reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Roxie, wszystkie badania, które robiłam wychodziły książkowo, oprócz progesteronu, który jest za niski i prolaktyny po obciążeniu za wysokiej i tak się tego progesteronu uczepili, że uznali go za przyczynę (no mogło tak być). Więc zaczęłam brać hormony na obniżenie prolaktyny + leki na podniesienie progesteronu, co miało dać właściwy poziom progesteronu a w istocie zadziałało jak...tadaaaam... tabletki antykoncepcyjne. Cykl skrócił się, przestałam wyczuwać owulację, a @ no cóż...śmiało mogłabym założyć białe portki i jechać cały dzień bez obaw na jednym alwaysie. Do zrobienia mam teraz ze trzy podstawowe badania (bo się przedawniły) i mutacja genu protrombiny. Resztę, wszelkie, anty...p/c. mam porobione i są ok. Ja myślę, że jak odstawię te trefne leki to powinno się unormować.

Kurcze, czy to wszystko musi być takie skomplikowane???? Jak ja bym urządzała świat po kątem hmm...prokreacyjnym, to każda kobieta by mogła mieć tyle dzieci, ile by tylko chciała i to w pierwszym cyklu starań ;) Chcesz ośmioro? Proszę, pyk, ósemeczka. Jedno? Proszę, ciach - jedyneczka. Ech... I wszystkie dzieciaczki by były zdrowiutkie i grzecznie spały w nocy, żeby się rodzice też mogli wyspać,o. :)

@ivvonka hm to faktycznie niezła historia ... a powiedz mi jaki jest odpowiedni poziom progesteronu kiedy chce się zajść w ciążę ?
Nie wystarczył Ci sam duphaston ? że tak kombinowali z resztą leków ;/ szkoda bo Ci cykl zaburzyli ... może lakarza zmień ?

@ivvonka faktycznie to dziwne. Może rzeczywiście jak odstawisz te leki to się to jakoś unormuje....
@Amfora tulę Cię mocno i trzymam kciuki żeby się udało :*
@Funia90 czytałam gdzieś we wcześniejszych wpisach że byłaś na Krecie w Hersonisos. To zdjęcie co wrzuciłam jest właśnie z tamtąd :)

A ja byłam dzisiaj na ip bo to moje krwawienie nie dawało mi spokoju. Zrobił usg i powiedział że coś tam jeszcze jest i że to prostu jeszcze się czyści, także on nie widzi nic niepokojącego. A potem mnie zdziwił... Powiedział że mam zostać w szpitalu. Tylko po co skoro powiedział że nic tam się nie dzieje??!! I najpierw mówił że na pewno nie będą mnie czyścić drugi raz, a potem powiedział że nie wyklucza że nie trafię do nich do szpitala.... No i jak ja mam to rozumieć? Dał mi jakiś mega niedobry lek do wypicia na zmniejszenie krwawienia i powiedział żebym sobie kupiła w aptece też jakieś tabletki na zmniejszenie krwawienia, ale póki co nie będę ich brać. Jak ma się to wyczyścić to niech się leje. Jak będę czuła że się wykrwawiam to zacznę brać

Roxie, różne są normy. W zależności od laboratorium. Tu akurat: przy widełkach dla fazy owulacyjnej 4,44-28,03 lekarz zaznaczył, że od 12,00 w górę - mi kilkukrotnie wychodziło od 5-8. Duphaston/Luteina, to lek zawierający progesteron i tak, podnosi ten poziom.
Tylko, jak to zaznaczył dziś nowy lekarz (zmieniłam) trzeba dokładnie ustalić, kiedy go brać (po owulacji). Teraz, jak o tym wiem, to na podstawie wykresów cykli z przed owego leczenia zauważyłam, że właśnie na ten "dzień zero" ja byłam już po porządnej dawce hormonów. Brałam za wcześnie, przez co zaburzałam owulację i w rezultacie sama byłam skołowana, bo nawet naturalna obserwacja mi nie wychodziła.
Aha, w ciążę można zajść i przy niskim progesteronie, więc chyba nie jest to wyznacznik zachodzenia lub nie. Ja do tej pory zachodziłam szybko, tylko utrzymać ciążę było trudno.

@roki_1991 to dziwne strasznie...nie wiadomo czy się czegoś obawiac czy nie... jakoś się ten lekarz nie określił a powinien rozwiać Twoje wszelkie obawy ... w każdym razie uwazaj na siebie :*
@ivvonka aha , bo tak się zastanawiałam czy miałam dobry na początku ciąży bo lekarz nic nie mówił żeby był za niski teraz jak znowu zajdę mam brać duphaston zapobiegawczo

reklama
Roki_1991, zostań, zostań...dla świętego spokoju. A z tego co zauważyłam to lekarze biorą w takich przypadkach różne możliwości. Ja po którymś czyszczeniu też miałam zostać jeszcze jeden dzień, bo lekarz powiedział, że się jeszcze musi samo oczyścić. Dostałam wtedy coś antyzapalnego a następnego dnia wypis

Do góry