Mi kiedyś ginekolog powiedział, że ciągłe leżenie w ciąży też nie jest za dobre dla organizmu. Może zrobić się zakrzepica itp.... Oczywiście wszystko zależy od sytuacji i poziomu zagrożenia ciąży, ale na pewno odpoczywanie nie zaszkodzi
reklama
Mam 31 lat skończone w sierpniu. Skierowanie z uwagi na poronienia nawykowe.Asia, a w jakim wieku jesteś? Bo po 35 roku życia wszystkim zlecają, może dlatego?
Dziewczyny narzekania ciąg dalszy. Robiłam dziś wyniki tarczycy i uwaga: 14,71! Ft4 poniżej normy. Próbuję się dodzwonić do endokrynologa, żeby się umówić na poniedziałek. Myślicie, że mogło tak skoczyć przez tą torbiel? Sorki, że tak tylko o sobie ostatnio...
Nie uważam, żeby tarczyca miała związek z torbielą a robiłaś przeciwciała? Bierzesz leki na tarczycę. To ewidentnie niedoczynność tarczycy.Dziewczyny narzekania ciąg dalszy. Robiłam dziś wyniki tarczycy i uwaga: 14,71! Ft4 poniżej normy. Próbuję się dodzwonić do endokrynologa, żeby się umówić na poniedziałek. Myślicie, że mogło tak skoczyć przez tą torbiel? Sorki, że tak tylko o sobie ostatnio...
Asia mam zdiagnozowana niedoczynność i hashimoto. Biorę Euthyrox 25/37,5 naprzemiennie. Poprzednie wyniki robiłam dokładnie 16.08. i wtedy TSH było 1,47, czyli w półtorej miesiąca skoczyło baaardzo do góry. Na USG w sierpniu tez było "czysto".
Magdalena26
Nadzieja umiera ostatnia.
Gloria moja kuzynka urodziła 20 sierpnia przez cc i tez karmi mm, maluszek też jest takim żarłoczkiem, że nie może wytrzymać 3 godz. Daje mu do picia wodę aby go troszkę oszukać, ale mało to daje. Karmi czasem co 2,5 godz. Kiedy wychodzicie?
Ja właśnie jestem po rozmowie z moim profesorem i kolejnych badaniach, zrobiliśmy kolejne usg i sama nie wiem co myśleć bo wyszło, że brzuszek jest tylko 2 tyg do tyłu, mała waży 2480. Prof. zapytał czy nadal chcę poleżeć w szpitalu czy wyjść do domu pod warunkiem, że ktg będzie ok. Ustaliliśmy, że dzisiaj wyjdę jeśli ktg będzie w normie bo przez weekend i tak żadnych badań mi nie zrobią a u niego mam się stawić na wizycie w czwartek i będziemy decydować co dalej.
Ja właśnie jestem po rozmowie z moim profesorem i kolejnych badaniach, zrobiliśmy kolejne usg i sama nie wiem co myśleć bo wyszło, że brzuszek jest tylko 2 tyg do tyłu, mała waży 2480. Prof. zapytał czy nadal chcę poleżeć w szpitalu czy wyjść do domu pod warunkiem, że ktg będzie ok. Ustaliliśmy, że dzisiaj wyjdę jeśli ktg będzie w normie bo przez weekend i tak żadnych badań mi nie zrobią a u niego mam się stawić na wizycie w czwartek i będziemy decydować co dalej.
