reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Hej dziewczynki:)

Ostatnio mało zaglądam bo urwanie głowy mam przed zakończeniem roku szkolnego ale cieszę sie ze jeszcze kilka dni i wolne:)

Funia i Margotka trzymam za Was kciuki w czwartek, koniecznie dajcie znać po wizycie. [emoji6]
Ja umówiłam sie dzis na badania prenatalne na 17 lipca. Pani przez telefon powiedziała mi ze bede miała pobierana krew na ten test podwójny i usg genetyczne. Tylko tak sobie myśle czy nie powinnam mieć najpierw krwi pobranej zeby juz mieć wynik na usg? Moze któraś z Was dziewczyny miała i sie bardziej orientuje?
A tak poza tym to muszę teraz wytrzymać do 12 lipca, czyli do wizyty u mojej gin...

Dziewczyny powiedzialyscie rodzince o ciąży? Czytałam ze Calineczka chyba tak. U nas nikt nie wie, zdecydowaliśmy ze powiemy dopiero po prenatalnych.

Funia, Margotka, Calineczka, Żaneta jak u was? Chyba nikogo nie pominęłam z zafasolkowanych:)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Dziś krótki prolog waszej moderatorki: aaaa musze was ogarnąć attachFull811567 zatem…

Zrobiłam dzięki waszej pomocy listę przydatnych rzeczy na wyjazd wakacyjny z dzieckiem. Będę pewnie jeszcze robić podobne akcje więc jeśli, któraś z Was chciałaby dołączyć do grupy MAM to napiszcie mi proszę. A takie listy i inne zostaną wam przesłane.
Obecnie z naszego wątku są:
@witch84, @mamcia2014, @MisiaMonisia, @MashaFre, @Olasec, @OneMoreTime, @gloria6, @Magdalena26,@renia5,@hajmal, @...Margotka9022..., @hona

Będą też akcje dla STARACZEK i tu musicie mi pomóc bo kojarzę was mało:
@roxie1 czuj się wyróżniona :*
Mamusie z brzuszkami wg listy: [URL='https://www.babyboom.pl/forum/temat/ciaza-po-poronieniu-lista-oczekujacych-mam.87620/']Link do: Ciaza po poronieniu- lista oczekujących mam[/URL]
nieuzupełniona oczywiście ale dużo mamy teraz małych kropeczek i wiem, że mamy nie chcą zapeszać więc napiszecie mi priv wtedy gdy poczujecie się na silach :)
[USER=168582]@Funia90
@Calineczka24

Oczywiście to działa w obie strony bo jeśli nie chcecie uczestniczyć w moich prywatnych konwersacjach to tez poproszę o wiadomość
Mamusie z brzuszkami wg listy:

Link do: Ciaza po poronieniu- lista oczekujących mam
Oczywiście to działa w obie strony bo jeśli nie chcecie uczestniczyć w moich prywatnych konwersacjach to tez poproszę o wiadomość

AAAsia :p[/USER]
Ej no? Trzeba wam palcem pogrozić? Jak ja was mam spamietac :D Nikt nic tylko @Funia90 skarbus :* Funiu doskonale rozumiem co i jak :)

Roxie123, to ja teraz czekam na Twój post za miesiąc jak napiszesz: dziewczyny, mam już niepotrzebne 39, nie no... 33 testy (bo ze 3 robimy za wcześnie, a 3 dodatkowo jak czwarty wyjdzie dwukreskowy) Oj, żeby tak los Ci psikusa zrobił☺

@nafoczka ja dam znać po czwartku jak w ogóle ciąża zostanie potwierdzona.

@katarina u mnie wiedzą wszyscy. Ja mieszkam z rodzicami w jednym domu wiec ciężko to ukryć zwłaszcza gdy dużo leżę. Teściowa tez wie. Szef i koledzy wiedzą bo trzeba mnie odciążyć w ciężkich pracach.
Wyszłam z założenia co ma być to będzie. Te same osoby wiedzą o poronieniu. Nie chce dopuszczać myśli ze znów mnie to spotka ale jeśli coś będzie nie tak to wiem ze na wsparciu tych osób mogę polegać.

Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny takie pytanie z innej polki do zaciazonych i staraczkow jakich kosmetykow uzywacie i jakich srodkow uzywacie przy sprzataniu domu ja zawsze mialam bzika na punkcie czystosci ale chyba ogranicze te kosmetyki do jak najbardziej naturalnych a srodki czystosci do spryskiwacza do szyb i plynu zwyklego.
Ja to chyba jak zajde to nie będę zmieniać śr.czystości, tylko postaram się aktywować aplikacje: leżak ogrodowy i książeczka oraz mąż kochany i ściereczka.

@nafoczka ja na drugim watku widziałam :D jestem na liście więc poza staraczkami nic mi nie przysługuje :D
@mfifi04 nie ma sie czego bać :)
@zosiak u mnie to różnie , ja mam shiza po sprzątaniach w UK i stosuje różne środki :)
@Katarina91 już genetyczne ojej jak to zleciało !!! a poza tym jak się czujesz :*
@...Margotka9022... będzie potwierdzona :**
@ivvonka dziękuję !!! mam taką nadzieję !!!:***

Hej dziewczynki:)

Ostatnio mało zaglądam bo urwanie głowy mam przed zakończeniem roku szkolnego ale cieszę sie ze jeszcze kilka dni i wolne:)

Funia i Margotka trzymam za Was kciuki w czwartek, koniecznie dajcie znać po wizycie. [emoji6]
Ja umówiłam sie dzis na badania prenatalne na 17 lipca. Pani przez telefon powiedziała mi ze bede miała pobierana krew na ten test podwójny i usg genetyczne. Tylko tak sobie myśle czy nie powinnam mieć najpierw krwi pobranej zeby juz mieć wynik na usg? Moze któraś z Was dziewczyny miała i sie bardziej orientuje?
A tak poza tym to muszę teraz wytrzymać do 12 lipca, czyli do wizyty u mojej gin...

Dziewczyny powiedzialyscie rodzince o ciąży? Czytałam ze Calineczka chyba tak. U nas nikt nie wie, zdecydowaliśmy ze powiemy dopiero po prenatalnych.

Funia, Margotka, Calineczka, Żaneta jak u was? Chyba nikogo nie pominęłam z zafasolkowanych:)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@Katarina91 krew pobieraj tego samego dnia i wynik testu z krwi jest dostępny za Max 2 tygodnie. Chyba że coś wychodzi nie tak to dzwonią. My powiedzieliśmy o ciąży po prenatalnych wszystkim ( prócz moich rodziców, bo oni też mnie odciazyli chociażby z zakupami)

Nusiu nie chce czekac bo nie mam jeszcze dziecka:/ najchetniej bym tez sie starala ale przed zajsciem w ciaze mam brac hormony a ja juz sporo przeszlam wiec musze odpoczac w razie czego jakby mi znowu nie poszlo:/
A jak dlugo masz brac? Moze zapytaj czy np 4 mies wystarczy i pazdz sprobuj?

Nusiu bede najpierw szczepiona limfocytami meza potem bede hormony brac przez ok 1,5 miesiaca lekarz mi pozwolil sie starac ale i tak mego meza nie ma a dwa zalozylam sobie pol roku co najmniej odpocznek ze wzgledu psychiki rowniez mam wzloty i upadki i nie cxuje sie na silach jeszcze po traumie ktora przeszlam.

reklama
Do góry