Nie doczekam ponieważ wczoraj w pracy zakrecilo mi się w głowie...coś mnie tknelo i kupiłam test. Nie jestem do końca pewna ale chyba się udało na teście ta druga kreseczka była ledwo widoczna...ale była. No i robiłam test wieczorem... dzisiaj kupiłam kolejny i zamierzam powtórzyć rano z porannego moczu. Trzymajcie kciuki
reklama
agatush
Moderatorka
Głowa do góry rollka.... Daj sobie czas.... Gorsze momenty będą wracały niestety, ale będzie lepiej... Nie zapomnisz i nie przestaniesz nigdy tęsknić, ale przyjdzie czas że nauczysz się żyć z Aniolkiem w niebie... [emoji175] i zobaczysz ani się obejrzysz a będziesz w ramionach miała upragnione dzieciątko :-*Funia26 dziękuje i tez mocno ściskam.. własnie mam gorszy moment a już myślałam, że bedzie lepiej..
Ruda23 gratuluję!!!!
Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom
Funia90
Fanka BB :)
Ruda23 gratulacje ) chociaz jednej siw udaloNie doczekam ponieważ wczoraj w pracy zakrecilo mi się w głowie...coś mnie tknelo i kupiłam test. Nie jestem do końca pewna ale chyba się udało na teście ta druga kreseczka była ledwo widoczna...ale była. No i robiłam test wieczorem... dzisiaj kupiłam kolejny i zamierzam powtórzyć rano z porannego moczu. Trzymajcie kciuki
Funia90
Fanka BB :)
Hej Funia... U mnie niestety w tym cyklu też nic.... @ przyszła wczoraj z opóźnieniem....
Doskonale rozumiem co przechodzisz... Moja przyjaciółka jest w 20 tygodniu ciąży. I chociaż mocno jak kibicuje i modlę o jej szczęśliwa ciążę i zdrowego Maluszka jest mi ciężko....
Ale damy radę!!! Zobaczysz!! I na nas przyjdzie czas!
Agatush widze ,ze w przyrodzie nic nie ginie moja z wyprzedzeniem a twoja z opoznieniem,na twoim miejscu jakby mi sie spozniala to chyba bym oszala bo mysalabym ,ze jestem w ciazy))
Trzymam kciuki za twoj nowy cykl
Ja mam termin nastepnej miesiaczki jakos 22-24 grudzien wiec albo bedzie prezent swiateczny albo rozga
Ehhh i potem przetrwac te Świeta...no ,ale trzeba byc dobrej mysli
agatush
Moderatorka
No nic nie ginie to prawda Wariowalam... Uwierz że nie wiedziałam co że sobą robić.... Chyba z 10 testów zrobiłam i jak już miałam iść na bhcg to nie dotarłam :-/Agatush widze ,ze w przyrodzie nic nie ginie moja z wyprzedzeniem a twoja z opoznieniem,na twoim miejscu jakby mi sie spozniala to chyba bym oszala bo mysalabym ,ze jestem w ciazy))
Trzymam kciuki za twoj nowy cykl
Ja mam termin nastepnej miesiaczki jakos 22-24 grudzien wiec albo bedzie prezent swiateczny albo rozga
Ehhh i potem przetrwac te Świeta...no ,ale trzeba byc dobrej mysli
Ja powinnam dostać 26.12 więc podejrzewam że będę testowala w Wigilię... I będę musiała zmierzyć się z wynikiem ja poprzednie święta miałam okropne bo w listopadzie straciłam 1 ciążę i do świąt się jeszcze nie pozbieralam.... Wierzę głęboko że tym razem będzie inaczej.... [emoji108]
Doris:-)
Moderatorka Mama super Czwórki :-)
Hej, hej
Czy ktoś mnie tutaj jeszcze pamięta????
Zaglądam do Was ale czasu mało ostatnio. I dni takie krótkie.
Witam Nowe Aniołkowe Mamusie, przykro mi że poznajemy się na tym wątku.
Ale kiedyś i dla Was zaswieci słońce! prawie wszystkie z nas doczekały się juz swoich cudów.
Trzeba przejść żałobę, choć wiem że jest bardzo ciężko, podnieść się i dalej walczyć.
Rolka, co się stało że straciłas ciążę tak późno? Jak nie chcesz to nie pisz.
Wysłane z mojego D5103 przy użyciu Tapatalka
Czy ktoś mnie tutaj jeszcze pamięta????
Zaglądam do Was ale czasu mało ostatnio. I dni takie krótkie.
Witam Nowe Aniołkowe Mamusie, przykro mi że poznajemy się na tym wątku.
Ale kiedyś i dla Was zaswieci słońce! prawie wszystkie z nas doczekały się juz swoich cudów.
Trzeba przejść żałobę, choć wiem że jest bardzo ciężko, podnieść się i dalej walczyć.
Rolka, co się stało że straciłas ciążę tak późno? Jak nie chcesz to nie pisz.
Wysłane z mojego D5103 przy użyciu Tapatalka
KasiaSweet
Początkująca w BB
Cześć dziewczyny, mam nadzieję że mnie przyjmiecie..
Zaczęłam się starać o drugie dziecko w czerwcu.
W sierpniu poronilam w 6 tygodniu.
Dostalam pozwolenie na staranie odrazu..
No i byłam bardzo szczęśliwa bo w 1 cyklu po poronieniu zaszlam w ciążę.
I choć cały czas się bałam, wszystko było w porządku.
W 12 tygodniu poszłam na usg genetyczne.
I wtedy mój świat się zawalił.. płód z wieloma błędami.. nie będę opisywac.. dziecko nie miało szans przeżyć poza brzuchem.
Przez następne kilka dni potwierdzilismy diagnozę i podjęliśmy decyzję o usunięciu ciąży.
Na całe szczęście nikt oprócz psychologa nie robił nam problemów.
Usunięcie ciąży było farmakologicznie.. wywołanie poronienia.. nie opisuję każdy się domyśla że to bardzo ciężkie przeżycie.
Więc jestem tydzień po zabiegu..
Teraz szukamy przyczyn..
Narazie wiemy że prawdopodobnie chodzi o niedobór kwasu foliowego.
Mamy przebadać się pod kontem mutacji genu MTHFR.
Jutro ide do gina aby daj mi skierowanie do genetyka i na kupę innych badań.
To tyle u mnie.. czy może któraś z was ma wiedzę na temat tej mutacji?
I wtedy mój świat się zawalił.. płód z wieloma błędami.. nie będę opisywac.. dziecko nie miało szans przeżyć poza brzuchem.
Przez następne kilka dni potwierdzilismy diagnozę i podjęliśmy decyzję o usunięciu ciąży.
Usunięcie ciąży było farmakologicznie.. wywołanie poronienia.. nie opisuję każdy się domyśla że to bardzo ciężkie przeżycie.
Teraz szukamy przyczyn..
reklama
agatush
Moderatorka
KasiaSweet dużo informacji możesz znaleźć w wątku o poronieniach nawykowych na tym forum i w temacie o tym jak postępować po takich sytuacjach . Tam sporo dziewczyn ma ta mutacje....Cześć dziewczyny, mam nadzieję że mnie przyjmiecie..
Teraz szukamy przyczyn..
Nie załamuj się kochana... Ja jestem też po dwóch stratach.... Wiem co czujesz... Ale uwierz - znajdziesz tutaj wsparcie!!! Światełka dla Twoich Aniołków (*)(*)