reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Wiadomości z frontu:
W szpitalu od 6:30. Na izbie przyjęć Pan doktor mi powiedział ze skoro dziecko nie żyje 2 tygodnie to sprawa nie jest pilna i żebym zaczekala czy wystarczy łóżek po przyjęciu tych u których czas ma znaczenie.
Od 11 do 13 już po przyjęciu na taborecie w korytarzu. I milion razy z dyżurki " a która to na przerwanie ciąży??"
Ostatecznie- jestem ma sali.
Jakaś młoda Pani doktor mnie zbadała na fotelu ale powiedziała ze na więcej nie mam co liczyć bo ma dużo pacjentek.

Zabieg najwcześniej środa/czwartek. Bo " a co sobie pani myślała? Ze przyjdzie i po wszystkim??"

I pytanie brzmi. Całkiem retoryczne.
Czy na prawdę nie można ronić bardziej po ludzku?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Wiadomości z frontu:
W szpitalu od 6:30. Na izbie przyjęć Pan doktor mi powiedział ze skoro dziecko nie żyje 2 tygodnie to sprawa nie jest pilna i żebym zaczekala czy wystarczy łóżek po przyjęciu tych u których czas ma znaczenie.
Od 11 do 13 już po przyjęciu na taborecie w korytarzu. I milion razy z dyżurki " a która to na przerwanie ciąży??"
Ostatecznie- jestem ma sali.
Jakaś młoda Pani doktor mnie zbadała na fotelu ale powiedziała ze na więcej nie mam co liczyć bo ma dużo pacjentek.

Zabieg najwcześniej środa/czwartek. Bo " a co sobie pani myślała? Ze przyjdzie i po wszystkim??"

I pytanie brzmi. Całkiem retoryczne.
Czy na prawdę nie można ronić bardziej po ludzku?

Chora sytuacja. Gdybym na dzień dobry to usłyszała to zmieniłabym szpital. Bo na taki zabieg ze skierowaniem możesz jechać wszędzie! Ja osobiście pojechałam do szpitala w innym mieście bo wiedziałam że tam będę mieć ludzkie traktowanie. Trzymaj się tam jakoś. Skoro już jesteś na oddziale to musisz tam zostać. Dali Ci jakieś leki?

Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom

Co to w ogóle za chora sytuacja! Też bym na twoim miejscu zmieniła szpital jeśli masz taką możliwość. Niestety tak to jest ze dla lekarza to jest codzienność, sama widziałam u siebie. Byłam 6 pacjentka tego dnia na taki zabieg. Rzadko można się spodziewać współczucia czy chociaż zrozumienia. U mnie zabieg był o 22, bo moja lekarka zadzwoniła do tego szpitala gdzie pracowała i poprosiła ta swoja koleżankę co miała dyżur, żeby mi ten zabieg zrobiła. Co prawda widziałam że jej to nie ma rękę, bo miała jeszcze poród do odebrania i widziałam minę jak powiedziałam że chce mieć zabieg dzisiaj. Zrobiła mi zabieg, ale nie powiedziała ani słowa. Następnego dnia rano wyszłam, ale na obchodzie nic lekarz mi nie powiedział. Jedyny plus jest taki że na obchodzie była mega miła pani psycholog i chociaż z jej strony poczułam chęć pomocy, więc to już coś...
Trzymaj się kochana i nie daj się im tam!! Jesteśmy z tobą :*

Ja pół dnia czekałam aż się mną zajmą w szpitalu, ale wszyscy byli bardzo mili i nawet mnie przytulali. Wszystko ładnie tłumaczyli i w sumie dzięki nim uniknelam łyżeczkowania

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

@Asia2104 masakra jak dla mnie,skoro zabieg w srode lub czwartek to w jakim celu Cie tam trzymaja?
Ja za pierwszym razem o tym,ze serduszko nie bije dowiedzialam sie w czwartek ,zabieg ustalily na wtorek,wyblagalam poniedzialek,prZyszlam rano na czczo.
Drugi raz w dzien wizyty bylam juz w szpitalu.
Moze sprobuj w innym szpitalu?
Np niech twoj M jedzie sie zorientowc gdzie mogliby Cie przyjac.
Bardzo Ci wspolczuje,ja za kazdym razem chcialam miec jak najszybciej szpital za soba.
[emoji20]

@roxie123 wazne,ze nie ma torbieli[emoji4]ja mysle ,ze ta histero opoznia okres,jesli upierasz sie ,ze to nie ciaza[emoji4]

Dziewczyny zapomnialam jeszcze napisac ,ze w dniu bhcg zbadalam tez wit d ,poltora miesiaca temu bylo 15 a teraz 38 ,norma 30-100 ,takze jest lepiej[emoji4]
Natomiast prosgesteron ok 15 ,chyba za niski ,ale na szczescie biore dupka,on podobno w krwi poziomu nie podnosi ale stwarza dobre srodowisko dla dzidzi[emoji4]

Funia wiem ze po 48, 48h minęło w sobotę a dzis kolejne 48 od soboty wiec łatwo obliczyć czy dobrze przyrasta :)
Dzięki dziewczyny jesteście nieocenione :)

@Katarina91 to czekam na wynik[emoji4]aaaa o kiecke slubna sie nie martw,raz ,ze do sierpnia wiele nie prZytyjesz,a dwa krawcowe moga zdzialac cuda[emoji5]

Asia kochana trzymaj sie jakos,wiem ,ze jest ciezko.I dziewczyny maja racje, nie daj sie im. Ja na szczescie trafilam na super lekarzy,chyba za obydwoma razami, tylko pani anestezjolog mnie tak zgrzala,jak juz lezalam na stole przed zabiegiem,ze w tamtej chwili zyczylam jej,aby i ja to spotkalo,to bedzie wiedziala jak moge sie czuc.Pisz do nas co sie dzieje,jak sie czujesz,pisz o wszystkim.

Calineczka Tobie chyba jeszcze nie gratulowalam,wiec meeeegggggaaaa gratki kochana,nuuudnej ciazy zycze :-p

Roxie najwazniejsze,ze "podwozie" w porzadku.Wiem,jak to jest czekac na @ i jak na zlosc po niej ani widu ani slychu.Nawet biala bielizna nie pomogla?:-D

Funia a Ty jak sie czujesz?Moze przystopuj troszke z ta praca,wiem,ze nie dzwigasz,ale samo przemeczenie,niedospanie tez nie wplywa dobrze.

Katarina czekamy na Twoja beta z niecierpliwoscia.

A ja sie przypomne ,ze prosilam o ciazowe fluidki, i nic.:oo: Ktoras,cos????

Sluchajcie,chcialam wejsc na ten nasz watek zdjeciowy,ale nie mam pojecia jak go znalezc,hehehe,ja blondynka ,wiecie.:D

reklama
Do góry