reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Roxie ja nie mam zadnych smaków, jem to samo co jadłam przed ciąża z takim samym smakiem [emoji12] nie mam specjalnych zachcianek [emoji2]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
@Katarina91 ... to "nudna" ta ciąża oby tak dalej :**
Hm to faktycznie nie wiadomo :p zobaczymy co Ci powiedzą na wizycie :) ja obstawiam chłopca ale pewnie będzie dziewczynka bo u mnie zawsze na odwrót :D

No jestem chyba jakimś ewenementem, moja mama sie dziwi "na nic nie masz ochoty?" [emoji2] ja mam przeczucie ze dziewczynka, ale pewnie sie okaże na odwrót, na dzisiejszym usg i na prenatalnych wypatrywałam siurka ale nie widziałam [emoji12]

Dziewczyny macie jakieś imiona wybrane? My mamy póki co więcej żeńskich: Helena, Liliana, Lilianna, Melania a męskie póki co tylko Aleksander [emoji16]

@ivvonka ale jak masz clexane w zaleceniach i bierzesz prenatal uno to i tak jak nawet masz mutacje to bedzie dobrze,tylko czy dostaniesz clexane z refundacja?
Ja mam homocysteine w normie a mutacje mam.
Tez biore prenatal,jezeli by sie okazalo ,ze jedank ja masz to tylko ten zwykly kwas nie bardzo zebys brala wiec zdecuduj sama.
Ja bralam tylko prenatal uno i wystarczylo nawet przy mutacji[emoji4]
A pytalam bo wlasnie chcialam Ci to doradzic w razie czego
Ps o tej metodzie z rekami nie slyszlam[emoji4]

@roxie123 ja tez mam wiatrak ale dzis ma byc chlodniejsza noc wiec licze na to ,ze mieszkanie mi sie ochlodzi[emoji4]
Ja dzis mialam sen z tych snow ,nie pytaj co sie dzialo i jaki mialam orgazm hahah[emoji16]

Ja to pragne zywego i zdrowego dzidzi nic wiecej [emoji4]

@roxie123 wierzę głęboko w twój domek i żołnierzy twojego em :D

Co do smaków, mdłości itp to moje obie ciąże były zupełnie inne. Jedna ok a w drugiej nie jadłam prawie nic i żygalam jak kot. Obstawiałam Wiktorie i jest Wikus :p
Ale fakt na usg chłopcy szybciej pokazują co mają, u mnie na 80% było już w 12tc. Jeśli lekarz się waha to często jest psioszka tak jak u Sus czy Beatki (z drugiego watku) :)

A co do upałów my mamy na poddaszu klime. Schładzania tak do 24 stopni bo więcej nie ustawiamy ze względu na dzieci. Fajna sprawa ale rachunek za prąd kosmiczny :/

Dokładnie tak jak piszecie, najważniejszy jest zdrowy dzidziuś, plec to sprawa drugorzędna. Ja osobiście nie wierzę w takie wróżby plci z kształtu brzucha, urody kobiety czy zachcianek. Jedynie usg jest w stanie mnie przekonac. Ja mam córcie i jest mi obojętne co bedzie drugie, byleby bylo zdrowe, moga byc nawet blizniaki.:D

reklama
@roxie123 myslam ,ze przeczytam ,ze nie bede miala snow bo bede sie bzykac a ta mi tu z niespaniem wyskakuje[emoji23]hahah
Jeszcze masz szanse zafasolkowac z nami,ja dopiero rozpakuje sie w styczniu,tak jak dziewczyny[emoji4]

@nafoczka u mnie na 80% dziewczynka na prenatalnych wiec zobaczymy[emoji5]
No wlansie jedynie rachunki mnie przerazaja,ale z drugiej strony bede wlaczala tylko przy takich upalach wiec licze na to ,ze nie zbankrutuje[emoji1]

@Katarina91 u mnie od dawna Asia lub Adaś[emoji5]

Do góry