reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@mfifi04 tyle wynalazłam niestety kiedyś w necie ...akurat miałam zakładkę :) gdybym była specjalistą to z chęcią bym wszystkim pomogła ale nie jestem niestety ;/ Zazwyczaj te wyniki na nic nie wskazują u mnie też było popisane nie wiadomo co a okazało się że prawie każdemu tak piszą lub podobnie :/

reklama
U mnie też w badaniu histopatolologicznym napisali jakoś tak: Resztki po poronieniu bez zmian patologicznych, Oczywiście wszytko po łacinie. Czyli w sumie konkretnego

mfifi Residua deciduae (M-28000) oznacza resztki doczesnej. To standard - tak być powinno, nie wyjaśnia przyczyny poronienia, ale przynajmniej wyklucza np. stan zapalny czy inną bakterię.

roxie A jak podstawowe badania tarczycy? TSH, ft3 i ft4? Tak podwyższone a-tg moim zdaniem będzie świadczyło o problemach z tarczycą. Miałaś kiedyś robione USG tarczycy?

mfifi Residua deciduae (M-28000) oznacza resztki doczesnej. To standard - tak być powinno, nie wyjaśnia przyczyny poronienia, ale przynajmniej wyklucza np. stan zapalny czy inną bakterię.

roxie A jak podstawowe badania tarczycy? TSH, ft3 i ft4? Tak podwyższone a-tg moim zdaniem będzie świadczyło o problemach z tarczycą. Miałaś kiedyś robione USG tarczycy?
@witch84 podstawowe są ok w normie wszystko robię regularnie no i biorę letrox , usg tak miałam , lekarz mówił że mam zapalenie tarczycy dlatego te leki już cały czas . A jaka jest norma ? jeszcze i tak pójdę z wynikami zapytać czy nie trzeba innego leku

Norma jest zależna od laboratorium. U Ciebie jest od 0 do 4,11 - a ty masz prawie 110. Ja ekspertką w tym temacie nie jestem, ale może dziewczyny borykające się z tarczycą pomogą więcej. Ja myślę, że tu może leżeć Twój problem poronień - ale głowy za to nie dam. A na początku ciąży badałaś hormony tarczycy - bo w ciąży mogą one mocno skakać?

Norma jest zależna od laboratorium. U Ciebie jest od 0 do 4,11 - a ty masz prawie 110. Ja ekspertką w tym temacie nie jestem, ale może dziewczyny borykające się z tarczycą pomogą więcej. Ja myślę, że tu może leżeć Twój problem poronień - ale głowy za to nie dam. A na początku ciąży badałaś hormony tarczycy - bo w ciąży mogą one mocno skakać?

Tak kiedy byłam w pierwszej tsh podskoczyło az do 9 i byc może to poszkodziło , później juz brałam tabletki... teraz jak zaszłam miałam normę i brałam większą dawkę tabletki niby było ok ale z jakiegoś powodu ciąża bezzarodkowa .

alza Wyrazy współczucia! Ja jeszcze nie byłam przy niczyjej śmierci, ale podejrzewam jaki to jest szok. Trzymaj się dzielnie!

roxie Ja bym pewnie w tym kierunku szła upatrując przyczyny poronień. Ja nie pomogę, bo u mnie jest ok i nie zagłębiałam się w ten temat, ale może @hona albo @MisiaMonisia pomogą.

A ja dzisiaj sobie zrobiłam coroczny przegląd "podwozia" i na szczęście jest ok. Teraz tylko muszę poczekać na wynik cytologii. A w weekend pierwszy raz byliśmy z dziećmi na basenie. Początkowo był strach, a potem nie chciały wychodzić. Młody pływał w brodziku, gdzie najpłycej jest 90cm - a on ma ok 95, więc nigdzie do dna nie sięgał. Za to dostał kółko z pianki (taki makaron spięty klamerką) i nie pozwalał się dotknąć, można było usłyszeć tylko donośne: "JA - SAM!".

Dziewczyny trafilam dzisiaj do szpitala mialam w nocy plamienia najpierw czerwone potem delikatne brazowe narazie mi to ustapilo ale czuje ze piersi juz nie sa tak obrzmiale:(((

reklama
Do góry