OneMoreTime
Fanka BB :)
gloria, gratuluję z całego serducha Twojej ślicznej laleczki wreszcie z rodzicami moja Kajula (zanim pojawiła się żółtaczka) niemalże cały czas wisiała mi na cycu. Położne mówiły, że skoro chce/potrzebuje to przystawiać. To była masakra... a później jak przelewała się przez ręce i nie chciała jeść w ogóle to też była masakra. Dawałam jej butlę, bo nie wymagało to tyle wysiłku dla niej. Z dwojga "złego" lepiej, że Marcysia ma apetyt niektóre dzieci są po prostu "żarte"
Magdalena, trzymam kciuki za pomyślny przebieg sytuacji &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Dziewczyny nie ma opcji, żebym nadrobiła, bo póki co tylko na chwilę wpadam. W zeszłą sobotę wyszłam za mąż i gorączka poślubna nadal trwa J puszy się jak paw, bo dzisiaj składałam wnioski o wymianę dokumentów z uwagi na nowe nazwisko W poniedziałek lecimy do J na 2 tyg., więc myślę, że wrócę do Was wtedy i nadrobię zaległości
Słuchajcie, szczególnie witch: czy jeśli będę chciała zachować się fair wobec szefa i wcześniej uprzedzę go, że chcę wziąć jeszcze rok wychowawczego, to on może mi wywinąć jakiś numer? Pod koniec listopada kończy mi się urlop macierzyński i wtedy chciałabym złożyć wniosek o zaległy urlop (pewnie nazbiera się tego z 1,5 m-ca) a następnie o rok wychowawczego. Zastanawiam się właśnie czy jak powiem szefowi od razu o moich planach (wolałabym nie kręcić), to on może mi je w jakiś sposób popsuć.....?
Pozdrawiam wszystkie serdecznie i stale trzymam kciuki za staraczki i brzuchatki &&&&&&&&&&&&&&&&&&&& :-*
Magdalena, trzymam kciuki za pomyślny przebieg sytuacji &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Dziewczyny nie ma opcji, żebym nadrobiła, bo póki co tylko na chwilę wpadam. W zeszłą sobotę wyszłam za mąż i gorączka poślubna nadal trwa J puszy się jak paw, bo dzisiaj składałam wnioski o wymianę dokumentów z uwagi na nowe nazwisko W poniedziałek lecimy do J na 2 tyg., więc myślę, że wrócę do Was wtedy i nadrobię zaległości
Słuchajcie, szczególnie witch: czy jeśli będę chciała zachować się fair wobec szefa i wcześniej uprzedzę go, że chcę wziąć jeszcze rok wychowawczego, to on może mi wywinąć jakiś numer? Pod koniec listopada kończy mi się urlop macierzyński i wtedy chciałabym złożyć wniosek o zaległy urlop (pewnie nazbiera się tego z 1,5 m-ca) a następnie o rok wychowawczego. Zastanawiam się właśnie czy jak powiem szefowi od razu o moich planach (wolałabym nie kręcić), to on może mi je w jakiś sposób popsuć.....?
Pozdrawiam wszystkie serdecznie i stale trzymam kciuki za staraczki i brzuchatki &&&&&&&&&&&&&&&&&&&& :-*
Ostatnia edycja:
Napewno będzie trzeba zwiększyć euthyrox stopniowo i obserwować. Za 3 tygodnie powtórzyć. Przy Hashimoto te TSH tak skacze niestety.Asia mam zdiagnozowana niedoczynność i hashimoto. Biorę Euthyrox 25/37,5 naprzemiennie. Poprzednie wyniki robiłam dokładnie 16.08. i wtedy TSH było 1,47, czyli w półtorej miesiąca skoczyło baaardzo do góry. Na USG w sierpniu tez było "czysto".
katherinne
Fanka BB :)
Baslan, miałaś 1,47 a teraz 14,7, te wartości wyglądają bardzo podejrzanie podobnie, tylko przecinek w innym miejscu - może jest błąd laboratoryjny?
reklama
Kat nie wiem, w poniedziałek powtórzę. Dzwoniłam do gin i kazał zwiększyć dawkę, najpierw przez 3 dni 50, a później 75 i za dwa tygodnie powtórzyć wyniki.
Ogólnie kazał zrobić cały profil tarczycowy i powtórzyć usg, mówi że to może być nagły rzut choroby i trzeba znaleźć przyczynę. Sam był w szoku jak mu przedstawilam sytuację.
One gratuluję! Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia
Ogólnie kazał zrobić cały profil tarczycowy i powtórzyć usg, mówi że to może być nagły rzut choroby i trzeba znaleźć przyczynę. Sam był w szoku jak mu przedstawilam sytuację.
One gratuluję! Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia