reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@nafoczka zakupie mu chetnie witaminki[emoji5]slyszlam kiedys tez ,ze cynk jest dobry.

@roxie kurcze ,rzeczywiscie nie pomyslalam np o bakteriach,w pon mam gina prywatnie to zapytam go co M powinien zbadac i chyba jednak go namowie
A powiedz mi jakby np wyszla slaba jakosc nasienia to co wtedy?jakas kuracja wzmacniajaca?

Ktoras z Was dostala 11 dni wczssniej miesiaczke?calineczka?jakiej dlugosci cykle byly wczesniej? Moze powinnas sie zglosic do lekarza,ja mialam skrocone cykle i plamienia duzo przed okresem,co okazalo sie problemem z progestreonem.

Zosiak trzymam kciuki i mimo wszystko wierze,ze bedzie dobrze[emoji5]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Witam się poniedzialkowo!! Wszystkie pozdrawiam i za wszystko trzymam kciuki ;-) @zosiak trzymamy kciuki i czekamy na wieści.... Ja jestem po bardzo intensywnym weekendzie spędzonym u jednej a później u drugiej rodziny. W końcu się pochwalilismy ciąża :-) oczywiście radość wielką, ale i ile ja się nasluchalam co powinnam, czego Nie powinnam, co robić, ile jeść ( najlepiej za 2 osoby) i oczywiście naodganialam.... No nie wiem jak te z Was które były w ciąży reagowaly na dotykanie brzucha, ale na mnie działa to jak płachta na byka... [emoji83]

@funia26 wiesz co ja sama nie wiem jak to jest dokładnie bo tyle co na necie wyczytałam tez musze popytać doktora ;/ łatwiej jest stwierdzić że coś jest nie halo z plemnikiem kiedy ciężko zajść w ciążę bo wtedy są za wolne za słabe itd a przy poronieniach to tak trudno też wywnioskować co tak naprawde się przyczyniło jedynie jestem pewna tych bakterii bo o tym dużo piszą więc sprawdzić nie zaszkodzi , zobacze jakie będą wyniki co powie lekarz i podzielę się info :)

@nafoczka zakupie mu chetnie witaminki[emoji5]slyszlam kiedys tez ,ze cynk jest dobry.

@roxie kurcze ,rzeczywiscie nie pomyslalam np o bakteriach,w pon mam gina prywatnie to zapytam go co M powinien zbadac i chyba jednak go namowie
A powiedz mi jakby np wyszla slaba jakosc nasienia to co wtedy?jakas kuracja wzmacniajaca?

Ktoras z Was dostala 11 dni wczssniej miesiaczke?calineczka?jakiej dlugosci cykle byly wczesniej? Moze powinnas sie zglosic do lekarza,ja mialam skrocone cykle i plamienia duzo przed okresem,co okazalo sie problemem z progestreonem.

Zosiak trzymam kciuki i mimo wszystko wierze,ze bedzie dobrze[emoji5]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Moj jak szedł pierwszy raz na badanie (bo był 2x) to ja się bardziej stresowalam czy "da rady" niż on :D :p

Moj jak szedł pierwszy raz na badanie (bo był 2x) to ja się bardziej stresowalam czy "da rady" niż on :D :p
@nafoczka bo faceci są b.mądrzy do czasu :p tym bardziej że mają bzika na punkcie " swojego " hehe :D a później my kobiety mamy stresy większe jak oni , no cóż jakoś przez to przejdziemy nie ma wyboru ja mu mówię że jak się zablokuje psychicznie to i tak się będzie musiał odblokować xD mimo nerwów tak podchodzę do niego pół żartem żeby go stres nie zjadł , chociaż on to bardziej sie boi pobierania krwi i igły jak czego innego ;p podobno powtarzać badania trzeba jak coś tam nie jasno wyjdzie jakieś normy ?

