reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

To Calineczka ja bym poszla na l4 tym bardziej ze mialas juz problemy a zalezy nam na utrzymaniu ciazy ale decyzja nalezy do Ciebie nie pamietam Twojej historii mozesz przypomniec? Po ilu poronieniach jestes? Z tymi przedluzeniami jest roznie narawde czasem daja czasem nie, wiem natomiast ze ze stazami jest pokopane bo od razu konczysz prace w momencie jak zajdziesz w ciaze moja kolezanka tak miala. Mysle ze w Twoim przypadku musisz patrzec na Twoje zdrowie i dziecka a juz napewno nie zamartwiac sie tym co bedzie.

Jestem po jednym poronieniu.
Poroniłam 23.12.2016 w 4 tc
Teraz Nam się w końcu udało ;)
Tylko, że jak pójdę teraz na L4 to z dniem 1.06.2017 kończą ze mną współpracę bo nie mają obowiązku przedłużyć mi umowy jeśli nie jestem w 3 miesiącu ciąży.

reklama
Asiu tak jak miałam obrzęk płodu, oznacza to że dzidzia juz chwile jest obumarła i potocznie mówiąc obrzekla czyli spuchla. W takich wypadkach najczęściej szybko robi się wylyzeczkowanie bo grozi to zakażeniem a nawet i sepsa.
Zapraszam na nasz wątek o badaniach i lekach może ci coś wpadnie do głowy, przejrzyj naszych lekarzy

Link do: Ciaze po poronieniach zakonczone sukcesem- badania, przebieg

Calineczka a do kiedy ta umowa? Ja bym poczekała co zrobia i po tych 3mach poszła na l4 wtedy nie ważne na ile ci dadzą i tak będą musieli przedłużyć do dnia porodu. JEsli zaś będzie ci ciężko to idź na L4 ale popros o nieciazowe czyli bez kodu B. Dostaniesz 80% ale po jakimś czasie jak juz się wszystko unormuje możesz wnieść o wyrownanie

Lepiej na tym wyjdę jeśli wezmę L4 bez oznaczenia kodu B ?
Umowę mam do 1.06.2017
Tylko boję się pracować bo nie mam lekkiej roboty. Dźwigam, praca cały czas stojąca, w soboty po 10,5 godziny.

Calineczko to nawet sie nie zastanawiaj. jak dugo tam pracujesz?? poszlabym na l4 bez kodu ja tez tak zrobie 2 razy popelnilam blad potem musial am eie tlumaczyc zawsze mozesz powiedziec zapalenie pluc a wszyscy sie tego boja i nawet sie ciesza ze idziesz na l4 bo to zarazliwe.

Lepiej na tym wyjdę jeśli wezmę L4 bez oznaczenia kodu B ?
Umowę mam do 1.06.2017
Tylko boję się pracować bo nie mam lekkiej roboty. Dźwigam, praca cały czas stojąca, w soboty po 10,5 godziny.
Jeśli będzie bez kodu B to w pracy nie będą wiedzieć zw to ciąża tylko po prostu L4 z tym ze tak jak pisze na początku zapłacą 80% tak jak zwykle L4. Tylko lekarza musisz poprosić. On wpisze faktyczny nr statystyczny choroby ale na odcinku do pracy tego nie widać. Jakbyś bardo chciała kombinować to i od rodzinnego możesz wziąść ale tego nie wyrównasz

Jeśli będzie bez kodu B to w pracy nie będą wiedzieć zw to ciąża tylko po prostu L4 z tym ze tak jak pisze na początku zapłacą 80% tak jak zwykle L4. Tylko lekarza musisz poprosić. On wpisze faktyczny nr statystyczny choroby ale na odcinku do pracy tego nie widać. Jakbyś bardo chciała kombinować to i od rodzinnego możesz wziąść ale tego nie wyrównasz

Kochana a jak ma się później do tego kontrola z ZUS-u ?

@calineczka a na ile teraz masz podpisana umowę? i w którym tygodniu będziesz w momencie jej zakończenia? to jest najistotniejsze.

Napisane na GT-I9305 w aplikacji Forum BabyBoom

@Calineczka24 nie pomoge w tych kwestiach niestety ;/ ale pamietaj że dzidzia najważniejsza ...zaczniesz dzwigac się przemęczać to tez mozesz Wam zaszkodzić ...

Dziewczyny u mnie dalej bez @ ;/ dzisiaj 34dc ... ide do miejscowego gina bo dzisiaj przyjmuje na nfz to niech podglądnie co mi się tam porobiło ;/ mogłabym czekac ale on przyjmuje na fundusz tylko w poniedzialki , i rozchodzi się o to ze 2 czerwca mam wizytę u mojego prywatnego gina a mam być na niej juz po @ , która nie wiem kiedy przyjdzie a nie chce żeby mi wizyta przepadła bo do niego nie tak łatwo się dostać ... no i martwie sie żeby nic tam złego znowu nie wyszło :<

@roxie123 idź, niech Cię zbada. Może powie co się dzieje. Ale to nie musi być nic strasznego, musisz wierzyć w to że będzie dobrze :* ja w cyklu przed ciąża przy normalnych 28-30dniowych cyklach miałam cykl 42 dni!! Totalnie z nikąd się taki zrobił... Ponieważ myślałam że to ciąża, to umówiłam się do gin, chociaż testy były negatywne, a że dwa dni przed wizytą dostałam mega krwawienia to szłam na wizytę z totalnym dołem. Lekarka zrobiła mi usgg powiedziała że to zwykła @ ale żebym dla pewności zbadała betę. Wyszła<0.1 więc po prostu był taki cykl. A że w następnym cyklu zaszłam w ciążę, chociaż się tego nie spodziewałam, bo miałam wszystkiego dosyć, to tłumacze sobie moje poronienie tym, że coś mi się zorganizmie przestawiło, bo zaszłam w 10 dc... Tym staram się tłumaczyć sobie to co się stało....
Także czasem może być ze te cykle się wydłuża i wredna @ nie przychodzi jak się na nią czeka. Trzymam kciuki i dawaj znać jak po wizycie :*

@roki_1991 dzięki :* u mnie ciąża odpada a jestem niespokojna tylko przez tą torbielke mam nadzieje ze nic mi tam nie blokuje i chce to sprawdzić dla świętego spokoju :) napiszę po bo już się zbieram :)

reklama
@roki_1991 dzięki :* u mnie ciąża odpada a jestem niespokojna tylko przez tą torbielke mam nadzieje ze nic mi tam nie blokuje i chce to sprawdzić dla świętego spokoju :) napiszę po bo już się zbieram :)
Daj koniecznie znać ;-)[emoji110] [emoji110] trzymam kciuki za dobre wieści

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry