reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@zosiak ja tez uwielbiam tunczyka i np lososia[emoji14]dzieki za foto[emoji5]

@roxie123
Widze ,ze jestes kochana wyluzowana i pamietaj ,ze nawet jesli teraz nie zajdziesz(a uda sie[emoji4]) to najpozniej w 2-3 cyklu ,bo skoro wczesniej zachodzilas to nie widze problemu[emoji5]tym bardziej ,ze luzik wlaczylas wiec musi sie udac[emoji5]
Ja tracialam ciaze w 10 tyg a zaden lekarz nie pisnal o encortonie,a ja sama nie chce brac na wlasna reke,choc nawet jedna dziewczyna chciala sie ze mna nim podzileic[emoji4]
Powiem Ci ,ze po clexane nie mam skutkow ubocznych zadnych,jedynie na poczatku schizowalam ,ze umre bo serce mi sie zatrzyma,ale jak widac zyje[emoji16]
Po encortonie mozesz puchnac,ale czego sie nie robi dla dzidzi[emoji4]
Trzymam kciuki[emoji5]

@margotka za Ciebie tez kochana[emoji5]

@hona jak nie masz mocnej @ to mozesz brac ,jak mocne to przerwij i wroc po @ [emoji4]

@marluk210 ja mialam bete 47 w 26 dc a owu podejrzewam na 15dc takze twoja beta wydaje mi sie obiecujaca.
Masz dupka?jak tak to bierz[emoji4]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
@olga_d witaj :) nie pomogę bo nie słyszłam o tym niestety ;/
@Funia90 no nastawienie mam dobre , w sumie licze na zafasolkowanie ale jakby się nie udało to będę czekać znowu do następnego cyklu . Wszystko okaże się za 2tyg :) w kazdym razie zrobię wszystko żeby było dobrze :) co do tego encortonu to czytałam i dużo kobiet go bierze więc moze przeżyje najwyżej będę żabą :D musze zrobić harmonogram tego wszystkiego :)
@marluk210 ja popieram funie :) bardzo obiecująca beta

@marluk210 ja plamilam od 22-27dc potem przeszlo i znoe plamilam 4t5d przez kilka dni.
Takze bierz dupka 2x1 i czekamy[emoji4]

@olga_d ja tez nic nie wiem o tym leku[emoji20]

@roxie123 oby mi sie udalo teraz bez tego sterydu bo bede miala sobie za zle ,ze go nie wzielam[emoji20]

@Funia90 jesteś pod opieką lekarza więc nie martw się :* ewentualnie zapytaj swojego co on na to .
@Katarina91 jak zwykle popieram funie , na oko spoko :D
podesłałam Ci fajny kalkulator ale chyba forum blokuje inne strony tego typu więc się nie pokazało

Chyba pójdę po prostu we wtorek na usg, czytam w internecie ze do 5 tygodnia beta wzrasta o 66% co 48h a pozniej przyrost zwalnia. @nafoczka moze Ty pomożesz? Czy przyrost z 23904 na 47734 po prawie 92h jest Ok? 6t5d? Czy juz teraz nie powinnam sie sugerować beta?

Roxie patrzyłam juz na kalkulatorze, wg niego wynik za niski 42% ale podobno po 5 tygodniu nie ma juz przyrostu 66% tylko mniej, wiec moze niepotrzebnie sie schizuje :/

Ostatnia edycja:
@Katarina91 ja bym juz nie badala bety,wiesz ja akurat jestem przeciwniczka tego stresu[emoji5]
Poszlabym na usg[emoji4]

@roxie123 mam nadzieje,ze witaminy i zastrzyki u mnie zadzialaja,bo zanim pogadam z lekarzem to bedzie za pozno,tylko ,ze ja poki co nie widze podstaw do brania encortonu.
Zobacze 22-go co powie,ale to i tak za pozno bo go sie bierze juz po owu lub od pozytywnego testu.
Narazie nie bede panikowac.

Werzucam Ci tez screena stronki z tych witamin ,na dowod[emoji5]w tej drugiej co mi wyslalas tez tak pisze,ale widzisz dziewczyny biora wiec tym sie nie sugeruj[emoji4]
1496428446-aaaaaa.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@Funia90 ja w sumie nie poradze Ci jakie są podstawy żeby go brać , sama dzisiaj pierwszy raz o nim usłyszałam ... lekarz powiedział ,że w moim przypadku ma za zadanie bardziej pomóc niż zaszkodzić więc pozostało mi mu zaufać ;/ bo co jak co ale ciemna jestem nie znam wszystkich leków . O widzisz to dziwne :O no biorą właśnie , nawet nafoczka nasza pisała żeby brać , kurde trudno na razie wezme i już zawsze później można odstawić i zamienić :)

Do góry