reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Tym którym się udało z całego serca gratuluję [emoji10]
Asia2104, dor_ka tak bardzo mi przykro...
Mi po zabiegu w 8tc lekarz zalecił odczekać trzy miesiące, po pierwszej kontrolnej wizycie wszytko już ładnie się wygoilo, ale i tak doczekaliśmy z kolejnymi staraniami.

reklama
Kochane wiem, że każda z nas tu straciła swoje maleństwo, ale powiedzcie mi jak długo staralyscie się o dzidzie nim się udało? My staraliśmy się prawie rok... byłam taka szczęśliwa a tu niestety... Boję się że i tym razem będzie to tak długo trwać... A i tak nie ma gwarancji że wszytko dobrze się skończy... wiem że trzeba myśleć pozytywnie, ale po stracie ta myśl z tylu głowy zawsze pozostaje...

Asiu trzy miesiace ja zaszlam w ciaze w drugim miesiacu po lyzeczkowaniui to niestety byla ciaza pozamaciczna teraz mam karencje 3 miesiace ale czekam co najmniej pol roku.

Asia ja pierwszy raz poronilam w pazdzierniku,w marcu bylam w ciazy.W miedzyczasie porobilam podstawowe badania,okazalo sie ,ze moja prolaktyna jest 20 razy wyzsza od normy,porobily mi sie torbiele,wiec caly ten czas spedzilam na leczeniu,i w pierwszym cyklu jak dostalismy zielone swiatlo udalo sie.Od drugiego poronienia minal rok w kwietniu,w miedzyczasie okazalo sie,ze mam niedoczynnosc tarczycy i Hashimoto.Dlugo zajelo mi normowanie hormonow,i tak naprawde dopiero teraz zaczynamy sie starac.

Witam sie niedzielnie:)
Calineczka gratulacje!! Trzymam kciuki i życzę nudnej ciąży:)
U mnie dzis wg OM 5t0d, we wtorek wizyta u gina, w czwartek pójdę zbadac przyrost bety, bo niestety tylko wtedy mam możliwość z powodu pracy, ale jeszcze tylko miesiąc i wakacje (pracuje w szkole). Miłego dnia dziewczyny :-)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Witam,
Chciałbym się z wami przywitać, dołączyć i może... trochę pocieszyć?

Jeszcze rano należałam do grupy listopadowe 2017.
Niestety po wizycie kontrolnej (14tc) okazało się ze akcja serca ustala i dziecko nie żyje. Teraz najgorsze- czekanie do poniedziałku na szpital i przerwanie ciąży.
Czy któraś z was- choćby prywatnie - mogła by mi chociaż po krotce powiedzieć co mnie czeka i jakie badania robilyscie po obumarłej ciąży ?
Będę wdzięczna. Bo póki co to się po prostu boje co dalej...

Kochana ja tak mialam ost dnia 16 tyg serduszko sie zatrzymalo ..:(
Od razu zostalam w szpitalu dostawalam raz dziennie cytotek na wywolanie i po 3 dniach urodzilam :( a zaraz po zabieg w pelnym znieczuleniu bedziesz spac i na drugi dzien jesli bedzie ok do domu :( popros lekarza tak jak ja o usg moze cos znajdzie np wade bedziesz pewna ze nie powinno sie to powtorzyc :( bardzo mi przykro z powodu twojej straty *** swiatelko dla twojego maluszka mususz byc teraz silna :*:* pytaj o co chcesz my jestesmy to zeby ci pomoc :*:* aha do 6 tyg po zabiegu zrob przeciwciala i antykoagulant tocznia bo tylko wtedy ewentualne wyjda ja uprosilam gin na NFZ buziaki dla Ciebie :*

Ostatnia edycja:
Dziękuje!!
Bardzo potrzebuje teraz kogoś "spoza". Bo rodzina przeżywa razem ze mną...
Mam 27 lat. To była pierwsza, wyczekana ciąża.

Żadnych objawów ze cokolwiek jest nie tak. A dzis w obrazie usg "silny obrzęk płodu" "gesty płyn owodniowy" i " brak akcji serca".

Trochę jestem pogubiona. I wystraszona. Bardzo bym chciała być już po wszystkim...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Kochana rozumiem cie doskonale jak cos cie nurtuje pytaj polozne i lekarzy aha mozesz poprisic o psychologa to jest twoje prawo i musza zalatwic ja tak zrobilam pomoglo mi i duzo o tym z mama i np ksiedzem w szpitalu rizmawialam wyzal sie wyplacz a po wszystkim nie poddawaj sie!!! Przezyj zalobe lekarze uwazaja ze jedno to jest wada genetyczna mi gin powiedziala 3 cykle i zaczac sie starac napewno za jakis czas bedzuesz tulila swoje malenstwo :*:*

Kochane wiem, że każda z nas tu straciła swoje maleństwo, ale powiedzcie mi jak długo staralyscie się o dzidzie nim się udało? My staraliśmy się prawie rok... byłam taka szczęśliwa a tu niestety... Boję się że i tym razem będzie to tak długo trwać... A i tak nie ma gwarancji że wszytko dobrze się skończy... wiem że trzeba myśleć pozytywnie, ale po stracie ta myśl z tylu głowy zawsze pozostaje...
Ja mialam strate 16 tydz i po 3 cyklu zaczynam staranka czekam na @ ok 2 czerwca i biore mojego w obroty :] a co do zajscia moja gin uwaza ze po poronieniu baardzo latwo zajsc bo hirmony ci sprzyjaja ale nie wczesnie niz po pierwszym @ :)

Heloł wszystkim :)
U mnie beta wczoraj 107.10
Dwa testy pozytywne :)
Dziś jadę powtórzyć betę.
Trzymajcie kciuki żeby urosła :)
A jak u Was?
Trzymam kciuki za przyrost :*

U mnie zaskoczyło w drugim cyklu starań, ale skończyło się wiadomo jak :( teraz czekam na drugą @ i zaczynam starania :) strach jest ogromny i będzie towarzyszył przez całą następna ciążę i to każdej z nas. Po takich przejściach nie ma co się łudzić że będzie inaczej niestety...

Witam sie niedzielnie:)
Calineczka gratulacje!! Trzymam kciuki i życzę nudnej ciąży:)
U mnie dzis wg OM 5t0d, we wtorek wizyta u gina, w czwartek pójdę zbadac przyrost bety, bo niestety tylko wtedy mam możliwość z powodu pracy, ale jeszcze tylko miesiąc i wakacje (pracuje w szkole). Miłego dnia dziewczyny :-)

Mmm, wakacje :) będziesz mogła siedzieć w domku i cieszyć się rosnącym brzuszkiem, czego Ci życzę :)

reklama
Mam do was ogromną prośbę. Na watku ze zdjęciami wpiszcie/edutujcie na jakim temacie się udzielacie bo doszly do mnie słuchy ze nikow nie kojarzycie a to fakt ze są tam dziewczyny z tematu poronienia nawracajace". Myśle że nie ma sensu was rozdzielać na dwa tematy bo wiele z was pisze tu i tu ale jeśli zechcecie to można tak zrobić :) i zachęcam do wizualizacji :D

Do góry