reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Katarina91 będzie dobrze tym razem musi być :* dawaj znać po wizycie
@Funia90 a dzięki :) udała się imprezka ... tak dawno piwka nie piłam ,aż do dzisiaj...nie wiem coś mi musi wywołać tą @ wrrrrrr
@Calineczka24 jak to takie tygodnie to ładna beta :) nie wiem jak Ci wychodzi według @ :) a nasza funia też zafasolkowała :D ciesze się dziewczyny z Waszego szczęścia i po części zazdroszczę kurczę :** ale no dzięki Wam pozytywnie się nastawiam :) i mam nadzieję niebawem dołacze

Dziekuje bardzo :* okres mialam 22 kwietnia, wiec wychodzi chyba ze 4 tydzien.
Boje sie troche bo do 1 czerwca mam umowe i jak mi nie przedluza to zostane na lodzie. A z tego co czytalam to kobieta jest chroniona w takim przypadku od 3 miesiaca. :o

reklama
Jasne Roxie dam znać. Calineczka a nie od początku? To na najbliższej wizycie u lekarza bierz L4 ciążowe, wtedy Cię na pewno zwolnić nie mogą :)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Jasne Roxie dam znać. Calineczka a nie od początku? To na najbliższej wizycie u lekarza bierz L4 ciążowe, wtedy Cię na pewno zwolnić nie mogą :)

No właśnie czytałam na forum prawnym, że w takim przypadku jak ja jestem to od 3 miesiąca jestem chroniona. Co innego gdybym miała dłuższy okres umowy jeszcze to wtedy bez niczego biorę L4 i się nie martwię. Teraz muszę czekać, żeby mi umowę przedłużyli.
A tak skończy mi się umowa i kapa.

Calineczka wspolczuje Ci z dylematem jesli chodzi o prace dokladnie rok temu przezywalam to i dlatego odlozylam starania bo nie wiedzialam co dalej czy mnie zatrudnia balam sie a tu dostalam zatrudnienie a po jakims czasie przyszla do mnie kadrowa i powiedziala zebym nie czekala juz tylko sie starala no ale ja pracuje w budzetowce nie wiem jak jest w prywatnych firmach kiedys dla mnoe zmartwieniem byla praca teraz problemyz ciaza ale nie chce tez ciagle na l4 chodzic bo beda krzywo patrzec na mnie o ile juz nie patrza boje sie tego bo najpoerw w grudniu na l4 potem od konca lutego do konca kwietnia napewno zdrowie jest nsjwazniejsze bo nigdy nie masz pewnosci ze jak wrocisz to Ci nie podziekuja rozne sa zdarzenia wiec zadbaj o siebie ja wiem ze w tych pierwszych tyg kobieta musi duzo wypoczywac mi ciagle sie chcialo spac i tez walcxylam z tym kawa ale to jeszcze nie wiedzialam ze ciaza byla.

Asiu jesli chodzi o zabieg to jestem myslamu z Toba odzywaj sie na forum to pomaga jesli vhodzi o lekarza za bardzo noe pomoge ja jakis czas temu zastanawialam sie nad prof Malinowskim jest z Łodzi nie wiem czy czasem tez nie jest lekarz Tchorzewski ale mozliwe ze pokopalam cos bo juz tyle sie naczytalam mozesz spojrzec na znany lekarz tam jest duzo opini pozytywnych a takze negatywnych najwazniejsze zebys teraz sie przebadala ochlonela zebys pochopbie nie dzialala ja mam druga strate ciazy i przy pierwszej myslalam ok zdarzylo sie zajde ponownie i juz tak nie bedzie teraz zawsze bede miala obawy i lek tym bardziej ze tyle wycierpialam ale robilam wszystko zeby ratowac dzidzie. ja dalej rwierdze ze te patologiczne ciaze co nas dotykaja to zle zywienie srodowisko i styl zycia zbyt nerwowy polecam tez pic meliske to troche zlagodzi twoja zlosc niestety jak w kazdej zalobie najpierw jest smutek i zlosc ltora ciezko opanowac zycze Ci duzo sily.

Calineczka wspolczuje Ci z dylematem jesli chodzi o prace dokladnie rok temu przezywalam to i dlatego odlozylam starania bo nie wiedzialam co dalej czy mnie zatrudnia balam sie a tu dostalam zatrudnienie a po jakims czasie przyszla do mnie kadrowa i powiedziala zebym nie czekala juz tylko sie starala no ale ja pracuje w budzetowce nie wiem jak jest w prywatnych firmach kiedys dla mnoe zmartwieniem byla praca teraz problemyz ciaza ale nie chce tez ciagle na l4 chodzic bo beda krzywo patrzec na mnie o ile juz nie patrza boje sie tego bo najpoerw w grudniu na l4 potem od konca lutego do konca kwietnia napewno zdrowie jest nsjwazniejsze bo nigdy nie masz pewnosci ze jak wrocisz to Ci nie podziekuja rozne sa zdarzenia wiec zadbaj o siebie ja wiem ze w tych pierwszych tyg kobieta musi duzo wypoczywac mi ciagle sie chcialo spac i tez walcxylam z tym kawa ale to jeszcze nie wiedzialam ze ciaza byla.

