reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@hona czuje sie dobrze,jedynie czasem cycuszki pobolewaja i sa nabrzmiale.
A co do pracy,to rzeczywiscie ten weekend byl ciezki ale nie moglam niestety nie pojechac.
Teraz wrocialam z pracy i bede leniuchowac troche,nic nie sprztam,jedynie moze po zakupy pojade[emoji4]
Ogolnie staram sie wszystko brac na luzie ,nawet to,ze moj pies zrzucil dzis 20 wyswietlaczy do samsungow,razem ogromna wartosc.
Jeszcze nie sprawdzalismy cZy dzialaja.
Jak sie stlukly to trudno,zjemy psia karme[emoji4]prZez 2 miesiace[emoji4]

Dziewczynki poproscie o fluidki starsze ciezarowki[emoji5]ja trzymam kciuki

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
@Asia2104 o masakra też bym zmieniła szpital ...co jak co ale to przegięcie ;/ 3maj się :** musi być dobrze tak czy inaczej
@hona tak dokładnie wszystko sprawne :D hihi no nie pomogła właśnie ;p
@Funia90 coś musiało wstrzymać ... ale no oby to była ostatnia @ w tym roku ;p

Cały dzień sadziłam byliny i jałowce na działce :D przychodzę sobie do domku < rodzinnego bo na razie mieszkamy u mamy > i proszę małpica się pokazała niewiele ale jest :D :D :D także ufffff jest .... rano już pewnie będzie wodospad niagara :D chyba nigdy się tak nie cieszyłam z tej wredoty ;p
No to by było superowo tydzień @ 2czerwca wizyta zaopatrzenie się w to co trzeba i do roboty staranka czas start :D śmiejcie się ze mnie ale ... tak długo czekałam żeby móc znowu spróbować ... eh ... nie nastawiam się od razu że będa 2kreski ale sama świadomość ,że już mogę . No i kupiłam dzisiaj acard także po @ zacznę brać :) Dzięki dziewczyny ,że jesteście :* jakby nie Wy to bym chyba nie wiem co ... do ściany bym gadała ;p

Dziewczyny ratunku,odebralam wynik homocysteiny i uwaga:
05 kwiecien 10,47 (3,70 - 13,90)
19 maj 11,57 taka sama norma
O co kuzwa chodzi?Bralam metylowany kwas foliowy,jadlam B complex co prawda nie metylowane,ale myslalam.ze choc troche spadenie , a nie jeszcze wzrosnie,Co mam robic?Nie badalam mutacji.
Ratunku dziewczyny,a my wlasnie podjelismy decyzje ,ze sie staramy

Hona to dziwne ze nic nie spadło. Chyba sok z buraka tez obniża homocysteine No i chyba jednak warto byłoby brać metylowane b6 i b12 zeby obniżyć

@hona zbadaj może te mutacje ;/ hm ja czytałam że jesli się bierze metylowane b12 b6 i folian razem to szybki spadek jest , u mnie tak przynajmniej było , u Ciebie może faktycznie krótki czas albo nie wiem ;/

Teraz przed staraniami idę zbadać homocysteine znowu może nawet w tym tyg dla pewności czy badać coś jeszcze co ma wspólnego z krzepnięciem ? chodzi mi o to żeby dostać heparyne bez wymysłów lekarza zeby jeszcze badania jakies robic tylko isc z kompletem czy po prostu homocysteina wystarczy ?

Roxie ale widzisz ja mam homocysteine 5,30, badałam jeszcze ddimer i APTT i tez w normie a mam dwie mutacje :/

Dobrze ze @ w końcu przyszła, sie ociągała [emoji12]

Ostatnia edycja:
@Asia2104 o masakra też bym zmieniła szpital ...co jak co ale to przegięcie ;/ 3maj się :** musi być dobrze tak czy inaczej
@hona tak dokładnie wszystko sprawne :D hihi no nie pomogła właśnie ;p
@Funia90 coś musiało wstrzymać ... ale no oby to była ostatnia @ w tym roku ;p

Cały dzień sadziłam byliny i jałowce na działce :D przychodzę sobie do domku < rodzinnego bo na razie mieszkamy u mamy > i proszę małpica się pokazała niewiele ale jest :D :D :D także ufffff jest .... rano już pewnie będzie wodospad niagara :D chyba nigdy się tak nie cieszyłam z tej wredoty ;p
No to by było superowo tydzień @ 2czerwca wizyta zaopatrzenie się w to co trzeba i do roboty staranka czas start :D śmiejcie się ze mnie ale ... tak długo czekałam żeby móc znowu spróbować ... eh ... nie nastawiam się od razu że będa 2kreski ale sama świadomość ,że już mogę . No i kupiłam dzisiaj acard także po @ zacznę brać :) Dzięki dziewczyny ,że jesteście :* jakby nie Wy to bym chyba nie wiem co ... do ściany bym gadała ;p
No widzisz, czyli jednak psychika :p a jak się dowiedziałas że wszystko jest ok, to @ przyszła :)

To teraz ja czekam na swoją, ale to jeszcze prawie 3 tygodnie, mam nadzieję że szybko zleci i zaczynam starania :)

reklama
Teraz umowe mam na 2 lata
W momencie zakonczenia bede miala prawdopodobnie 5 tydzien.
W poniedzialek jade do ginekologa potwierdzic ciaze.
W takim razie pracodawca nie ma obowiązku przedłużenia umowy, inaczej sytuacja by wyglądała gdybyś w chwili zakończenia umowy kończyła 12 tydzień.
Najlepiej jakbyś poczekała z informowanie pracodawcy do przedłużenia umowy, jednak pamiętaj ze najważniejsze jest Twoje zdrowie i bezpieczeństwo. Mam nadzieje ze się ulozy;)

Napisane na GT-I9305 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry