reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@roki_1991 dzięki :* u mnie ciąża odpada a jestem niespokojna tylko przez tą torbielke mam nadzieje ze nic mi tam nie blokuje i chce to sprawdzić dla świętego spokoju :) napiszę po bo już się zbieram :)
Jeśli masz torbielke to to duzo wyjaśnia. Mi lekarka w 28 dc powiedziała ze okres mogę dostać nawet za 3 tygodnie bo torbiel lubi blokować. Wprawdzie ja dostałam 3 dni później ale brałam pod uwagę ze mogę poczekać trochę dłużej...

Sent from my SM-J320FN using Forum BabyBoom mobile app

reklama
@Calineczka24 Nie muszą niestety z Tobą podpisać kolejnej umowy ani jej przedłużać do dnia porodu. Przedłużeniu do dnia porodu ulegają umowy, kiedy w dniu ich końca skończyłabyś 3 miesiąc ciąży - a tak nie jest w Twoim przypadku. A może zamiast brać zwolnienie - mogłabyś po prostu wziąć urlop wypoczynkowy na te kilka dni? Jeśli masz fajną/stabilną pracę, to bym nie bawiła się w L4 na 80% - bo potem mogą Ci zarzucić, że wiedziałaś, że w ciąży jesteś i to zataiłaś. A PRZEDE WSZYSTKIM - GRATULACJE!!!! NUDNEJ CIĄŻY ŻYCZĘ!!!
Aaa - i nie będziesz musiała czekać z L4 aż skończysz 3 miesiąc ciąży. Ciąża jest chroniona jeśli 3 miesiąc przypada przed datą końca umowy :)

@roxie123 A to franca w chowanego się z Tobą bawi! Ale mi przy cyklach 28-dniowych czasami zdarzają się 35-36-dniowe, więc może faktycznie psychicznie Ci się nieco blokuje?

@zosiak Odnoszę wrażenie, że już na spokojniej do straty podchodzisz? Cieszę się bardzo! A myślisz o kolejnych staraniach?

No wróciłam :) więc tak dalej jestem w kropce ... ale uspokojona :) torbielki nie ma także + , mam czekać na @ jesli do tygodnia się nie pojawi mam przyjść na kontrole w poniedziałek . Lekarz mówi ,że zaburzenie cyklu albo ciąża i żeby dac mi ewentualnie tabletki na wywołanie < gdyby nie przyszła > to musi zrobic za tydzień usg czy nie ma pęcherzyka ciążowego ja mu mówiłam ,ze nie ma takiej opcji nawet ;p więc dalej musze czekać na tą wredote ... oby przyszła w końcu ;/
Eh czemu nie moze byc normalnie :< juz sie cieszylam na ten cykl ...

Roxie ale dobrze ze sparwdzilas:) moze to przez stres @ sie opóźnia :)

Ja byłam dzis odebrać wyniki i przy okazji zrobiłam betę, zeby sprawdzić czy przyrasta. Także wieczorem dam znać.

A tak w ogole dziewczyny betę trzeba robić na czczo czy niekoniecznie?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@roxie123 to w sumie dobra wiadomość, bo nie znalazł tam nic złego :) może faktycznie za bardzo chcesz tej @ i psychicznie ci to jakoś blokuje. Musisz wyluzowac ( wiem że łatwo mówić a trudniej zrobić) i będzie dobrze, zobaczysz :)

Roxie ale dobrze ze sparwdzilas:) moze to przez stres @ sie opóźnia :)

Ja byłam dzis odebrać wyniki i przy okazji zrobiłam betę, zeby sprawdzić czy przyrasta. Także wieczorem dam znać.

A tak w ogole dziewczyny betę trzeba robić na czczo czy niekoniecznie?

Nie musisz na czczo ;)

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

@roxie123 to w sumie dobra wiadomość, bo nie znalazł tam nic złego :) może faktycznie za bardzo chcesz tej @ i psychicznie ci to jakoś blokuje. Musisz wyluzowac ( wiem że łatwo mówić a trudniej zrobić) i będzie dobrze, zobaczysz :)
Ja zwykle dostawałam okres jak zrobiłam test ciążowy [emoji28][emoji28][emoji28]

Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom

Czesc dziewczyny ledwo zyje,wrocilismy o polnocy do domu bo takie korki byly[emoji58]
A od 7.30 na nogach[emoji58]

Asiu ja mialam obrzek pierwszej dzidzi,tak jak nafoczka pisala,chodzi o to ,ze serdudzko sie zatrzymalo kilka dni wczesniej i stad obrzek.

@roxie123 jak ja bym chciala zeby to jednak byla ciaza[emoji5]
A jesli nie to niech malpa nadchodzi[emoji4]
Dobrze,ze poszlas sprawdzic,czekamy razem z Toba[emoji5]

Katarina nie musisz byc na czczo ,ja w ogole nie ide badac przyrostu,nie bede zasmiecac sobie tym glowy.
Aaa i najlepiej badac po 48 h przyrost.[emoji4]

Calineczka tak tez nam sie udalo[emoji5]ja mialam om 24 kwietnia takze idziemy leb w leb[emoji4]w ktorym dc badalas bhcg?

Niby nie mam steresa takiego bo szukam zajęcia sobie i nie myśle ale z każdym dniem mnie to drażni ;/ no na szczęście nic złego nie ma :) test tez dobra metoda hehe robiłam ale nic a nic :D martwi mnie tylko jak to będzie z ow później ...

reklama
Do góry