reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@roki_1991 dzięki :* u mnie ciąża odpada a jestem niespokojna tylko przez tą torbielke mam nadzieje ze nic mi tam nie blokuje i chce to sprawdzić dla świętego spokoju :) napiszę po bo już się zbieram :)
Jeśli masz torbielke to to duzo wyjaśnia. Mi lekarka w 28 dc powiedziała ze okres mogę dostać nawet za 3 tygodnie bo torbiel lubi blokować. Wprawdzie ja dostałam 3 dni później ale brałam pod uwagę ze mogę poczekać trochę dłużej...

Sent from my SM-J320FN using Forum BabyBoom mobile app

reklama
@Calineczka24 Nie muszą niestety z Tobą podpisać kolejnej umowy ani jej przedłużać do dnia porodu. Przedłużeniu do dnia porodu ulegają umowy, kiedy w dniu ich końca skończyłabyś 3 miesiąc ciąży - a tak nie jest w Twoim przypadku. A może zamiast brać zwolnienie - mogłabyś po prostu wziąć urlop wypoczynkowy na te kilka dni? Jeśli masz fajną/stabilną pracę, to bym nie bawiła się w L4 na 80% - bo potem mogą Ci zarzucić, że wiedziałaś, że w ciąży jesteś i to zataiłaś. A PRZEDE WSZYSTKIM - GRATULACJE!!!! NUDNEJ CIĄŻY ŻYCZĘ!!!
Aaa - i nie będziesz musiała czekać z L4 aż skończysz 3 miesiąc ciąży. Ciąża jest chroniona jeśli 3 miesiąc przypada przed datą końca umowy :)

@roxie123 A to franca w chowanego się z Tobą bawi! Ale mi przy cyklach 28-dniowych czasami zdarzają się 35-36-dniowe, więc może faktycznie psychicznie Ci się nieco blokuje?

@zosiak Odnoszę wrażenie, że już na spokojniej do straty podchodzisz? Cieszę się bardzo! A myślisz o kolejnych staraniach?

No wróciłam :) więc tak dalej jestem w kropce ... ale uspokojona :) torbielki nie ma także + , mam czekać na @ jesli do tygodnia się nie pojawi mam przyjść na kontrole w poniedziałek . Lekarz mówi ,że zaburzenie cyklu albo ciąża i żeby dac mi ewentualnie tabletki na wywołanie < gdyby nie przyszła > to musi zrobic za tydzień usg czy nie ma pęcherzyka ciążowego ja mu mówiłam ,ze nie ma takiej opcji nawet ;p więc dalej musze czekać na tą wredote ... oby przyszła w końcu ;/
Eh czemu nie moze byc normalnie :< juz sie cieszylam na ten cykl ...

Roxie ale dobrze ze sparwdzilas:) moze to przez stres @ sie opóźnia :)

Ja byłam dzis odebrać wyniki i przy okazji zrobiłam betę, zeby sprawdzić czy przyrasta. Także wieczorem dam znać.

A tak w ogole dziewczyny betę trzeba robić na czczo czy niekoniecznie?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@roxie123 to w sumie dobra wiadomość, bo nie znalazł tam nic złego :) może faktycznie za bardzo chcesz tej @ i psychicznie ci to jakoś blokuje. Musisz wyluzowac ( wiem że łatwo mówić a trudniej zrobić) i będzie dobrze, zobaczysz :)

Roxie ale dobrze ze sparwdzilas:) moze to przez stres @ sie opóźnia :)

Ja byłam dzis odebrać wyniki i przy okazji zrobiłam betę, zeby sprawdzić czy przyrasta. Także wieczorem dam znać.

A tak w ogole dziewczyny betę trzeba robić na czczo czy niekoniecznie?

Nie musisz na czczo ;)

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

@roxie123 to w sumie dobra wiadomość, bo nie znalazł tam nic złego :) może faktycznie za bardzo chcesz tej @ i psychicznie ci to jakoś blokuje. Musisz wyluzowac ( wiem że łatwo mówić a trudniej zrobić) i będzie dobrze, zobaczysz :)
Ja zwykle dostawałam okres jak zrobiłam test ciążowy [emoji28][emoji28][emoji28]

Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom

Czesc dziewczyny ledwo zyje,wrocilismy o polnocy do domu bo takie korki byly[emoji58]
A od 7.30 na nogach[emoji58]

Asiu ja mialam obrzek pierwszej dzidzi,tak jak nafoczka pisala,chodzi o to ,ze serdudzko sie zatrzymalo kilka dni wczesniej i stad obrzek.

@roxie123 jak ja bym chciala zeby to jednak byla ciaza[emoji5]
A jesli nie to niech malpa nadchodzi[emoji4]
Dobrze,ze poszlas sprawdzic,czekamy razem z Toba[emoji5]

Katarina nie musisz byc na czczo ,ja w ogole nie ide badac przyrostu,nie bede zasmiecac sobie tym glowy.
Aaa i najlepiej badac po 48 h przyrost.[emoji4]

Calineczka tak tez nam sie udalo[emoji5]ja mialam om 24 kwietnia takze idziemy leb w leb[emoji4]w ktorym dc badalas bhcg?

Niby nie mam steresa takiego bo szukam zajęcia sobie i nie myśle ale z każdym dniem mnie to drażni ;/ no na szczęście nic złego nie ma :) test tez dobra metoda hehe robiłam ale nic a nic :D martwi mnie tylko jak to będzie z ow później ...

reklama
Do góry