reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Do dupy to wszystko! Byłam u gina (10 dc) po drugim cylku z clo i co?! Torbiel 5,5 cm. Siedzę i ryczę:sad: Cykl do bani i następny też, w ogóle wszystko do bani:sad: jeszcze z moim pechem ta torbiel pewnie mi pęknie i narobi szkód. Dziewczyny miała któraś taką torbiel? Jak to sie u was skończyło? Oczywiście clo mam bezwzględnie odstawić.

Tak kochana, masz dokladnie to co ja. Juz ci o tym chyba pisalam ale na wszelki wypadek powtorze. Po clo mialam dwie torbiele, jedna sie sama wchlonela po wzieciu jakis hormonow( nie pamietam juz jakich) a druga 6cm zostala przebita podczas usuwania ciazy pozamacicznej. Wiec u mnie rowniez clo narobilo wiecej szkody niz pozytku.

reklama
Tak kochana, masz dokladnie to co ja. Juz ci o tym chyba pisalam ale na wszelki wypadek powtorze. Po clo mialam dwie torbiele, jedna sie sama wchlonela po wzieciu jakis hormonow( nie pamietam juz jakich) a druga 6cm zostala przebita podczas usuwania ciazy pozamacicznej. Wiec u mnie rowniez clo narobilo wiecej szkody niz pozytku.

Pamiętam Gloria i tez po nich przytyłaś. Zobaczymy co będzie po @. Mam tylko nadzieję, że się nie powiększy i nie pęknie.

O tak przytylam i to bardzo po clo ale ja go bralam dlugo, prawie rok. I teraz pamietam ze tez dostalam tylko duphaston na to zbicie torbieli ale nie zadzialal. (Tej drugiej).

Ja rowniez testu Pappa nie robilam mimo ze byly przeslanki bo dokladnie tak jak Kath wiedzialam ze ciazy nie usune i tak plus nie poddam sie amniopunkcji. Zrobilam tylko to dokladne usg w warszawie w 12tc.

Sluchajcie jestem zaniepokojona bo Marcysia bardzo duzo je i zadko wytrzymuje 3-4h a tak to po max 2 znowu chce jesc, szczegolnie w nocy. Mowili ze na mm powinna dluzej wytrzymywac a ona drze sie w nieboglosy, ssie z furia raczki, mlaszcze i wszystko pakuje do buzi szukajac butelki. Czy to normalne tak czesto ja karmic? Zjada ok 90 na raz, moze nie za kazdym razem ale w wiekszosci. I czy powinnam dawac jej pic? Jesli tak to co i ile i jak czesto? Help!!!

Lena Pamiętam :) super że synek rośnie. Faktycznie kawał chłopa już z niego ;-) Moje tylko ważyły jak miały rok ;-) Wpadaj do nas częściej ;)

gloria Ze swojego doświadczenia polecam karmić mm na żądanie. Jak ma ochotę jeść, to niech je. Jeszcze moim zdaniem za wcześnie na dopajanie (chyba że ma problem z wypróżnianiem). Mój młodszy do 6 miesiąca tylko mleko modyfikowane pił, nie byłam w stanie przekonać go do innego picia (rozszerzanie diety - ok 4 miesiąca). I też takie żerny był. Potrafił jeść co 1,5 godziny. Ja początkowo zapisywałam ile i o której godzinie mi jadł - i nie wychodziło dużo ponad normę podaną na opakowaniach. Za to z córką popełniłam ten błąd - że mi kazali ją wybudzać na karmienia nocne...

Gloria, dzieci cycowe na początku często wiszą na cycusiu prawie nieustannie, a położne starej daty mieszają mamom w głowach mówiąc, że powinny karmić co 3 godziny, co w przypadku większości dzieci jest nierealne. Może z mm też tak jest, że na początku lepiej posłuchać dziecka a nie mu wydzielać pod linijkę?

mała głodna jest :) do oznaka zdrowia !!
taki maluch je na żądanie
ja dopajałam parzonym rumiankiem, i dawałam mleko m często ale mało
nie przejmuj sie dojdziesz do ładu tylko słuchaj intuicji

Gloria , gratuluje ! córeczka cudna :)

Ale muszę napisać , bo inaczej mnie rozerwie .... czekanie z ciążą do 40 tyg to dla mnie pomyłka . Że lekarze tak spokojnie narażają dzieciaki to dla mnie chore. przecież prawie zawsze są zielone wody , dzieci siedzą w wodzie z własna kupą , mają słabe tętno .... no nie dziwi mnie , że potem może być coś nie tak.
Ja bym osiwiała z obawy.Takie moje zdanie.

Kat , miałam przodujące łożysko . U mnie nie było zalecenia leżenia i gin twierdziła od początku , że możliwe , że się w trakcie ciązy podniesie , ale dopiero podczas porodu się okaże czy rodzę sn czy cc. Podniosło się , ale w czasie porodu jednak doszło do krwawienia i było cc.

Alza , może synek podświadomie czuje , że znikniesz mu na kilka dni i stąd takie zachowanie. Dzieciaki do bystre bestie :)

Magda , &&&&&&&& za powodzenie akcji "narodziny"

pozdro dla pozostałych :)

Lena fajnie ze się odezwałaś :) Dawidek to już duży chłopczyk :)
Mój Niki ważył tyle jak miał ponad rok.....teraz ma 1,5 roku i waży 10,5 kg....ale to jest Niejadek więc nie ma co porównywać ;)

Gloria tak jak dziewczyny napisały....nie zaluj Marcysi jedzenia.....najważniejsze ze ma apetyt :) Jak sobie ogólnie radzicie? :)

reklama
Czarna, a kiedy się podniosło? Miałaś jakieś krwawienia? Moja lekarka kazała się mega oszczędzać ale leżeć plackiem nie muszę, jednak ponieważ było krwawienie to oczywiście rodzina panikuje i najchętniej oni by mnie do tego łóżka przywiązali ;)

Do góry