Asiu jesli chodzi o zabieg to jestem myslamu z Toba odzywaj sie na forum to pomaga jesli vhodzi o lekarza za bardzo noe pomoge ja jakis czas temu zastanawialam sie nad prof Malinowskim jest z Łodzi nie wiem czy czasem tez nie jest lekarz Tchorzewski ale mozliwe ze pokopalam cos bo juz tyle sie naczytalam mozesz spojrzec na znany lekarz tam jest duzo opini pozytywnych a takze negatywnych najwazniejsze zebys teraz sie przebadala ochlonela zebys pochopbie nie dzialala ja mam druga strate ciazy i przy pierwszej myslalam ok zdarzylo sie zajde ponownie i juz tak nie bedzie teraz zawsze bede miala obawy i lek tym bardziej ze tyle wycierpialam ale robilam wszystko zeby ratowac dzidzie. ja dalej rwierdze ze te patologiczne ciaze co nas dotykaja to zle zywienie srodowisko i styl zycia zbyt nerwowy polecam tez pic meliske to troche zlagodzi twoja zlosc niestety jak w kazdej zalobie najpierw jest smutek i zlosc ltora ciezko opanowac zycze Ci duzo sily.

To jest Państwowa robota, ale nie zmienia to faktu, że prawo jest takie a nie inne.
Pracuje w sklepie. Nie wiem co robić czy brać L4 czy czekać na umowę. Poczekam chyba i zobaczę jak się sprawa wyklaruje.

Dziewczyny beta 142,91 :) juuupii ! :)

To zalezy jak sie czujesz co to za robota czy ciezka czy nie czy jest jakies dzwiganie itp. ja juz sobie postanowilam ze jak tylko zajde od razu ide na l4 do lekarza rodzinnego zeby potem znowu sie nie tlumaczyc pracy ciezkiej nie mam ale mam przeciagi i jest stres.

Przepraszam dziewczyny za bledy pisze z telefonu i czasem mi sie nacisnie nie ten klawisz co trzeba.

Zwolnić jej nie zwolnią, tylko skończy jej się umowa. To, że będzie na L4 ciążowym nie nakłada na pracodawcę obowiązku przedłużenia umowy.

Gratuluję pozytywnych testów i bet, wszystkim życzę spokojnych ciąż ;)

To Calineczka ja bym poszla na l4 tym bardziej ze mialas juz problemy a zalezy nam na utrzymaniu ciazy ale decyzja nalezy do Ciebie nie pamietam Twojej historii mozesz przypomniec? Po ilu poronieniach jestes? Z tymi przedluzeniami jest roznie narawde czasem daja czasem nie, wiem natomiast ze ze stazami jest pokopane bo od razu konczysz prace w momencie jak zajdziesz w ciaze moja kolezanka tak miala. Mysle ze w Twoim przypadku musisz patrzec na Twoje zdrowie i dziecka a juz napewno nie zamartwiac sie tym co bedzie.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Przebywanie u Was zdecydowanie mnie uspokaja. Trochę poczytałam Wasze wcześniejsze posty i dzięki temu nie czuje się z tym wszystkim taka samotna.
Ważne przeżyć jutrzejszy dzień- zabieg.
I spróbować dojść co się wydarzyło żeby nie powtórzyła się historia...
Mam 2 pytania- może któraś z was akurat...
1. Ginekolog w województwie Łódzkim do opieki po straconej ciąży i przygotowaniu do kolejnej
2. Czy któraś z was w opisie usg dziecka po ustaniu akcji serca znalazła określenie " obrzęk płodu"?

Będę wdzięczna jeśli któraś z was cokolwiek wie

Asiu tak jak miałam obrzęk płodu, oznacza to że dzidzia juz chwile jest obumarła i potocznie mówiąc obrzekla czyli spuchla. W takich wypadkach najczęściej szybko robi się wylyzeczkowanie bo grozi to zakażeniem a nawet i sepsa.
Zapraszam na nasz wątek o badaniach i lekach może ci coś wpadnie do głowy, przejrzyj naszych lekarzy

Link do: Ciaze po poronieniach zakonczone sukcesem- badania, przebieg

Calineczka a do kiedy ta umowa? Ja bym poczekała co zrobia i po tych 3mach poszła na l4 wtedy nie ważne na ile ci dadzą i tak będą musieli przedłużyć do dnia porodu. JEsli zaś będzie ci ciężko to idź na L4 ale popros o nieciazowe czyli bez kodu B. Dostaniesz 80% ale po jakimś czasie jak juz się wszystko unormuje możesz wnieść o wyrownanie

Do góry