reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Szyjka puściła? Na jakim etapie? Tak po prostu? Przepraszam, że tak dopytuję, ale nie zaglądałam tu jak opowiadałaś swoją historię.
Tak, rano było ok, koło 12 trochę mnie zaczął brzuch boleć, to wzięłam nospe ale koło 2 troche mocniej bolał ale tylko chwilami, ok 16 jak jechałam do lekarza bolało dość mocno , o 19 mi odeszły wody a o 22,55 urodziłam maleństwo. Do końca bez plamień, krwawień a ból zaczął się inny niż @ po badaniu lekarskim ok 17

reklama
Hej laski ja żyję, ale czasu brak na neta ot na fb wchodzę i to na chwilkę, ale teraz młody jeszcze śpi. U nas spoko wszyscy zdrowi. Moja mala gadula się z mową rozkręca.
Ja ćwiczę i zdrowiej jem i spadło mi 6 kg puki co także coś się ruszyło. Buziaki i miłego dnia :)

Hajmal, to rzeczywiście zupełnie bez ostrzeżenia :( Bardzo mi przykro :( a który to był tydzień? Lekarz mierzył szyjkę na usg? Wiem, że wielu tego nie robi a czasem od zewnątrz się nie zobaczy, że coś się zaczyna dziać.

Dziewczyny z łożyskiem nisko/łożyskiem przodującym: wyczytałam dzisiaj rzecz, która mnie zmroziła. Podobno zdarza się, że łożysko się podniesie ale zostają jeszcze tzw.naczynia przodujące. Łatwo to sprawdzić na usg z dopplerem, ale większość lekarzy tego w ogóle nie robi. Pytajcie swoich lekarzy o to, niech sprawdzą. Rzecz w tym, że to są naczynia dziecka. Jak zaczyna się poród, dziecko przerywa te naczynia i się może wykrwawić, dlatego powinno się wtedy zrobić cc. To rzadkie przypadki ale wiecie, strzeżonego pan Bóg strzeże.

Alza daj znać czy zostajesz w Łodzi na porodówce :)
Ja dzisiaj mam wizytę i lekarz będzie decydował, jak mała niewiele przybrała na wadze to idę rodzić jak obrosła w tłuszczyk to czekamy aż samo się zacznie.

16 tc, robił mi usg niby, nie chce przyszłych mam straszyć, niektóre dziewczyny już przy końcówce im nie trzeba teraz złych rzeczy słuchać

Kat po przejściach z przedwczesnym porodem nie potrafię się odnaleźć w ciąży przenoszonej ;-)

Magdalena mam nadzieję, że nie zostanę, bo wtedy oznaczałoby to wywoływanie... A Ty się tak nie spiesz, teraz moja kolej :-)

Mamcia gratuluję zrzuconych kilogramów :-) Mam nadzieję, że u mnie też szybko polecą, bo dzisiaj się ważyłam i mam już 14 na dupsku...

Trzymajcie kciuki za chociaż te 4 cm rozwarcia i żeby łożysko było jeszcze sprawne.

Ja już po :-) Szybko poszło. Rozwarcie bez zmian, ktg prawidłowe, ale skurczy brak. Za dwa dni mam przyjechać znowu i później w poniedziałek. Jeśli do poniedziałku nic się nie wydarzy, to będziemy myśleć, co dalej.

Magdalena a jak u Ciebie?

alza Zaczęłam czytać Twój post i już chciałam gratulować! "Ja już po :-) Szybko poszło." - zabrzmiało jakbyś tak szybko urodziła ;-) ;)

magda A ty już w terminie, więc spokojnie możesz rodzić. Daj znać po wizycie!

reklama
No nie, alza... my tu wszystkie w napięciu czekamy na jakieś zdjęcia a Wy dalej ta sama śpiewka :D Wydaj Staszkowi nakaz eksmisji :)

Hajmal, ja myślę, że tu nie chodzi o żadne straszenie. My w tej grupie po prostu mamy dużo większą świadomość wszelkich możliwych zagrożeń.

Do góry