reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

wow @roxie123 kto Cie tak "kopał"? :D
@AgaB33 witaj, sprawy formalne mozesz kierowac do mnie (ja jestem formułową mamą=moderatorką) co do poronień to tez mam 6 letniego synka a potem 4 poronienia na ok 9tc z serduszkiem i za kazdym razem zabieg. Skonsultuj sie z lekarze, zabieg nie jest dobry ale bardzo częśto konieczny zwłaszcza przy starszej ciąży

reklama
@Frezja_1 [emoji17][emoji17][emoji17]wiem,ze juz skreslilas ten cykl ale ja wierze dalej.
Oczywiscie ,ze dalej probowac ,kobito bardzo dobry wiek[emoji4]przeciez nie masz 45 lat[emoji4]

@roxie123 kochana odpisalam Ci na drugim watku[emoji5]

@mifif04 kochana zacznij od zespolu antyfosfolipidowego,trombofilia to polecam tam gdzie ja robilam,jest najtaniej (330zl) i wysylkowo mozna,bo to wymaz z pyszczka.
A kariotyp po drugim poronieniu nalezy Ci sie na nfz,bierz od gina skierowanie do poradni gemetycznej,M od lekarza inetrnisty i dzwon sie umowic,albo najlepiej juz dzwon po poradniach i juz sie umow,a skierowanie w miedzy czasie ,
Kariotypy na wlasna reke wyjda was ok 1200 zl ,a co one wniosa,tyle ,ze jesli cos jest nie tak a to rzadkosc to zaproponuja Wam in vitro.
Macie w rodzinie jakies choroby genetyczne?jesli nie ,na 99% macie dobry kariotyp.

Za zespol antyfosfolipidowy w calosci zapalcisz max 500-600 zl,juz nie pamietam.
Plus trombofilia
W razie co sluzymy pomoca [emoji4]

@AgaB33 aha,to ja badalam swoja i M grupe krwi zeby to wykluczyc.
Lekarz mi kiedys powiedzial,ze zdrowej ciazy nic nie zaszkodzi i tego sie trzymajmy[emoji4]ja w to wierze,w drugiej ciazy mialam krwiaka,lezalam a i tak nic to mie dalo ,dzieciatko zmarlo,teraz tez lezalam miesiac bo mialam krwiaka i odklejanie kosmowki i udalo sie opanowac sytuacje .

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@Frezja_1 ja dalej wierzę że się uda :*
@roxie123 to testujemy razem i liczę na wysyp 2 kreseczek :)
@AgaB33 witaj. Przykro mi że Ciebie też to spotkało :( ale masz już zdrowego dzieciaczka,więc jest spora szansa że poronienie to po prostu przypadek. Wypłacz się ile potrzebujesz, pisz do nas, to forum jak sama zauważyłaś pomaga bardzo. I mi też pomogło czytanie, chociaż też nie byłam w stanie przeczytać wszystkiego :p a z tym krwawieniem to na pewno może trwać więcej niż 2 dni,także nie przejmuj się. A na twoim miejscu poszłabym do innego lekarza po inna opinie :) trzymaj się :)

@Funia90 a to Twoje pierwsze?
Jestem po wizycie u doktora. Dostałam tabsy anty dzieciowe na 3 miesiące. Lekarz mówi że książkowo to 6 miesięcy sie czeka ale miał przypadki ze po 3 sie przytrafiło kobietkom i było ok. Tabletki maja pomóc w czyszczeniu a i zabezpieczą. Mówi że czyszczenie zawsze można zrobić i nie ma sie co spieszyć. Jak będzie lało się caly czas to ok. Gorzej jak bedzie krew kilka dni potem przerwa i od nowa. Ale on wierzy że będzie dobrze. Oczyści sie, reszta zejdzie z miesiączka i bez obaw. Za jakis czas pewno zrobimy usg dla pewności ale kazał wyrzucić z głowy złe myśli i nie brac do siebie bo to sie zdarza. Także na urlop kazał jechać i sie zrelaksować. Dał mi jeszcze toxoplazmoze. Właśnie jestem po pobraniu krwi.
@roxie123 ja wad genetycznych nie powinnam mieć bo mamy już córkę. Jedynie ten konflikt ewentualnie choć wątpię bo oboje z M mamy rh-

@AgaB33 Kochana, współczuję straty. Jestem po jednym poronieniu, mam 5 letnia córkę. Ciążę straciłam w 9 tygodniu. W 10 miałam zabieg lyzeczkowania. Pierwszy okres po zabiegu dostałam po 5 tygodniach. Po kontroli zielone światło na starania. Zaszlam w ciążę w drugim cyklu po pierwszej naturalnej miesiączce. Aktualnie 13 tydzień. Moim zdaniem nie musisz czekać 6 miesięcy. Moja lekarka uważa że tylko w Polsce tyle każą czekać lekarze starej daty. Jeśli po pierwszej miesiączce endometrium się odbuduje i wszystko będzie dobrze to nie ma przeciwwskazań. Większość z nas szybko dostała zielone światło.

Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom

@AgaB33 ale wady mogą się tworzyć kiedy chromosomy się źle podzielą i mnóstwo innych przypadków , to nie zalezy od Ciebie , organizm po prostu nie pozwala na rozwój takiego dzieciątka . Nie ważne ,że wcześniej było ok . W każdej kolejnej ciąży może tak się stać . Ja bym chyba nie brała tych anty... po pierwszym poronieniu staraliśmy się w 2 cyklu od zabiegu się udało tylko znowu poroniłam. Nie ma reguły moja koleżanka zaszła jeszcze przed pierwsza miesiączką po zabiegu i urodziła zdrową dziewczynkę . Ja bym aż pół roku nie czekała bo według mnie to nic nie zmieni . Ale wszystko zalezy od Ciebie .

Witam się :)

@AgaB33 Witam :* Tak bardzo mi przykro, że i Ciebie to spotkało..
Uważam tak jak dziewczyny abyś skonsultowała to z jeszcze jednym lekarzem bo krwawienia po poronieniu trwaja dłużej jak dwa dni. Wiadomo, że organizm się musi oczyścić.
Dla Ciebie również w końcu zaświeci słoneczko :)

@Funia90 odważna jesteś jak dajesz M wbijać zastrzyk :D
mój mąż kiedyś wbijał sobie zastrzyki przeciwzakrzepowe jak miał nogę w gipsie i nie miałam odwagi mu wbić zastrzyka a On mi prawie zemdlał jak sobie go wbijał, zaczęło mu się słabo robić, blady jak ściana ja myślałam, że zejdę na zawał :oo:

@mfifi04Czekanie jest najgorsze, ale najważniejsze, żeby Twoje wyniki były w normie :) zostań z Nami :)

@michalina_ch Przytulam mocno :tak: Tak bardzo mi przykro. :sad:

@Frezja_1 a kopa chcesz? Daleko muszę tą nogę wyciągać, żebyś poczuła?
Co to za brak wiary ?! @ jeszcze nie ma więc nie podłamywać mi się tutaj i trzeba wierzyć ! To że za każdym razem testy wychodziły wcześniej, wcale nie musi oznaczać, że teraz też tak ma być. To ja mam Tobie takie rzeczy mówić? :szok:

@roxie123 weź się przyznaj, że jakieś krasnoludki u Ciebie biegają i biją za negatywne myślenie :D

@roki_1991 liczę na pozytyw tak samo jak u @roxie123 :)

Dziewczyny ja sobie zaplanowałam pracowity dzień :D
Wczoraj mówię do mojego męża, że zrobię mu zapiekankę makaronową dziś na obiad. Mówi, że ok a później wyskoczyłam z tekstem, że myślałam tez o pierogach z mięsem a On do mnie, że woli pierogi :D tym sposobem swoje popołudnie spędzę w kuchni na lepieniu pierogów :D

@Calineczka24 a sama nie wiem xD bo ja myślę raz tak , raz tak :p hehe jak mam tak wyglądac to będę musiała tylko pozytywnie myśleć ...
Pierożki mniam mniam :D

U mnie o dziwo ... ku mojemu wielkiemu zaskoczeniu... patrze w lusterko , a tam hm cera jasna i prawie bez krostków łoo ciekawe jak długo :p nawet czoło ładne prawie :) No i piersi nabrzmiały od niepamiętnych czasów pewnie przed @

reklama
@Calineczka24 a sama nie wiem xD bo ja myślę raz tak , raz tak :p hehe jak mam tak wyglądac to będę musiała tylko pozytywnie myśleć ...
Pierożki mniam mniam :D

U mnie o dziwo ... ku mojemu wielkiemu zaskoczeniu... patrze w lusterko , a tam hm cera jasna i prawie bez krostków łoo ciekawe jak długo :p nawet czoło ładne prawie :) No i piersi nabrzmiały od niepamiętnych czasów pewnie przed @
A może przed pozytywem? ;)
Ja tam wierzę, że to nie na żadną @ tylko na krechy i to DWIE a co ! :tak:

Do góry