reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Magdalena mój tata (internista, lekarz rodzinny) mówi, że u tak małego dziecka, jak Staś nie występują bezobjawowe zapalenia płuc. Lekarz niedoświadczony może furczenia z góry błędnie zinterpretować jako furczenia z dołu. Można zawsze udać się po trzecią poradę. Czasami są niejasności w badaniu, czasami po dwóch dniach objawy się klarują i nie ma problemu z diagnozą.
Olek, jak był mały, tarł oczy i ziewał w gotowości do zabawy :-) Staś też czasami tak robi, ale potrafię odróżnić, kiedy jest śpiący.
Co do pieluchy, to chyba kwestia wprawy ;-) Olka potrafiłam przewinąć w locie na schodach, więc Staś ze skaczącą dupką nie robi na mnie wrażenia ;-)

Witch zaraz przypomina mi się, jak w moje urodziny Olek przywitał mnie pawiem puszczonym na moje plecy ;-)

reklama
Jak u mnie dzisiaj ? chyba ok...krwawienie już dużo mniejsze byłam odreagować... poszłam do kosmetyczki zrobić brwi bo już zarosłam jak borsuk i u fryzjera a co... bo już wyglądałam i czułam się jak 'g '... muszę dbać o siebie mimo wszystko w końcu mam faceta , który o mnie dba więc jest i moją motywacją żeby się posklejać do kupy i nie popaść w depresje ...
Czyli mówicie żeby nie czekać tylko próbować dalej ... @nafoczka ile cykli czekałaś ?
Cieszę się że u Ciebie wszystko ok ;) ja też nie chciałam czekać ale nie mam innego wyjścia.

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny
Zapalam swiatelka dla wszystkich nowych Aniolkow (*)(*)(*)
Wasze historie sa tak smutne,ze czesto czytalam je i plakalam.
Za wszystkie dziewczyny,ktorym sie udalo trzymam kciuki i zycze nudnych 9 miesiecy.

Jestem,podczytuje,ale jakos weny na pisanie brak.Praca pochlonela mnie zupelnie.Z jednej strony ciesze sie,ze mam zajeta glowe.Przedluzyli mi umowe na rok,mam do konca stycznia 2018r.I tak sobie mysle,ze w planach mialam,aby zaczac sie starac wiosna,jak uda mi sie unormowac tarczyce,ale ta jak na zlosc szaleje,raz w dol,raz w gore,samopoczucie kiepskie,lapie doly,czasem w pracy siedze i zastanawiam sie,co ja tu robie,czuje,jakbym miala sieczke zamiast mozgu.Nie wiem co mam robic.Nawet gdyby udalo mi sie zajsc w ciaze,to jak to bedzie,raczej nie moglabym pracowac,umowe mam tylko na rok,co potem,umowa konczylaby mi sie jak bym byla na macierzynskim,co w takim wypadku?Ktoras z Was orientuje sie co w takiej sytuacji?
Powiedzcie mi jeszcze prosze,kiedy najlepiej badac prolaktyne i kortyzol?Ciagle jestem przeziebiona,mam kiepska morfologie,tsh tez do du....y.To Hashimoto tez daje sie fest we znaki.
Sorki,ze tak smece,chcialam sie wyzalic :sorry2:

hona Umowa terminowa musi zostać przedluzona do dnia porodu (o ile 12tc przypadnie przed końcem umowy). Potem przysługuje Ci zasiłek macierzyński. Rozumiem, że masz umowę o pracę a nie zlecenie.
edit. A jeśli umowa skończy Ci się na macierzyńskim, to do ZUS składa się dokumenty o wypłatę reszty macierzynskiego.

Jak u mnie dzisiaj ? chyba ok...krwawienie już dużo mniejsze byłam odreagować... poszłam do kosmetyczki zrobić brwi bo już zarosłam jak borsuk i u fryzjera a co... bo już wyglądałam i czułam się jak 'g '... muszę dbać o siebie mimo wszystko w końcu mam faceta , który o mnie dba więc jest i moją motywacją żeby się posklejać do kupy i nie popaść w depresje ...
Czyli mówicie żeby nie czekać tylko próbować dalej ... @nafoczka ile cykli czekałaś ?
Wtedy co zaraz zaskoczyło jedna @ to chodzi o to ze twoje hormony są wtedy jeszcze ciążowe :)

Hej dziewczyny
Zapalam swiatelka dla wszystkich nowych Aniolkow (*)(*)(*)
Wasze historie sa tak smutne,ze czesto czytalam je i plakalam.
Za wszystkie dziewczyny,ktorym sie udalo trzymam kciuki i zycze nudnych 9 miesiecy.

