reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Cześć dziewczyny.
Jestem po poronieniu samoistnym, organizm miał się sam oczyścić. Jestem juz po krwawieniu. Po mniej więcej tygodniu pojawiły sie brazowe planienia, jednak po 2-3 dniach plamienia zmienily kolor na krwisty.
Czy to normalne?
Czy powinnam pójść do ginekologa?
Proszę Was o poradę..

reklama
no ewel, sporo masz do nadrobienia :-p Tak, Kaja puściła się i pierwsze kroczki postawiła jak miała 10 miesięcy a zaczęła już tak chodzić od 11 miesiąca. Już zapomniałam, że między naszymi córami tylko 1 dzień różnicy :-) :) Kaja też cień mamusi, choć ostatnio, gdy więcej mieszkamy z jej tatą, jest coraz bardziej za nim :tak: my teraz jesteśmy na etapie rozszerzania diety o dania bardziej podobne do naszych dorosłych (z różnym skutkiem).... a co u Was? opowiadaj, gdzie byłaś jak Cię nie było... ;-) ;) wrzuć zdjęcie Lenki plisss :sorry:

Witaj Calineczka, przykro mi... tak to normalne. Czasem krwawienie się wycisza a po kilku dniach może wrócić na skutek np. jakiegoś wysiłku lub tak po prostu. Przynajmniej ja tak miałam i wiele dziewczyn tutaj. Generalnie krwawienie trwało u mnie ok. 2 tyg. z różnym nasileniem :hmm: Tak czy inaczej, lekarz na pewno kazał iść na kontrolę, zwłaszcza po samoistnym # ....?

OneMoreTime lekarz nie zasugerował mi żadnej kontroli. Co więcej gdy zapytałam kiedy możemy z mężem zacząć sie starać o dzidzie to mi odpowiedzial, ze zaraz po okresie możemy śmiało działać.
Więc skoro dał nam zielone światło to zaczeliśmy sie starać. Zobaczymy co z tego wyjdzie. :wink:

Cześć dziewczyny.
Jestem po poronieniu samoistnym, organizm miał się sam oczyścić. Jestem juz po krwawieniu. Po mniej więcej tygodniu pojawiły sie brazowe planienia, jednak po 2-3 dniach plamienia zmienily kolor na krwisty.
Czy to normalne?
Czy powinnam pójść do ginekologa?
Proszę Was o poradę..
Calineczka mi też po tygodniu pojawiło się małe krwawienie wiec chyba tak może się zdazyć. Ja wtedy dzwonilam do gin i tyle. Jak bardzo cie to martwi to zawsze możesz iść do lekarza. To było twoje 1 poronienie? Robisz jakieś badania? Mi się nie udało kolejny raz zaraz po poronieniu

Zaneta- ja ciebie rozumiem bo tez testowalam jak szalona, mam wrazenie ze nawet pani magister z apteki miala ze mnie beke bo non stop przychodzilam po testy...musisz sie jednak uzbroic w cierpliwosc.
Jest jeszcze mozliwosc ze testy pokazuja cienie kreski poniewaz masz torbiel. u mnie tak bylo, jest to rowniez napisane w ulotce testu.
Gloria Oliwia jest z lutego :) jak cos to pisz na fb to Ci wysle zdjecia. Ubranka sa w sranie bdb db bez plam i dziur. Stan db to pp prostu kolory przy praniu zeszly i nie sa juz takie żywe. Wieksziac next george zara baby. Sprzedaje bo na prawdę nie mam na to miejsca.

Calineczka mi też po tygodniu pojawiło się małe krwawienie wiec chyba tak może się zdazyć. Ja wtedy dzwonilam do gin i tyle. Jak bardzo cie to martwi to zawsze możesz iść do lekarza. To było twoje 1 poronienie? Robisz jakieś badania? Mi się nie udało kolejny raz zaraz po poronieniu

Tak to było moje pierwsze poronienie. Nie robiłam żadnych badan bo ginekolog nic mi nie mowil, ze musialabym to skontrolowac, a nawet dał zielone światło, ze po okresie można śmiało próbować dalej. Boję się, ze przy kolejnej ciąży może się to powtórzyć a wtedy to już sie chyba nie pozbieram.

Gloria Oliwia jest z lutego :) jak cos to pisz na fb to Ci wysle zdjecia. Ubranka sa w sranie bdb db bez plam i dziur. Stan db to pp prostu kolory przy praniu zeszly i nie sa juz takie żywe. Wieksziac next george zara baby. Sprzedaje bo na prawdę nie mam na to miejsca.
Ohhh uwielbiam rzeczy z next.. jak masz porobione zdjecia to przyslij mi prosze rozmiar 74-80.

Zaneta- ja ciebie rozumiem bo tez testowalam jak szalona, mam wrazenie ze nawet pani magister z apteki miala ze mnie beke bo non stop przychodzilam po testy...musisz sie jednak uzbroic w cierpliwosc.
Jest jeszcze mozliwosc ze testy pokazuja cienie kreski poniewaz masz torbiel. u mnie tak bylo, jest to rowniez napisane w ulotce testu.

reklama
Gloria6 to nie wiedziałam że przy torbieli może tak być, dziękuję ci za zrozumienie czekam cierpliwie w takim razie, ja też mam wrażenie że wszystkie apteki w mieście mają mnie już dość jeszcze 9 dni do miesiaczki, myślę że jakoś to przeżyje hehe ale nie obiecuje bo mam dwa zapasowe testy które na pewno wykorzystam przed terminem@ hehe a wy dziewczyny mialyscie wrażenie że w tym cyklu się uda i tak bylo?

Do góry