje[emoji4]sama zobaczysz[emoji5]caluje i sciskam mocno.
Placz ile potrzebujesz...to pomaga.

@AgaB33 po poronieniu farmakologicznym krwawilam ogolnie ok 2 tyg ,tak jak po zabiegu ale tez ciaza troszke wyzsza.
A ogolnie zaczelam krwawic ok 2 w nocy a o 7 rano na usg zostalo zgrubione endometrium[emoji29][emoji29][emoji29]takze jak widzisz bardzo szybko,tylko u mnie tej krwi bylo na prawde duzo,nie jak na miesiaczke.
Z wyjazdu bym nie rezygnowala,to pomoze Ci latwiej zniesc wszystko

Ten od usg twierdzi że po dwóch dniach bo żebym krwi dużo nie straciła no ale przecież po zabiegu też bede krwawic. Nie rozumiem gościa. Liczę na to że mój jutro będzie innego zdania. I muszę go zmolestowac aby mi badania wszystkie zlecil tylko.nie wiem co powinno sie zrobić. Póki co pta kazał zrobić ale wydaje mi sie to mało.
Ze stresu przy tym usg żeby nie zakrwawic itd to majtki sobie podarlam eh... ciamajda jestem. Mam o jedne gacie mniej

reklama
Starania odłożone.
Torbiel zniknęła. Mam do zrobienia zespół antyfosfolipidowy, kariotyp, trombofilia znowu tyle kasy :/. Więc dopóki nie będę mieć wyników starań nie będzie. Co jakiś czas będę zaglądać do Was.

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Powiesz mi coś więcej o swojej torbieli?
Ja po raz drugi poroniłam, wczoraj miałam zabieg w szpitalu bo nie chciało się w ogóle zacząć samo poronienie :( jestem masakrycznie przygnębiona...

do tego mam wielką torbiel na jajniku, którą chcą operować....
czuje się jak bym w jakimś kosmosie była :(

Do góry