reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Witam was wszystkie.
Nie udzielam sie tutaj, ale jestem na biezaco [emoji6]
Mam do was pytanie kochane...
wiecie moze jak wydluzyc faze lutealna? Zauwazylam, ze od 2-3 cykli bardzo mi sie skrocila. Zwykle mialam cykle 30 dniowe, owulacja srednio w 17 dc. Od kilku cykli owulacja nadal okolo 17 dc i @ przychodzi 8-10 dpo.
Ten cykl to wogole jakas porazka... to byl moj pierwszy cykl staran po poronieniach i zaczelam plamic na brazowo juz w 7 dpo. Juz wiem, ze raczej sie nie udalo i pewnie jak odstawie luteine to @ sie rozkreci. Nie wiem dlaczego fl mi sie tak skraca. Biore magnez i wit b6 ( przyjmuje P-5-P 3 x 50mg). Gdzies wyczytalam, ze wit. b6 powinno przyjmowac sie 200-600mg, ale nie wiem jak to sie ma do metyli...
Mieszkam w uk i tu kiepsko o porade lekarza..
Z gory dziekuje.

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Mumtobe myslam ,ze to wlasnie luteina jest na wydluzenie,iLe ja bierzesz?
Ja w tym cyklu bralam pierwszy raz i 8dpo zaczely sie plamienia brazowe,tak jak w poprzednich cyklach ,myslalam ,a nawet bylam przekonana ,ze sie nie udalo ,a tu niespodzianka ,wiec moze jeszcze nie przekreslaj tej szansy[emoji4]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Zaczelam ja brac jakos 3-4 dpo. Poczatlowo podjezykowa, ale zmienilam na dowcipna. Bardzo chcialabym wierzyc, ze sie udalo, ale te plamienia sa dos obfite... a jak u ciebie? Jest ich tylko troche czy jak?

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Roxie powiem Ci tak w 27dc mialaam cien na tescie o czulosci 10 a nastepnego dnia we krwi bhcg 75 takze wiadomo we krwi jest troszke szybciej ,ja tez raz tak polecialam na bete w 24 dc i bylo 2,9 gdzie bez ciazy zwykle jest 0 takze narobilam sobie nadzeji bo 3 dni pozniej bylo 2,4 takze najprawdopodobniej przeszlam ciaze biochemiczna ,przyczyna mogl byc niski progestreon
Takze,drugi juz tak nie robilam ,po prostu czekalam na cien [emoji4]

Czekać czekać czekać nic mi nie pozostaje już tylko 3/4 dni w sumie aż ...
To nie będę szła na bete żeby sie nie nakręcić jak coś

Betę mogę zrobić najwcześniej w czwartek, wtedy kiedy będę miała dzień wolny i chyba zajrzę do gina.....Nie mogę wziąć wolnego w przyszłym tygodniu....u mnie obecnie zaczely sie teraz ferie .....i wszyscy muszą być w pracy bo będą przygotowania do balu karnawalowego w szkole (odgorny nakaz od dyrekcji).
Także czwartek to jedyny możliwy dzień.
Po wynik zadzwonię do laboratorium w piątek a odbiorę kiedyś okazyjnie.

Mumtobe powiem Ci ,ze plamienia od poczatku takie same sredioobfite ale ciagle sa,raz ciemnieja,raz bledna ,maskara
Tez stracilam nadzieje,a widzisz jednak sie udalo.

Roxie ,dokladnie czas bedzie najlepszy[emoji4]ale wiem czym jest czekanie,pociesze Cie ,ze potem i tak ciagle bedziesz na cos czekac ,na pierwsza wizyte,na serduszko,na koniec pierwszego trymestru itd ,wiec czekanie Nas nie ominie hehe

reklama
Mumtobe powiem Ci ,ze plamienia od poczatku takie same sredioobfite ale ciagle sa,raz ciemnieja,raz bledna ,maskara
Tez stracilam nadzieje,a widzisz jednak sie udalo.

Roxie ,dokladnie czas bedzie najlepszy[emoji4]ale wiem czym jest czekanie,pociesze Cie ,ze potem i tak ciagle bedziesz na cos czekac ,na pierwsza wizyte,na serduszko,na koniec pierwszego trymestru itd ,wiec czekanie Nas nie ominie hehe

Dokładnie zawsze czekanie ...ale chciałabym mieć chociaż świadomość że się udało że nie trzeba czekać do kolejnego cyklu :/ taka teraz jestem w gorącej wodzie kąpana bo pierwsze szybko się udało ...ale i szybko straciliśmy :< i chciałabym teraz najbardziej na świecie żeby @ nie przyszła !
Dam Wam znać dziewczyny ... jak nie zwariuję do końca tygodnia ;p

Do góry