reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Hej dziewczynki:)

Ostatnio mało zaglądam bo urwanie głowy mam przed zakończeniem roku szkolnego ale cieszę sie ze jeszcze kilka dni i wolne:)

Funia i Margotka trzymam za Was kciuki w czwartek, koniecznie dajcie znać po wizycie. [emoji6]
Ja umówiłam sie dzis na badania prenatalne na 17 lipca. Pani przez telefon powiedziała mi ze bede miała pobierana krew na ten test podwójny i usg genetyczne. Tylko tak sobie myśle czy nie powinnam mieć najpierw krwi pobranej zeby juz mieć wynik na usg? Moze któraś z Was dziewczyny miała i sie bardziej orientuje?
A tak poza tym to muszę teraz wytrzymać do 12 lipca, czyli do wizyty u mojej gin...

Dziewczyny powiedzialyscie rodzince o ciąży? Czytałam ze Calineczka chyba tak. U nas nikt nie wie, zdecydowaliśmy ze powiemy dopiero po prenatalnych.

Funia, Margotka, Calineczka, Żaneta jak u was? Chyba nikogo nie pominęłam z zafasolkowanych:)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Dziś krótki prolog waszej moderatorki: aaaa musze was ogarnąć attachFull811567 zatem…

Zrobiłam dzięki waszej pomocy listę przydatnych rzeczy na wyjazd wakacyjny z dzieckiem. Będę pewnie jeszcze robić podobne akcje więc jeśli, któraś z Was chciałaby dołączyć do grupy MAM to napiszcie mi proszę. A takie listy i inne zostaną wam przesłane.
Obecnie z naszego wątku są:
@witch84, @mamcia2014, @MisiaMonisia, @MashaFre, @Olasec, @OneMoreTime, @gloria6, @Magdalena26,@renia5,@hajmal, @...Margotka9022..., @hona

Będą też akcje dla STARACZEK i tu musicie mi pomóc bo kojarzę was mało:
@roxie1 czuj się wyróżniona :*
Mamusie z brzuszkami wg listy: [URL='https://www.babyboom.pl/forum/temat/ciaza-po-poronieniu-lista-oczekujacych-mam.87620/']Link do: Ciaza po poronieniu- lista oczekujących mam[/URL]
nieuzupełniona oczywiście ale dużo mamy teraz małych kropeczek i wiem, że mamy nie chcą zapeszać więc napiszecie mi priv wtedy gdy poczujecie się na silach :)
[USER=168582]@Funia90
@Calineczka24

Oczywiście to działa w obie strony bo jeśli nie chcecie uczestniczyć w moich prywatnych konwersacjach to tez poproszę o wiadomość
Mamusie z brzuszkami wg listy:

Link do: Ciaza po poronieniu- lista oczekujących mam
Oczywiście to działa w obie strony bo jeśli nie chcecie uczestniczyć w moich prywatnych konwersacjach to tez poproszę o wiadomość

AAAsia :p[/USER]
Ej no? Trzeba wam palcem pogrozić? Jak ja was mam spamietac :D Nikt nic tylko @Funia90 skarbus :* Funiu doskonale rozumiem co i jak :)

Roxie123, to ja teraz czekam na Twój post za miesiąc jak napiszesz: dziewczyny, mam już niepotrzebne 39, nie no... 33 testy (bo ze 3 robimy za wcześnie, a 3 dodatkowo jak czwarty wyjdzie dwukreskowy) Oj, żeby tak los Ci psikusa zrobił☺

@nafoczka ja dam znać po czwartku jak w ogóle ciąża zostanie potwierdzona.

@katarina u mnie wiedzą wszyscy. Ja mieszkam z rodzicami w jednym domu wiec ciężko to ukryć zwłaszcza gdy dużo leżę. Teściowa tez wie. Szef i koledzy wiedzą bo trzeba mnie odciążyć w ciężkich pracach.
Wyszłam z założenia co ma być to będzie. Te same osoby wiedzą o poronieniu. Nie chce dopuszczać myśli ze znów mnie to spotka ale jeśli coś będzie nie tak to wiem ze na wsparciu tych osób mogę polegać.

Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny takie pytanie z innej polki do zaciazonych i staraczkow jakich kosmetykow uzywacie i jakich srodkow uzywacie przy sprzataniu domu ja zawsze mialam bzika na punkcie czystosci ale chyba ogranicze te kosmetyki do jak najbardziej naturalnych a srodki czystosci do spryskiwacza do szyb i plynu zwyklego.
Ja to chyba jak zajde to nie będę zmieniać śr.czystości, tylko postaram się aktywować aplikacje: leżak ogrodowy i książeczka oraz mąż kochany i ściereczka.

@nafoczka ja na drugim watku widziałam :D jestem na liście więc poza staraczkami nic mi nie przysługuje :D
@mfifi04 nie ma sie czego bać :)
@zosiak u mnie to różnie , ja mam shiza po sprzątaniach w UK i stosuje różne środki :)
@Katarina91 już genetyczne ojej jak to zleciało !!! a poza tym jak się czujesz :*
@...Margotka9022... będzie potwierdzona :**
@ivvonka dziękuję !!! mam taką nadzieję !!!:***

Hej dziewczynki:)

Ostatnio mało zaglądam bo urwanie głowy mam przed zakończeniem roku szkolnego ale cieszę sie ze jeszcze kilka dni i wolne:)

Funia i Margotka trzymam za Was kciuki w czwartek, koniecznie dajcie znać po wizycie. [emoji6]
Ja umówiłam sie dzis na badania prenatalne na 17 lipca. Pani przez telefon powiedziała mi ze bede miała pobierana krew na ten test podwójny i usg genetyczne. Tylko tak sobie myśle czy nie powinnam mieć najpierw krwi pobranej zeby juz mieć wynik na usg? Moze któraś z Was dziewczyny miała i sie bardziej orientuje?
A tak poza tym to muszę teraz wytrzymać do 12 lipca, czyli do wizyty u mojej gin...

Dziewczyny powiedzialyscie rodzince o ciąży? Czytałam ze Calineczka chyba tak. U nas nikt nie wie, zdecydowaliśmy ze powiemy dopiero po prenatalnych.

Funia, Margotka, Calineczka, Żaneta jak u was? Chyba nikogo nie pominęłam z zafasolkowanych:)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@Katarina91 krew pobieraj tego samego dnia i wynik testu z krwi jest dostępny za Max 2 tygodnie. Chyba że coś wychodzi nie tak to dzwonią. My powiedzieliśmy o ciąży po prenatalnych wszystkim ( prócz moich rodziców, bo oni też mnie odciazyli chociażby z zakupami)

Nusiu nie chce czekac bo nie mam jeszcze dziecka:/ najchetniej bym tez sie starala ale przed zajsciem w ciaze mam brac hormony a ja juz sporo przeszlam wiec musze odpoczac w razie czego jakby mi znowu nie poszlo:/
A jak dlugo masz brac? Moze zapytaj czy np 4 mies wystarczy i pazdz sprobuj?

Nusiu bede najpierw szczepiona limfocytami meza potem bede hormony brac przez ok 1,5 miesiaca lekarz mi pozwolil sie starac ale i tak mego meza nie ma a dwa zalozylam sobie pol roku co najmniej odpocznek ze wzgledu psychiki rowniez mam wzloty i upadki i nie cxuje sie na silach jeszcze po traumie ktora przeszlam.

reklama
Do góry