Jestem,podczytuje,ale jakos weny na pisanie brak.Praca pochlonela mnie zupelnie.Z jednej strony ciesze sie,ze mam zajeta glowe.Przedluzyli mi umowe na rok,mam do konca stycznia 2018r.I tak sobie mysle,ze w planach mialam,aby zaczac sie starac wiosna,jak uda mi sie unormowac tarczyce,ale ta jak na zlosc szaleje,raz w dol,raz w gore,samopoczucie kiepskie,lapie doly,czasem w pracy siedze i zastanawiam sie,co ja tu robie,czuje,jakbym miala sieczke zamiast mozgu.Nie wiem co mam robic.Nawet gdyby udalo mi sie zajsc w ciaze,to jak to bedzie,raczej nie moglabym pracowac,umowe mam tylko na rok,co potem,umowa konczylaby mi sie jak bym byla na macierzynskim,co w takim wypadku?Ktoras z Was orientuje sie co w takiej sytuacji?
Powiedzcie mi jeszcze prosze,kiedy najlepiej badac prolaktyne i kortyzol?Ciagle jestem przeziebiona,mam kiepska morfologie,tsh tez do du....y.To Hashimoto tez daje sie fest we znaki.
Sorki,ze tak smece,chcialam sie wyzalic :sorry2:
Prolaktyne 1-5dc zaś kortyzol do godz 8 rano
Jeśli chcesz wiedzieć więcej zajrzyj tu
Link do: Poronienia nawykowe - badania, przebieg

Wtedy co zaraz zaskoczyło jedna @ to chodzi o to ze twoje hormony są wtedy jeszcze ciążowe :)

Tylko nie wiem czy to nie będzie za szybko znowu ...bo zabieg miałam 9listopada później zaszłam zaraz po 2@ poroniłam 18lutego kolejna @ przyjdzie pewnie za jakies 4-6 tyg i znowu próbować? nie będzie to zbyt duże obciążenie dla organizmu? może teraz za szybko się postaraliśmy i dlatego poleciało sama juz nie wiem lekarz niby powiedział żeby odczekać jeden cały cykl czyli jak dostane @poczekać do następnej i wtedy...mam namieszane w głowie już co jest dobre co nie dobre czy to ma wpływ na coś czy tak miało byc po prostu ...

@nafoczka nigdy bym nie powiedziała, że niemowlę może wydawać takie dźwięki, moja Ala podczas snu też charczy, sapie i zdarzy jej się chrapnąć :D Zauważyłam, że dużo jej się śni i bardzo przeżywa to co dzieje się w dzień bo śmieje się w głos podczas snu i czasem robi podkówkę i płacze przez sen.
Zawsze byłam strasznym śpiochem i mogło się walić i palić a ja spałam jak suseł, teraz każdy ruch Ali w łóżeczku mnie budzi - macierzyństwo :)

Alza na prawde wyczuli moment na nauke robienia usg,az mnie skreca z nerwow,to nie byl dobry moment,grrr

Zdrowka dla Was wszytkich i dla dzieciaczkow[emoji4]

Roxie ja bym pewnie juz probowala przed miesiaczka,slyszlam mnostwo pozytywnych historii ,a jakby nie patrzec wszystko samo sie oczyszcza,ale to tylko moja sugestia [emoji5]

A co u Calineczki i Zanety?czemu sie dziewczyny nie odzywacie?jak tam staranka?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Alza na prawde wyczuli moment na nauke robienia usg,az mnie skreca z nerwow,to nie byl dobry moment,grrr

Zdrowka dla Was wszytkich i dla dzieciaczkow[emoji4]

Roxie ja bym pewnie juz probowala przed miesiaczka,slyszlam mnostwo pozytywnych historii ,a jakby nie patrzec wszystko samo sie oczyszcza,ale to tylko moja sugestia [emoji5]

A co u Calineczki i Zanety?czemu sie dziewczyny nie odzywacie?jak tam staranka?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

@funia26 ja poczekam do kwietnia jednak :) teraz ze mnie spłynelo sporo to muszę trochę morfologie podgonic żelazo przede wszystkim żeby nie miec anemii a później dalsze staranka ojej co to będzie znowu milion myśli czy się uda , czy znowu historia się powtórzy ... marzę żeby było dobrze ale teraz juz niczego nie moge byc pewna

Do góry