reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Mi kiedyś ginekolog powiedział, że ciągłe leżenie w ciąży też nie jest za dobre dla organizmu. Może zrobić się zakrzepica itp.... Oczywiście wszystko zależy od sytuacji i poziomu zagrożenia ciąży, ale na pewno odpoczywanie nie zaszkodzi :)

reklama
Dziewczyny narzekania ciąg dalszy. Robiłam dziś wyniki tarczycy i uwaga: 14,71! Ft4 poniżej normy. Próbuję się dodzwonić do endokrynologa, żeby się umówić na poniedziałek. Myślicie, że mogło tak skoczyć przez tą torbiel? Sorki, że tak tylko o sobie ostatnio...

Dziewczyny narzekania ciąg dalszy. Robiłam dziś wyniki tarczycy i uwaga: 14,71! Ft4 poniżej normy. Próbuję się dodzwonić do endokrynologa, żeby się umówić na poniedziałek. Myślicie, że mogło tak skoczyć przez tą torbiel? Sorki, że tak tylko o sobie ostatnio...
Nie uważam, żeby tarczyca miała związek z torbielą a robiłaś przeciwciała? Bierzesz leki na tarczycę. To ewidentnie niedoczynność tarczycy.

Asia mam zdiagnozowana niedoczynność i hashimoto. Biorę Euthyrox 25/37,5 naprzemiennie. Poprzednie wyniki robiłam dokładnie 16.08. i wtedy TSH było 1,47, czyli w półtorej miesiąca skoczyło baaardzo do góry. Na USG w sierpniu tez było "czysto".

Gloria moja kuzynka urodziła 20 sierpnia przez cc i tez karmi mm, maluszek też jest takim żarłoczkiem, że nie może wytrzymać 3 godz. Daje mu do picia wodę aby go troszkę oszukać, ale mało to daje. Karmi czasem co 2,5 godz. Kiedy wychodzicie?

Ja właśnie jestem po rozmowie z moim profesorem i kolejnych badaniach, zrobiliśmy kolejne usg i sama nie wiem co myśleć bo wyszło, że brzuszek jest tylko 2 tyg do tyłu, mała waży 2480. Prof. zapytał czy nadal chcę poleżeć w szpitalu czy wyjść do domu pod warunkiem, że ktg będzie ok. Ustaliliśmy, że dzisiaj wyjdę jeśli ktg będzie w normie bo przez weekend i tak żadnych badań mi nie zrobią a u niego mam się stawić na wizycie w czwartek i będziemy decydować co dalej.

gloria, gratuluję z całego serducha Twojej ślicznej laleczki :-) :) wreszcie z rodzicami ;-) ;)moja Kajula (zanim pojawiła się żółtaczka) niemalże cały czas wisiała mi na cycu. Położne mówiły, że skoro chce/potrzebuje to przystawiać. To była masakra... a później jak przelewała się przez ręce i nie chciała jeść w ogóle to też była masakra. Dawałam jej butlę, bo nie wymagało to tyle wysiłku dla niej. Z dwojga "złego" lepiej, że Marcysia ma apetyt :tak: niektóre dzieci są po prostu "żarte" :-D

Magdalena, trzymam kciuki za pomyślny przebieg sytuacji &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&:tak:

Dziewczyny nie ma opcji, żebym nadrobiła, bo póki co tylko na chwilę wpadam. W zeszłą sobotę wyszłam za mąż :-) :) i gorączka poślubna nadal trwa :-pJ puszy się jak paw, bo dzisiaj składałam wnioski o wymianę dokumentów z uwagi na nowe nazwisko :-) :) W poniedziałek lecimy do J na 2 tyg., więc myślę, że wrócę do Was wtedy i nadrobię zaległości ;-) ;):-p

Słuchajcie, szczególnie witch: czy jeśli będę chciała zachować się fair wobec szefa i wcześniej uprzedzę go, że chcę wziąć jeszcze rok wychowawczego, to on może mi wywinąć jakiś numer? Pod koniec listopada kończy mi się urlop macierzyński i wtedy chciałabym złożyć wniosek o zaległy urlop (pewnie nazbiera się tego z 1,5 m-ca) a następnie o rok wychowawczego. Zastanawiam się właśnie czy jak powiem szefowi od razu o moich planach (wolałabym nie kręcić), to on może mi je w jakiś sposób popsuć.....?

Pozdrawiam wszystkie serdecznie i stale trzymam kciuki za staraczki i brzuchatki &&&&&&&&&&&&&&&&&&&& :-*

Ostatnia edycja:
Asia mam zdiagnozowana niedoczynność i hashimoto. Biorę Euthyrox 25/37,5 naprzemiennie. Poprzednie wyniki robiłam dokładnie 16.08. i wtedy TSH było 1,47, czyli w półtorej miesiąca skoczyło baaardzo do góry. Na USG w sierpniu tez było "czysto".
Napewno będzie trzeba zwiększyć euthyrox stopniowo i obserwować. Za 3 tygodnie powtórzyć. Przy Hashimoto te TSH tak skacze niestety.

Baslan, miałaś 1,47 a teraz 14,7, te wartości wyglądają bardzo podejrzanie podobnie, tylko przecinek w innym miejscu - może jest błąd laboratoryjny?

reklama
Kat nie wiem, w poniedziałek powtórzę. Dzwoniłam do gin i kazał zwiększyć dawkę, najpierw przez 3 dni 50, a później 75 i za dwa tygodnie powtórzyć wyniki.
Ogólnie kazał zrobić cały profil tarczycowy i powtórzyć usg, mówi że to może być nagły rzut choroby i trzeba znaleźć przyczynę. Sam był w szoku jak mu przedstawilam sytuację.

One gratuluję! Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia:happy2:

Do góry