reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@zosiak hej kochana :* no nie mam @ własnie ;/ ale cos dzisiaj czuje ,że zaczyna brzuch kłuć więc może akurat ... a czemu , booo miałam tą histeroskopie a póxniej zrobiłą mi się torbielka i brałam tydzień dupka i pewnie mi to wszystko zaburzyło cykl ;/ własnie nie staraliśmy się jeszcze czekam na @ bo w tym cyklu bym chciała wystartowac ;p
A Ty lepiej ? czytałam ,że dołek złapałaś ...ja ostatnio też przez to wszystko ;/ ciągle pod górke
@Katarina91 zastrzyków się nie bój bo to maleńka igiełka można przywyknąć chyba z czasem ;p piecze troszke jak sie wpuści lek ale tak jak mówię kwestia przyzwyczajenia :) ja ciągle sobie powtarzam ,że małe dzieci mają cukrzyce i się kłują tyle razy na dzień to ja raz dziennie też ogarnę ;p
@Asia2104 cześć :*
... świtełko dla Aniołka [*] ...
Bardzo mi przykro :< nawet nie będę Cię pocieszac bo wiem ,że to i tak nie pomaga i trzeba się z tym zmierzyć :< życie jest niesprawiedliwe :< najgorsze aby przejść przez to wszystko w szpitalu i z każdym dniem będzie lżej ... :* dasz rade kobieto < przytulam > ... masz u nas wsparcie w każdej sytuacji :**
@Calineczka24 gratulacje !!! :** dawno Cię nie byłą tutaj :) ale dobrze ,że przynosisz pozytywne wiadomości :** 3mam kciuki za bete :)
@marluk210 ja w obydwie ciąże zaszłam w pierwszym cyklu ... ale za to moja radość nie trwała długo ;/
@Funia90 ojej biedactwo :< przywykniesz do zastrzyków :* wcinaj i odkładaj boczki żebyś miała za co łapać modeleczko :* a jak samopoczucie ogólnie ? :) odczuwasz juz jakieś pierwsze objawy fasoleczki ? :*

Witam wszystkie dziewczyny z innych wątków :)
A u mnie hm...@ jak nie było tak nie ma ;/ ale jest nadzieja bo coś tam w krzyżu zaczyna mnie łamać ;p jak nie to jutro ide na podgląd do gina . Weekend przyjemny , spędzony z siostrzenicą mojego M :) przesłodka dziewczynka takie cioci słoneczko :) Fotke wstawiłam na wątku z fotkami chciałam się pochwalić jaka Niunia kochana :)

reklama
Czesc dziewczyny wiatm Was po w sumie nieprzespanej nocy ,niby mialam 4 godziny na sen ale z presji czasu nie umialam zasnac [emoji20]o 2 w nocy wyjechalismy do Wawy do pracy,dalej tu jestesmy i dopiero wieczorem pojedziemy do domu,w sumie jestesmy za Warszawa ,takze jakies 5 godzin do Katowic mamy ,ehhh a jutro od rana znow praca[emoji42][emoji42][emoji42]
Moglam spac w aucie bo w sumie kierowalam tylko 100 km ale nic z tego ,nie zasne bo musze drogi pilnowac[emoji4]

Takze jutro powitam Was jako prawdziwe zombi [emoji38]

Marluk u mnie bylo tak:
Pierwsza ciaza 2 cykl w sierpniu(10tyg)
Druga ciaza 3 cykl w styczniu (10tyg) tutaj mialam baaardzo niski progesteron,jak wzielam luteine zaszlam od razu
Trzecia ciaza 1 cykl [emoji16]

@roxie123 sliczna ta malutka[emoji7]a jak Ci pasuje[emoji5]
Mam nadzieje,ze malpa jest juz w drodze bo ilez mozna na nia czekac[emoji4]
Ja z objawow to od jakiegos tygodnia mam dosc wrazliwe piersi i nic wiecej[emoji4]
W pierwszej ciazy bylam senna i bylo mi niedobrze,w drugiej nic a teraz zobaczymy ,mam jakies dwa tygodnie do rozpoczecia objawow[emoji4]zniose wszytsko dla dzidzki[emoji5]
Nawet te piekace zastrzyki,niby nie sa zle,ale w sumie wolalabym dziennie krew pobierac[emoji4]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@Funia90 Tylko się nie przemęczaj za bardzo pracusiu :)
no tak na konkretne objawy jeszcze troszeczke :)
No Niunia boska jest a taka udana że hej :) aaaaa czekam i czekam widzisz ;/ Dobrze że mam zajęcie ...
właśnie grila odpalamy chociaż pogoda taka sobie i impreze przeniosłam do domu , czekam na gosci bo malutka tez przyjedzie to ciocia oczywiscie będzie bawić :)

@roxie123 nie jest to praca fizyczna na szczescie ale jestem zmeczona przez niewyspanie[emoji58]no nic dam rade jako[emoji5]

Nooo bardzo slodziutka[emoji4]przynajmniej czas Ci zleci.

W kato wczoraj bylo strasznie zimno ,a tu dzis jest prawie 30 stopni,normalnie upal,rozplywam sie,a ubralam sie cieplo[emoji4]

Milego grillowanka zycze[emoji5]

Roxie kochana dzięki za słowa otuchy, apropos zastrzyków [emoji6] mam nadzieje, ze ginekolog mi je w ogole przepisze. Bardzo sie boje wtorkowej wizyty, wg om będzie to 5t2d, ostatnia ciąże straciłam na etapie 5t6d :(
Co do objawów to w pierwszej ciąży bardzo bolały piersi, miałam nudności i miałam duże bóle podbrzusza.
Teraz praktycznie nic, tylko większa meczliwosc, szczególnie jak stoję chwile dłużej w pracy i pobolewanie podbrzusza ale tak jak na okres. Mam nadzieje ze tym razem będzie wszystko dobrze...
Fajnie, ze mogę sie wam wyżalić dziewczyny. Poza wami nikomu nie mowilam, oprócz narzeczonego oczywiście [emoji2]

Marluk ja miałam zabieg 15 marca i ginekolog dał zielone światło po pierwszej @, która przyszła 16 kwietnia:)

Roki dokładnie taki mam zamiar, tylko jeszcze mam ślub 18 sierpnia i remont mieszkania przed nami. Mam nadzieje ze wejdę w suknie ślubna [emoji2]

Przebywanie u Was zdecydowanie mnie uspokaja. Trochę poczytałam Wasze wcześniejsze posty i dzięki temu nie czuje się z tym wszystkim taka samotna.
Ważne przeżyć jutrzejszy dzień- zabieg.
I spróbować dojść co się wydarzyło żeby nie powtórzyła się historia...
Mam 2 pytania- może któraś z was akurat...
1. Ginekolog w województwie Łódzkim do opieki po straconej ciąży i przygotowaniu do kolejnej
2. Czy któraś z was w opisie usg dziecka po ustaniu akcji serca znalazła określenie " obrzęk płodu"?

Będę wdzięczna jeśli któraś z was cokolwiek wie

Roxie kochana dzięki za słowa otuchy, apropos zastrzyków [emoji6] mam nadzieje, ze ginekolog mi je w ogole przepisze. Bardzo sie boje wtorkowej wizyty, wg om będzie to 5t2d, ostatnia ciąże straciłam na etapie 5t6d :(
Co do objawów to w pierwszej ciąży bardzo bolały piersi, miałam nudności i miałam duże bóle podbrzusza.
Teraz praktycznie nic, tylko większa meczliwosc, szczególnie jak stoję chwile dłużej w pracy i pobolewanie podbrzusza ale tak jak na okres. Mam nadzieje ze tym razem będzie wszystko dobrze...
Fajnie, ze mogę sie wam wyżalić dziewczyny. Poza wami nikomu nie mowilam, oprócz narzeczonego oczywiście [emoji2]

Marluk ja miałam zabieg 15 marca i ginekolog dał zielone światło po pierwszej @, która przyszła 16 kwietnia:)

Roki dokładnie taki mam zamiar, tylko jeszcze mam ślub 18 sierpnia i remont mieszkania przed nami. Mam nadzieje ze wejdę w suknie ślubna [emoji2]

Kochana teraz musi być wszystko dobrze

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

@Katarina91 życzę ci żebyś miała duży i zdrowy brzusio w sierpniu :*
@Asia2104 niestety nie jestem z łódzkiego, a o obrzęku płodu też nie słyszałam. U mnie po prostu nie było akcji serca :( mnie też bardzo uspokajało czytanie tego forum, bo jest tu wiele pozytywnych przypadków :) trzymam kciuki za Ciebie, żebyś przetrwała jutrzejszy dzień, bardziej psychicznie, bo w czasie zabiegu i tak dostajesz znieczulenie ogólne, i żebyś szybko doszła do siebie :* pisz koniecznie jak się masz :)

Dziewczyny ściskam mocno te ktorym sie nie udalo i trzymam kciuki :*
Wlasnie wrocilismy z komunii.
Nie moglam sie juz doczekac, zeby z tamtad wyjsc bo jechalismy na bete a moja tesciowa jak na zlosc, ze jeszcze posiedzimy etc.
Koniec końcow się doczekałam i teraz czekam na wynik :) pani mowila, ze 3-4 godziny musze czekac na wynik :o

Funia90 czy ja dobrze wyczytalam, ze sie Wam udalo? ;)
I o jakich zastrzykach mowilas?

Ta moja beta 107.10 to ktory tydzien?
3/4 ?

reklama
@Katarina91 będzie dobrze tym razem musi być :* dawaj znać po wizycie
@Funia90 a dzięki :) udała się imprezka ... tak dawno piwka nie piłam ,aż do dzisiaj...nie wiem coś mi musi wywołać tą @ wrrrrrr
@Calineczka24 jak to takie tygodnie to ładna beta :) nie wiem jak Ci wychodzi według @ :) a nasza funia też zafasolkowała :D ciesze się dziewczyny z Waszego szczęścia i po części zazdroszczę kurczę :** ale no dzięki Wam pozytywnie się nastawiam :) i mam nadzieję niebawem dołacze

Do góry