reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

To Calineczka ja bym poszla na l4 tym bardziej ze mialas juz problemy a zalezy nam na utrzymaniu ciazy ale decyzja nalezy do Ciebie nie pamietam Twojej historii mozesz przypomniec? Po ilu poronieniach jestes? Z tymi przedluzeniami jest roznie narawde czasem daja czasem nie, wiem natomiast ze ze stazami jest pokopane bo od razu konczysz prace w momencie jak zajdziesz w ciaze moja kolezanka tak miala. Mysle ze w Twoim przypadku musisz patrzec na Twoje zdrowie i dziecka a juz napewno nie zamartwiac sie tym co bedzie.

Jestem po jednym poronieniu.
Poroniłam 23.12.2016 w 4 tc
Teraz Nam się w końcu udało ;)
Tylko, że jak pójdę teraz na L4 to z dniem 1.06.2017 kończą ze mną współpracę bo nie mają obowiązku przedłużyć mi umowy jeśli nie jestem w 3 miesiącu ciąży.

reklama
Asiu tak jak miałam obrzęk płodu, oznacza to że dzidzia juz chwile jest obumarła i potocznie mówiąc obrzekla czyli spuchla. W takich wypadkach najczęściej szybko robi się wylyzeczkowanie bo grozi to zakażeniem a nawet i sepsa.
Zapraszam na nasz wątek o badaniach i lekach może ci coś wpadnie do głowy, przejrzyj naszych lekarzy

Link do: Ciaze po poronieniach zakonczone sukcesem- badania, przebieg

Calineczka a do kiedy ta umowa? Ja bym poczekała co zrobia i po tych 3mach poszła na l4 wtedy nie ważne na ile ci dadzą i tak będą musieli przedłużyć do dnia porodu. JEsli zaś będzie ci ciężko to idź na L4 ale popros o nieciazowe czyli bez kodu B. Dostaniesz 80% ale po jakimś czasie jak juz się wszystko unormuje możesz wnieść o wyrownanie

Lepiej na tym wyjdę jeśli wezmę L4 bez oznaczenia kodu B ?
Umowę mam do 1.06.2017
Tylko boję się pracować bo nie mam lekkiej roboty. Dźwigam, praca cały czas stojąca, w soboty po 10,5 godziny.

Calineczko to nawet sie nie zastanawiaj. jak dugo tam pracujesz?? poszlabym na l4 bez kodu ja tez tak zrobie 2 razy popelnilam blad potem musial am eie tlumaczyc zawsze mozesz powiedziec zapalenie pluc a wszyscy sie tego boja i nawet sie ciesza ze idziesz na l4 bo to zarazliwe.

Lepiej na tym wyjdę jeśli wezmę L4 bez oznaczenia kodu B ?
Umowę mam do 1.06.2017
Tylko boję się pracować bo nie mam lekkiej roboty. Dźwigam, praca cały czas stojąca, w soboty po 10,5 godziny.
Jeśli będzie bez kodu B to w pracy nie będą wiedzieć zw to ciąża tylko po prostu L4 z tym ze tak jak pisze na początku zapłacą 80% tak jak zwykle L4. Tylko lekarza musisz poprosić. On wpisze faktyczny nr statystyczny choroby ale na odcinku do pracy tego nie widać. Jakbyś bardo chciała kombinować to i od rodzinnego możesz wziąść ale tego nie wyrównasz

Jeśli będzie bez kodu B to w pracy nie będą wiedzieć zw to ciąża tylko po prostu L4 z tym ze tak jak pisze na początku zapłacą 80% tak jak zwykle L4. Tylko lekarza musisz poprosić. On wpisze faktyczny nr statystyczny choroby ale na odcinku do pracy tego nie widać. Jakbyś bardo chciała kombinować to i od rodzinnego możesz wziąść ale tego nie wyrównasz

Kochana a jak ma się później do tego kontrola z ZUS-u ?

@calineczka a na ile teraz masz podpisana umowę? i w którym tygodniu będziesz w momencie jej zakończenia? to jest najistotniejsze.

Napisane na GT-I9305 w aplikacji Forum BabyBoom

@Calineczka24 nie pomoge w tych kwestiach niestety ;/ ale pamietaj że dzidzia najważniejsza ...zaczniesz dzwigac się przemęczać to tez mozesz Wam zaszkodzić ...

Dziewczyny u mnie dalej bez @ ;/ dzisiaj 34dc ... ide do miejscowego gina bo dzisiaj przyjmuje na nfz to niech podglądnie co mi się tam porobiło ;/ mogłabym czekac ale on przyjmuje na fundusz tylko w poniedzialki , i rozchodzi się o to ze 2 czerwca mam wizytę u mojego prywatnego gina a mam być na niej juz po @ , która nie wiem kiedy przyjdzie a nie chce żeby mi wizyta przepadła bo do niego nie tak łatwo się dostać ... no i martwie sie żeby nic tam złego znowu nie wyszło :<

@roxie123 idź, niech Cię zbada. Może powie co się dzieje. Ale to nie musi być nic strasznego, musisz wierzyć w to że będzie dobrze :* ja w cyklu przed ciąża przy normalnych 28-30dniowych cyklach miałam cykl 42 dni!! Totalnie z nikąd się taki zrobił... Ponieważ myślałam że to ciąża, to umówiłam się do gin, chociaż testy były negatywne, a że dwa dni przed wizytą dostałam mega krwawienia to szłam na wizytę z totalnym dołem. Lekarka zrobiła mi usgg powiedziała że to zwykła @ ale żebym dla pewności zbadała betę. Wyszła<0.1 więc po prostu był taki cykl. A że w następnym cyklu zaszłam w ciążę, chociaż się tego nie spodziewałam, bo miałam wszystkiego dosyć, to tłumacze sobie moje poronienie tym, że coś mi się zorganizmie przestawiło, bo zaszłam w 10 dc... Tym staram się tłumaczyć sobie to co się stało....
Także czasem może być ze te cykle się wydłuża i wredna @ nie przychodzi jak się na nią czeka. Trzymam kciuki i dawaj znać jak po wizycie :*

@roki_1991 dzięki :* u mnie ciąża odpada a jestem niespokojna tylko przez tą torbielke mam nadzieje ze nic mi tam nie blokuje i chce to sprawdzić dla świętego spokoju :) napiszę po bo już się zbieram :)

reklama
@roki_1991 dzięki :* u mnie ciąża odpada a jestem niespokojna tylko przez tą torbielke mam nadzieje ze nic mi tam nie blokuje i chce to sprawdzić dla świętego spokoju :) napiszę po bo już się zbieram :)
Daj koniecznie znać ;-)[emoji110] [emoji110] trzymam kciuki za dobre wieści

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry