reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Funia z Olkiem brałam luteinę 3x2 dopochwowo, nospę 3 razy dziennie magneb6 3x2 i leżałam plackiem. W szpitalu ordynator dorzucił mi jeszcze duphaston i mowił, że w stanach to w ogóle dają na dobę 2-3 g progesteronu standardowo, więc na pewno Ci nie zaszkodzi ;-)
Ja w ogóle miałam chyba jakieś kolosalne niedobory magnezu, bo brałam takie duże dawki w ciąży, robili mi wlewy z magnezu dożylne a po porodzie zrobiłam analizę pierwiastkową włosów i wyszło, że jeszcze nie uzupełniłam braków.

reklama
funia Krwawienie u mnie trwało ok 2-3 dni - było niewiadomego pochodzenia. Wcześniej jeszcze kilka dni miałam plamienia. We wtorek z plamieniem poleciałam do lekarza, potem wizyta w czwartek, bo brak zmian, w piątek już było gorzej - więc pojechałam na kolejną wizytę. Dostałam skierowanie do szpitala (aczkolwiek sam lekarz twierdził, że dużo więcej mi tam nie pomogą) - dla spokoju własnego sumienia w sobotę stawiłam się na IP. Przyjęli mnie na oddział - a tam USG ze średniowiecza, położyli na oddział i czekałam na poniedziałek, co by badanie USG zrobili. Na USG lekarz stwierdził, że ciąża jest młodsza niż wynika to z OM, więc dużych szans mi nie daje, bo nie widzi serduszka - tydzień później byłam u swojego gina i tam już się wszystko zgadzało. Ciąża donoszona - córka zaraz skończy 6 lat.
edit. Zapomniałam dopisać, że plamienia miałam jeszcze ok tygodnia po wyjściu ze szpitala. Wypuścili mnie po badaniu USG w poniedziałek, z zaleceniem kontroli u mojego lekarza.

Ostatnia edycja:
Alza czyli nie jestem sama z taka konska dawka[emoji4]tez leze plackiem,ale Ty tak cala ciaze lezalas?

Witch czyli podobie jak u mnie,w ogole lekarz mi wczoraj powiedzial,ze on tez by nie zostal w szpitalu na moim miejscu ,bo leczenie bedzie polegalo na lezeniu [emoji4]
A tam to jeszcze sa takie warunki ,ze toaleta jest na korytarzu ,w sumie 2 na caly oddzial i w ogole jak tam bylam wczoraj to zaraz mi sie przypomnial pazdziernik[emoji20]

Calineczka to mogloby byc plamienie implantacyjne,czas by sie zgadzal,a jezeli tak to za jakies 4-6 dni na pewno test bedzie pozytywny[emoji4]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Calineczka ja tez stawiam na plamienia implantacyjne. U mnie tez tak bylo, trzymam kciuki!

Nafoczka ten rysunek to jeden z najpiekniejszych obrazkow jakie widzialam, musisz koniecznie go zachowac i oprawic! Jaka dbalosc o szczegoly! I to serduszko u bobasa, bo po prostu genialny! Bardzo wzruszajacy.

Calineczka Po poronieniu tak może się zdarzyć. A to Twoja pierwsza @ czy już druga? Mi np. zaczęły występować plamienia przed @, nawet do tygodnia przed spodziewaną @. A jesteś pewna tej owulacji?

1487091175-aaaaaa.jpeg

Wg om 6t1d, mamy serduszko [emoji175]
Pozdrawiam Was wszystkie, idę dalej męczyć się z mdłościami [emoji13]

Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Alza czyli nie jestem sama z taka konska dawka[emoji4]tez leze plackiem,ale Ty tak cala ciaze lezalas?

Witch czyli podobie jak u mnie,w ogole lekarz mi wczoraj powiedzial,ze on tez by nie zostal w szpitalu na moim miejscu ,bo leczenie bedzie polegalo na lezeniu [emoji4]
A tam to jeszcze sa takie warunki ,ze toaleta jest na korytarzu ,w sumie 2 na caly oddzial i w ogole jak tam bylam wczoraj to zaraz mi sie przypomnial pazdziernik[emoji20]

Calineczka to mogloby byc plamienie implantacyjne,czas by sie zgadzal,a jezeli tak to za jakies 4-6 dni na pewno test bedzie pozytywny[emoji4]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Chyba bym skakała pod niebo jakby się udało. :)
Dziś znowu było plamienie. Zobaczymy co z tego będzie. Nie nastawiam się na nic, żeby się nie rozczarować, wolę się pozytywnie zaskoczyć ;)

reklama
Do góry