Cześć Dziewczyny :) witam Was wszystkie po pewnej przerwie ;) Trzymam kciuki za te, które dalej walczą i ściskam mocno te, którym się nie udało tym razem - będzie dobrze :) Jutro mija miesiąc odkąd odszedł mój mały Szymonek, już trochę się pozbierałam, ale czasem jeszcze mam bardzo złe dni z tym związane... Mam do Was pytanie - kiedy pojawiła się u Was pierwsza miesiączka? U mnie był poród i łyżeczkowanie, mówili, że na okres trzeba poczekać ok. 4-6 tygodni. Niby mam bóle krzyża, które zazwyczaj miałam przed i w trakcie okresu, no i mega apetyt na słodycze, ale ciało nie do końca reaguje jak wcześniej. Jak to było u Was? Z góry dzięki za wszelkie informacje ;)

Cześć Dziewczyny :) witam Was wszystkie po pewnej przerwie ;) Trzymam kciuki za te, które dalej walczą i ściskam mocno te, którym się nie udało tym razem - będzie dobrze :) Jutro mija miesiąc odkąd odszedł mój mały Szymonek, już trochę się pozbierałam, ale czasem jeszcze mam bardzo złe dni z tym związane... Mam do Was pytanie - kiedy pojawiła się u Was pierwsza miesiączka? U mnie był poród i łyżeczkowanie, mówili, że na okres trzeba poczekać ok. 4-6 tygodni. Niby mam bóle krzyża, które zazwyczaj miałam przed i w trakcie okresu, no i mega apetyt na słodycze, ale ciało nie do końca reaguje jak wcześniej. Jak to było u Was? Z góry dzięki za wszelkie informacje ;)

@załamana1982 ja za pierwszym razem po zabiegu dostałam @ po równych 5 tygodniach , teraz po 2 poronieniu czekam jeszcze ale myślę że niebawem się pojawi .
A i przed zabiegiem zawsze miałam obrzmiałe bolące piersi a po , nic miękkie jak gąbka i już tak mi zostało chyba
Współczuję Ci bardzo :*

a odnośnie Szymona -chodzi mi o imię coś Wam powiem...
Nie wiem czy to zbieg okoliczności , czy jakiś znak ...czy sobie wmawiam...ale moje aniołki dostały imię z kalendarza z dnia , w którym odeszły... pierwszy 28 październik - Szymon , drugi 18 luty - Szymon
i tak sobie myślę może moje 2 ciąże to byli chłopcy ...i może ja nie mogę mieć chłopców...? wiem to głupie ale tak się złożyło jakoś ...

@załamana1982 ja za pierwszym razem po zabiegu dostałam @ po równych 5 tygodniach , teraz po 2 poronieniu czekam jeszcze ale myślę że niebawem się pojawi .
A i przed zabiegiem zawsze miałam obrzmiałe bolące piersi a po , nic miękkie jak gąbka i już tak mi zostało chyba
Współczuję Ci bardzo :*

a odnośnie Szymona -chodzi mi o imię coś Wam powiem...
Nie wiem czy to zbieg okoliczności , czy jakiś znak ...czy sobie wmawiam...ale moje aniołki dostały imię z kalendarza z dnia , w którym odeszły... pierwszy 28 październik - Szymon , drugi 18 luty - Szymon
i tak sobie myślę może moje 2 ciąże to byli chłopcy ...i może ja nie mogę mieć chłopców...? wiem to głupie ale tak się złożyło jakoś ...
Nie patrz na to, Kochana, myślę że to zbieg okoliczności. I sama też mam nadzieję, że jeszcze będzie mi dane tulić codziennie małego, kochanego synka. Znajome śmieją się, że teraz to w ramach rekompensaty powinny mi przypaść w udziale bliźniaki ;)

Nie patrz na to, Kochana, myślę że to zbieg okoliczności. I sama też mam nadzieję, że jeszcze będzie mi dane tulić codziennie małego, kochanego synka. Znajome śmieją się, że teraz to w ramach rekompensaty powinny mi przypaść w udziale bliźniaki ;)

I ja również Ci tego życzę z całego serca nawet trojaczków :) :* ...i wstawania w nocy , i wąchania pieluch też :*
A jakie masz plany na przyszłość ? ...kiedy zamierzacie się znowu starać ?...czy nie myślisz o tym na razie , bo to też zrozumiałe oczywiście , tak pytam tylko

reklama
Dzięki :) No właśnie mamy poczekać do pierwszej miesiączki, żeby wszystko się oczyściło do końca i próbować :) Jeżeli się uda, to będzie to dla mnie straszny stres, żeby znowu sytuacja sie nie powtórzyła, ale chcemy spróbować ;) Wiemy też teraz, że od 11 tygodnia mam mieć załozony szew.

Do góry